Добредојдовте
  • Users with e-mails at mail ·ru, aol ·com and gmx ·com to contact admins for registration.
  • Новорегистрираните членови повратниот одговор од форумот за активирање на сметката нека го побараат и во Junk на нивните пошти.
  • Сите регистрирани членови кои неучествуваат во дискусиите три месеци автоматски им се брише регистрацијата

Thread Rating:
  • 10 Vote(s) - 4 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Музика
Author Message
mence Offline
Moderator

ДОДЕЛЕНИ АМЕРИКАНСКИТЕ МУЗИЧКИ НАГРАДИ

Тејлор Свифт-музичар на годината

Со освоените постхумно четири награди во неделата навечер, Мајкл Џексон стана најпочитуваниот музичар во историјата на музичкиот настан кој во својата кариера добил вкупно 23 од овие

ЛОС АНЏЕЛЕС (АП) - Мајкл Џексон влезе во историјата со тоа што постхумно доби четири награди од Американските музички награди, но не можеше да ја победи Тејлор Свифт, која беше фаворитот во категоријата музичар на годината и која доби најмногу награди вечерта. Деветнаесетгодишната пејачка ја зеде најпрестижната награда на шоуто кое се одржа завчеравечер, задавајќи му го на Џексон единствениот пораз, со што таа зеде вкупно пет награди.
Американските музички награди се доделуваат во осум категории на најпопуларните музичари во текот на годината, а обожавателите гласаат онлајн.

Победници

* Музичар на годината: Тејлор Свифт
* Интернационална награда за инзвонреден музичар: Витни Хјустон
ПОП-РОК:
* Машки музичар: Мајкл Џексон
* Женски музичар: Тејлор Свифт
* Бенд, дует или група: Блек ајд пис
* Албум: Мајкл Џексон, "Број еден хитови"
АРЕНБИ:
* Машки музичар: Мајкл Џексон
* Женски музичар: Бијонсе
* Бенд, дует или група: Блек ајд пис
Албум: Мајкл Џексон "Број еден хитови"
РАП- ХИПХОП:
* Музичар: Џеј-Зи
* Албум: Џеј-Зи, "Клуч 3"
КАНТРИ:
* Машки музичар: Кит Урбан
* Женски музичар: Тејлор Свифт
(This post was last modified: 05-01-2010, 11:53 PM by Пеницилин.)
05-01-2010, 03:27 PM
Reply
basilius_2 Offline
Moderator

Cestito na dobienite nagradi, a posebno mi se dopaga toa sto na Michael Jackson mu se odade pocit. Toj e veke 30 godini na muzickata scena, so svoeto semejstvo.
05-01-2010, 06:24 PM
Reply
mence Offline
Moderator

I mene mi e drago sto dobil tolku nagradi. Pa neli navistina e nepovtorliv ?????

Amerikancite navistina go cenat kvalitetot.
05-01-2010, 10:52 PM
Reply
mence Offline
Moderator

ПОЛ МАКАРТНИ

Трет брак на повидок

Шеесет и седумгодишниот член нПОЛ МАКАРТНИ

Трет брак на повидок

Шеесет и седумгодишниот член на легендарната музичка група „Битлси“ Пол Макартни одлучи зимските денови да ги мине, сончајќи се на Карибите во друштво со девојката Ненси Шевал и шестгодишната ќерка Беатрис.

Славниот Макартни изгледа олабавено и задоволно на карипската плажа, поминувајќи го времето уживајќи во сонцето и морето со ќерката и девојката. Овој пат пред камерите изгледа значително подобро, за разлика од времето на турбулентниот брак што го имаше со Хедер Милс.

Се чини дека причината за тоа што Макартни изгледа младо е Ненси, со која е во врска една и пол година, а веќе разговарал и со децата од неговиот прв брак Стела, Мери и Џејмс, за можноста да се ожени по трет пат.

а легендарната музичка група „Битлси“ Пол Макартни одлучи зимските денови да ги мине, сончајќи се на Карибите во друштво со девојката Ненси Шевал и шестгодишната ќерка Беатрис.

Славниот Макартни изгледа олабавено и задоволно на карипската плажа, поминувајќи го времето уживајќи во сонцето и морето со ќерката и девојката. Овој пат пред камерите изгледа значително подобро, за разлика од времето на турбулентниот брак што го имаше со Хедер Милс.

