Пирин Македонски
Member

|
(21-01-2011, 08:26 PM)Black Wolf Wrote: (21-01-2011, 08:16 PM)Пирин Македонски Wrote: ...
Аз ако и толкова години в българско възпиталище учех, пак не го научих както трябва,,,,
Има и друг вариант-да не си го научил просто защото си "леко" тъп?
Аз мога да използвам и по точни определения за теб,, нали знаеш  ))) Не се заяждаи с мен ...Ясно
|
|
21-01-2011, 08:34 PM |
|
erhan96
Unregistered
|
Славе , правелно е ВАНЧО Михайлов не Ванче како го именували Србите.
|
|
14-09-2011, 11:04 PM |
|
Илиян_Луков
Senior Member

|
Слав93 .... ще се опитам да ти отговоря според моя скромен опит като писач и повече четец на македонски форуми и вестници, също следящ политиката на Балканите с малко повече от нормалното интерес ...
Започвам от основното ....
Всичко на този свет се прави от интерес ....
Тук си във форум "История" - винаги съм се чудел, защо аджаба българите дават извори, и не се уморяват да повтарят едно и също нещо
Отговорът е много прост - обичат истината и я търсат и не се страхуват да я гледат в очите ... което им прави изключително голема чест ... требе да бъдеме смели ....
Но дали истината или нейното търсене има полза за македончето е друг въпрос ... има ли интерес ...
Не му ли е по-лесно да си е македонче и некой друг да решава какво да бъде вместо него ...
Как може да се бориш с извори или факти,ако щеш, на българите, дори признати от световни авторитети и реална история - визирам целата история на България на Балкана,написана над 50% от чужденци ....
Единственият избор е псувни, обиди и непризнаване на очевадни неща след използване на елементарна логика ...
Хората си имат интерес ... от това по-силно нема и нема и да има ...
не е модерно да си българин в Македония ...
Та, каквото и да кажеш или напишеш, който и извор да извадиш не е от значение ... интереса клати феса ...
Нашата задача е да ги откажем от българската история на техната територия ... да се отвратът от българското ....да си измислат нещо, което ще е неутрално спремо интересите на околните страни ... и то не зареди тех ... заради нас ... щото ние не сме като тех ...
Жестоко, ама необходимо,за да запазим това, което имаме ... 111 000 квадратни километра
|
|
14-09-2011, 11:27 PM |
|
Valkanizater
Senior Member

|
Кой какво и от кого иска и трябва ли?
Изглежда, че последните 20 години нещата са малко "расчекорени" - някакъв недовършен "любовен триъгълник".
България си пада по Македония, Македония по Сърбия, а Сърбия - по самата себи си...Та не е трилър като трилър.
Иначе - с риск да прозвучи скандално - понякога си мисля, че 8 септември е колкото празник на Македония, толкова и на България...
Защо - защото македонците създадоха държава "отдалечена" от България (бих добавил дори нещо от сорта - разумно-дистанцирана...), стъпиха на македонизма (каквото и да означава това) и поне според мен спестиха на себе си и на традиционно недобре ориентираната България (да си ориентиран означава да знаеш какво искаш...) сериозна конфронтация с тогавашна Югославия, а вероятно и с Гърция...
Какво ли би станало, ако преди 20 години бяха показали някакъв, дори и най-малък афинитет към България?
Така че дистанцирането и много често изкуствено поддържания негативен имидж на България в македонските медии и т.н. спестиха (и вероятно продължават да спестяват) и на македонци, но и на българи маса неразрешими главоболия...
Иначе, като се замисли човек, какво й трябва на македонската медия - "щракваш бг неонка" и готово - дори "Дневник" въздигнаха макар и само за 24 часа "бразилската татарка" втора генерация Дилма Русефф в македонка...Но това е инстинкт, не интерес.
А интересът - не знам - за македонците вероятно би било добре да поохладят македонизма...; дали обаче това е и българският интерес?
|
|
15-09-2011, 06:04 PM |
|
Il Schismatico
Posting Freak

|
Чак пък любовен триъгълник...по-скоро на тях така им се иска, първо за да изглеждат по-важни в собствените си очи колко са сакани, второ-за да спекулират с това пред трети страни /една допълнителна силна карта пред другите съседи никога не е излишна/, и трето-защото не могат да разберат как тъй естествената ни доброжелателност от време оно се съчетава с нова, провокирана от тях неотстъпчивост по въпроси от общ характер.
Един вид, не им е ясно как е възможно да не отричаме близостта си, а в същото време да не ги мразим-и го тълкуват като страст или ревност /"любомора", за да бъда по-ясен/.
Но няма страшно, още 20 години на отделеност и провокации като тия последните да минат, и ще си постигнат целта-ще ги намразим и ние, та да се успокоят малко ;-)
Лошото е, че точно тогава ще се пеят други песни-след като Западна Албания заедно с Косово мине към Велика Албания, пак ще тръгнат вълните от емигранти от Вардарско към Българско, но такъв ни бил късметът...
(This post was last modified: 16-09-2011, 09:28 AM by Il Schismatico.)
|
|
16-09-2011, 09:26 AM |
|