Добредојдовте
  • Users with e-mails at mail ·ru, aol ·com and gmx ·com to contact admins for registration.
  • Новорегистрираните членови повратниот одговор од форумот за активирање на сметката нека го побараат и во Junk на нивните пошти.
  • Сите регистрирани членови кои неучествуваат во дискусиите три месеци автоматски им се брише регистрацијата

Thread Rating:
  • 8 Vote(s) - 4.13 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
?????????????
Author Message
realkpolitik Offline
Member

Комунизмът и национал-социализмът са от едно котило. Това, че се мразят (уж) взаимно са си техни вътрешно-идеологически проблеми.
14-11-2010, 03:47 PM
Reply
Душан Јордан Петровски II Offline
Member

Мислава на Васил_2 мислам дека добро се совпаѓа со она што го кажуваат извадоците од документарецот "A Soviet Story":

(15-11-2010, 04:51 PM)basilius_2 Wrote: Vo knigata "Prviot Krug" od Aleksandar Solhenitzin,koj go opisuva L.P. Berija i Stalin na polno luge sto bile postavuvani ili pak bile unapreduvani vo Sluzbite na SSSR,mnogu od niv zavrsile vo Sibirski Gulag.
Imeno samiot naslov na taa kniga upatuva na "Prviot Krug" od knigata "Pekolot" od zbirkata "Bozestvena Komedija" od Dante Aliegeri go opisuva zlostorstvoto na tie luge.Prvata bozja zapovest e Deka nema da velicis drug Bog osven Mene,tie velicele drug Bog-Stalin i novata vera Komunizam.

Dodeka vo "Goli Otok" Venko Markovski ja opisuva svojata odiseja,kako kaznet Voin sto se vratil od Pohod,pa bogovite bidejki ne go priznal da go velici nivnoto delo i deloto na Blaze Koneski,Golemiot bog Zeus-Tito i negovite bogovi go pratile na edna surovo patestestvie-Goli Otok. Kade nivnite argati,uzivale vo negovata maka,dodeka ne priznal deka Bog Zeus-Tito e vistinskiot Bog i deka Blaze Koneski e vistinskiot heroj oti toj e kako Prometej sto gi dal bukvite i jazikot na nas obicnite smrtnici.Taka i ja pocnuva svojata odiseja niz "Goli Otok",oti kako smrtnik ja osetil nivnata lutina.
No,ne bil toj edinstveniot koj ja osetil zestinata na lutinata na Zeus Tito,imalo i luge sto davale izjavi deka nozete na Jovanka bile seksi,pa Zeus-Tito i negovite bogovi go stavile vo lavirintot Goli Otok,za da bide izeden ili da go pobedi Minotaurot koj go cuval izlezot od toj lavirint.
(This post was last modified: 16-11-2010, 04:48 AM by Душан Јордан Петровски II.)
16-11-2010, 04:48 AM
Reply