Добредојдовте
  • Users with e-mails at mail ·ru, aol ·com and gmx ·com to contact admins for registration.
  • Новорегистрираните членови повратниот одговор од форумот за активирање на сметката нека го побараат и во Junk на нивните пошти.
  • Сите регистрирани членови кои неучествуваат во дискусиите три месеци автоматски им се брише регистрацијата

Thread Rating:
  • 13 Vote(s) - 3.85 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Билатерални односи: Македонија - Бугарија
Author Message
Paradigm Offline
Senior Member

Соколи,може тука да познаеш некоа патека откаде си поминал Icon_wink

18-04-2010, 09:52 AM
Reply
sokoli Offline
Senior Member

(18-04-2010, 09:43 AM)Paradigm Wrote: Здраво Соколи,знам те аз от други форуми ,че си албанец и немам аз ништо против това.Аз ги деля хората на интелигентни и културни от една страна и слабоинтелигентни(простаци) от друга,а националната припадност тука не е от значение.
За езика мисля всички ме разбират и нема нужда да пиша на Караджица за да ме разберат по убаво.Пиша си на моя майчин език,на езика на Гоце,Даме и другите македонски революционери.
Радвам се,че си имал възможност да посетиш Пирин и ти се е харесало.Наистина е много живописен край с богата история.
Иначе не го приемай лично отношението към тебе.Просто в България много малко се знае за Албания и албанците като цяло.Мисля,че с завършването на коридор 8 ще се промени това.
Поздрав до тебе нека е следната песен

I terena vav spota mi e mnogo poznat.Pominah si pata od rilskia manastir do sedumte rilski ezera.Se6to pe6 prez gorite.Izliagohme iznad vrha na ezeroto koe vie go kazvate bubrega.Prvata ve4er prespahme vav pionerska hija.Spu6tihme ses sas lifta vav ako ne se lajam pani4i6te.Tam prespahme o6te edna ve4er vav hotel glarus.Sledva6nia den 4akahme drugari da ne pribirat sas djipa vav separeva bania.Gore vav rillskite ezera ima6e koni.As kak 4ovek od 6uma ne moje6e a da na iaham konia kak obiknoven sellanec bez sedllo.Tova gi iadosa vllastnicite i za mallko ne iadoh boi.No sled vreme se opravihme i stanahme goliami priateli.I ispraznihme nekolku butillki sas bira i dve butillki doma6na rakia.Rabotia den i no6t.Pravam si pove4eto 4asovi.Za vav liato da imam podollga po4ivka.Mesec avgust sem vav varna.Dokato prva pollovina na septemvri otnovo sem na rillskite ezera.
18-04-2010, 10:13 AM
Reply
sokoli Offline
Senior Member

(18-04-2010, 09:52 AM)Paradigm Wrote: Соколи,може тука да познаеш некоа патека откаде си поминал Icon_wink

Daaaaaa paradigm vsi4ko mi e poznato a se6to i moite koni gi ima tam.Hraneh gi sas zahar.Mersi za tea krasivi spotovi.
18-04-2010, 10:19 AM
Reply
афион Offline
Posting Freak

Mnogu ubavi mesta,kaj i da e ke si gi vratime.
18-04-2010, 12:12 PM
Reply
Paradigm Offline
Senior Member

(18-04-2010, 12:12 PM)афион Wrote: Mnogu ubavi mesta,kaj i da e ke si gi vratime.
Дойди сине,с нозете напред ке те вратиме на макя ти в найлон чувал Jeee
18-04-2010, 12:40 PM
Reply
афион Offline
Posting Freak

Tamu sum veke.i nisto ne mi mozite.
18-04-2010, 12:53 PM
Reply
Paradigm Offline
Senior Member

(18-04-2010, 12:53 PM)афион Wrote: Tamu sum veke.i nisto ne mi mozite.
Послушай тогай малце музика Пиринска айде Baeh

Moже само да сонувате за Пирин.Ние не си го продадохме газот на сърбите и горди сме с БЪЛГАРСКОТО Yea
18-04-2010, 01:02 PM
Reply
афион Offline
Posting Freak

Македонска делегација спречена да влезе во Бугарија

Македонска делегација спречена да присуствува на одбележувањето на 95 – годишнината од убиството на Јане Сандански во Рожденскиот манастир.

Објаснувањето на бугарската полиција за предолгата контрола било дека не се чита една од бројките на сообраќајната дозвола на комбето со кое патувале.

Претставниците на Светскиот македонски конгрес и Здружението на децата бегалци од Егејска Македонија „Незаборав“ четири часа биле задржани на граничниот премин кај Делчево.