Се чини дека причината за тоа што Макартни изгледа младо е Ненси, со која е во врска една и пол година, а веќе разговарал и со децата од неговиот прв брак Стела, Мери и Џејмс, за можноста да се ожени по трет пат.
12-01-2010, 03:54 PM
Reply
mence Offline
Moderator

СПОРЕД ПОСМРТНИЦАТА

Мајкл Џексон, сепак, е убиен!

Британските медиуми дојдоа до копија од посмртницата на Мајкл Џексон, во која, како што тврдат, стои дека причина за смртта на кралот на поп музиката е интравенозно убиство. Во оригиналната посмртница која е издадена на 7 јули не е наведена причината за смртта на Џексон, но веќе на 31 август медицинскиот вештак Кристофер Роџерс во посмртницата додава дека Џексон починал од акутно труење со пропфол.

Роџерс утврдил дека Џексон починал од интравенозна инјекција која му ја дала друго лице. Повикувајќи се на полициските извештаи, британскиот весник Тхе Нењс оф тхе Њорлдд, тврди дека лекарот на кралот на поп-музиката, Конрад Мурај признал оти му ја дал смртоносната доза на Џексон. Муреј, како што пишува весникот, веќе ангажирал адвокат и ја подготвува одбраната. "Цврсто веруваме дека полицијата ќе го најде виновникот. Сакаме надлежните органи да ги објават точните податоци за тоа што навистина се случувало во последните часови од животот на Мајкл. Познато е дека многу документи се чуваат во најголема тајност", изјавил член на семејството на Џексон, додавајќи дека во смртта на музичарот биле вплеткани повеќе лица. Семејството вели дека нема да престане да трагаат по виновникот се додека не излезе се на виделина и додека правдата не биде задоволена
12-01-2010, 08:13 PM
Reply
mence Offline
Moderator

Се затвора единствениот музеј посветен на Џон Ленон

Единствениот музеј на светот посветен на Џон Ленон, славниот член на британската група Битлси, ќе биде затворен во септември поради слаба посетеност.

Отворен е во 2000 година во Саитаими, недалеку од Токио, музејот во првата година го посетиле 124,000 луѓе. Меѓутоа последниве години посетеноста многу опаднала со годишен просек од 30.000 посетители.

Од управата велат дека годишната загуба достигнува до 800.000 евра.

Музејот е отворен на 9 октомври 2000 година, на 60 роденден на Ленон, со одобрение на неговата вдовица Јоко Оно.

Во музејот се изложени 130 предмети кои му припаѓале на пејачот, меѓу кои се и гитари, очила, сценски костуми и партитури напишани од него.

Јоко Оно по повод одлуката за затворање на музејот објави соопштение во кое се обратила до обожавателите на Ленон кои собрале неколку илјади потписи за негово зачувување.

Таа им се заблагодарила за поддршката истакнувајќи дека сепак музејот работеше 10 години, иако му се предвидуваше дека ќе опстои само пет години.

Џон Ленон е убиен на 8 декември 1980 година пред неговата зграда во Њујорк.

http://IZVOR
05-02-2010, 02:02 PM
Reply
Pirinec-Vrhovist Offline
Воjвода

Близо 60 хиляди пяха с AC/DC в София

Близо 60 хиляди фенове на AC/DC останаха във възторг от концерта на групата снощи в София. Времето преди появата на легендарната банда на сцената публиката запълни с мексиканска вълна, разказаха очевидци.

[Image: zx450gy250_901210.jpg]

[Image: zx450gy250_901211.jpg]
"Rock N' Roll Train": пътуването може да започне
[Image: zx450gy250_901240.jpg]
"Hello, Sofia!" - поздравът на Брайън Джонсън взривява стадиона
[Image: zx450gy250_901214.jpg]
"Black Ice"
[Image: zx450gy250_901218.jpg]

[Image: a_17b14c.jpg]

Още снимки тук : http://dnevnik.bg/photos/2010/05/15/9011...16#picture

и тук : http://life.dir.bg/gallery.php?id=6392562&nomer=1
Којшто има очи ќе види.
Којшто има уши ќе чуе.
Којшто ја љуби вистината ќе разбере.
(This post was last modified: 15-05-2010, 10:44 AM by Pirinec-Vrhovist.)
15-05-2010, 10:41 AM
Reply
афион Offline
Posting Freak

ЛЕЛЕ, ОВА ГО НАДМИНУВА И АЗИС ПЕДЕРАКОВ, ОВОЈ Е ТОП ВО БЛГАРИЈА, И МЛАДИ СТАРИ МУЖИ СЕ ПАЛАТ НА НЕГО, ЕВЕ ГИ И ТОТО, БИЛГАРИАН, БЛЕЈД И ЕДЕН КУП СЕ ЗАСЛАДУВААТ

КАКВО ИМЕ, КАКВА ПОЈАВА, ЕРИК ЕГЗОТИК, СО СВОЈОТ НАЈНОВ ХИТ…
Защо Ме Търсиш?

А ДА БИДЕ КОМПЛЕТ ТАТАРСКА РАБОТА, ДУРИ И МУЗИКАТА ОД НИВНИТЕ ГЕЈ-ПРИЈАТЕЛИОД ГРЦИЈА ЈА УКРАЛЕ Icon_razz ))
Низ срцето на Македонија тече Вардар,а не Дунав...Нашиот бисер е Охрид, а не Јадран...Нашето наследство се патриотските песни, а не ТВ Пинк...Јас навивам за ПЕЛИСТЕР, а не за Ѕвезда...Слобода ми донесе мојот дедо,а не КПЈ...Македонија ја создаде Господ,а не Тито...МАКЕДОНИЈА е вечна, а Југославија е мртва!!

Makedonija

http://macedoniahistorydocuments.blogspo...-post.html
17-05-2010, 05:47 PM
Reply
Pirinec-Vrhovist Offline
Воjвода

Абе незнам за омилините ти татари ама хунзите гледам на овой беснеат како фаланга со картонени каски на аеродром пред кралот Мир Газанфар Али Кан Pos

Којшто има очи ќе види.
Којшто има уши ќе чуе.
Којшто ја љуби вистината ќе разбере.
17-05-2010, 10:55 PM
Reply
афион Offline
Posting Freak

Исти гнаси педерси и боки азис,овој ви е нов а.
Низ срцето на Македонија тече Вардар,а не Дунав...Нашиот бисер е Охрид, а не Јадран...Нашето наследство се патриотските песни, а не ТВ Пинк...Јас навивам за ПЕЛИСТЕР, а не за Ѕвезда...Слобода ми донесе мојот дедо,а не КПЈ...Македонија ја создаде Господ,а не Тито...МАКЕДОНИЈА е вечна, а Југославија е мртва!!

Makedonija

17-05-2010, 11:17 PM
Reply
афион Offline
Posting Freak

Malku da odmorime

Makedonija

18-05-2010, 02:58 PM
Reply
Душка
Unregistered

Јас го сакав Jackson најмногу,и верувајте дека сите негови цдинја ги купив во последниве неколку месеци.Знам дека ги нема кај нас и затоа требаше да правам огромни напори за да ги набавам.Го најдов сајтов http://www.viaddress.com и се тргна на добро.До сега сум пазарела на Amazon и Еbay i се е супер.што е финтата:?Ако на пр. некој американски трговец не прифаќа интернационални кредитни картички тогаш сервисов ќе ви купи за вас,без никаква провизија,единствено само да платиш за транспортните трошоци.
Купувајте и слушајте квалитетна музика е мојата порака до вас и правете се за да дојдете до неа.
04-07-2010, 11:24 PM
Reply
Администратор Offline
Administrator

(04-07-2010, 11:24 PM)Душка Wrote: Јас го сакав Jackson најмногу,и верувајте дека сите негови цдинја ги купив во последниве неколку месеци.Знам дека ги нема кај нас и затоа требаше да правам огромни напори за да ги набавам.Го најдов сајтов http://www.viaddress.com и се тргна на добро.До сега сум пазарела на Amazon и Еbay i се е супер.што е финтата:?Ако на пр. некој американски трговец не прифаќа интернационални кредитни картички тогаш сервисов ќе ви купи за вас,без никаква провизија,единствено само да платиш за транспортните трошоци.
Купувајте и слушајте квалитетна музика е мојата порака до вас и правете се за да дојдете до неа.

Of-topic
Душка , во името на екипата на КОТЛЕ да ти пожелам добредоје на фотумов. Се надевам дека учеството на форумов нема да ти заврши со овој пропаганден пост.
05-07-2010, 05:38 AM
Reply
афион Offline
Posting Freak

Makedonija

09-07-2010, 11:58 PM
Reply
cp855
Unregistered

(09-07-2010, 11:58 PM)афион Wrote:

13-04-2011, 10:28 PM
Reply