На осумчлената делегација најпрво и било понудено пеш да ја премине границата или да најде друго возило. По неколку часа чекање, македонските претставници обезбедиле такси - комбе од Делчево и заминале на прославата што ја организира Унија на „ОМО Илинден“ од Сандански.

Тодор Петров, претседател на СМК, најавува протестна нота до институциите на Европската Унија до Бугарската амбасада во Македонија.

„ОМО Илинден Пирин“ и другите здруженија на Македонците во Бугарија следната сабота ќе го одбележат датумот на убиството на Јане Сандански.
Do koga ke bidite mizerni?
18-04-2010, 01:09 PM
Reply
Pirinec-Vrhovist Offline
Воjвода

(18-04-2010, 12:12 PM)афион Wrote: Mnogu ubavi mesta,kaj i da e ke si gi vratime.

Ела бе Kafence Кат дойдете да си ги вракяте да се обадите ей за да не ви пропуснем Pos Тука во убав Пирин 300 иляди врховисти со нетрпение ке ви пречекаме лютата фаланга ....и врби сме посадили повеке за такви югословен-сеператисти кат теб Pos
Којшто има очи ќе види.
Којшто има уши ќе чуе.
Којшто ја љуби вистината ќе разбере.
18-04-2010, 01:10 PM
Reply
афион Offline
Posting Freak

Znam mnogu ste jaki na pc.
18-04-2010, 01:15 PM
Reply
Pirinec-Vrhovist Offline
Воjвода

(18-04-2010, 01:15 PM)афион Wrote: Znam mnogu ste jaki na pc.

Абе кат дойдете в Петрич сте.....айде да не кажам како щоSmiley-happy068 А во форумите кайгана,миленко и др. сите сте яхнали Буцефал и сте изпаднали во некаков антички делириум Pos
Алоо ние сме во 21 век и таков гол национализъм като вашио е неразбираем за овой век Devil3 Вместо да барате нормални дискусии вместо да барате отвореност кон сите народи вие се преврнахте во некакви расисти...бел македонски ген,сите са ви татари,жолти и по ниска раса само вие сте най най! От целата работа направихте така албанците да ни почитуват много повеке и со тех може да се говори нормално!Ама докат не разберете дека канджите на сърбите ви троват вистионскио идентитет и от тех глава неможете да дигнете сите ке сте контраверзни за новото време!И ти исто си контраверзен за 21 векPos Айде со зраве слагай картоненио шлем на фалангата и довадай...те чекаме Pos
Којшто има очи ќе види.
Којшто има уши ќе чуе.
Којшто ја љуби вистината ќе разбере.
18-04-2010, 01:37 PM
Reply
Paradigm Offline
Senior Member

(18-04-2010, 01:10 PM)Pirinec-Vrhovist Wrote:

Ела бе Kafence Кат дойдете да си ги вракяте да се обадите ей за да не ви пропуснем Pos Тука во убав Пирин 300 иляди врховисти со нетрпение ке ви пречекаме лютата фаланга ....и врби сме посадили повеке за такви югословен-сеператисти кат теб Pos
Sadimo vrbi-zeleni Balkan!
Green peace Pirinsko PosPosPosPos
18-04-2010, 01:39 PM
Reply
афион Offline
Posting Freak

(18-04-2010, 01:09 PM)афион Wrote: Македонска делегација спречена да влезе во Бугарија

Македонска делегација спречена да присуствува на одбележувањето на 95 – годишнината од убиството на Јане Сандански во Рожденскиот манастир.

Објаснувањето на бугарската полиција за предолгата контрола било дека не се чита една од бројките на сообраќајната дозвола на комбето со кое патувале.

Претставниците на Светскиот македонски конгрес и Здружението на децата бегалци од Егејска Македонија „Незаборав“ четири часа биле задржани на граничниот премин кај Делчево.

На осумчлената делегација најпрво и било понудено пеш да ја премине границата или да најде друго возило. По неколку часа чекање, македонските претставници обезбедиле такси - комбе од Делчево и заминале на прославата што ја организира Унија на „ОМО Илинден“ од Сандански.

Тодор Петров, претседател на СМК, најавува протестна нота до институциите на Европската Унија до Бугарската амбасада во Македонија.

„ОМО Илинден Пирин“ и другите здруженија на Македонците во Бугарија следната сабота ќе го одбележат датумот на убиството на Јане Сандански.
Do koga ke bidite mizerni?

Koga ste tolku jaki oti ne gi pustate,sto se uplasivte od edno kombePosPosPosPosPosPosPosPosPosPosHeil
18-04-2010, 03:06 PM
Reply
vargo Offline
Member

BaehBaehBaeh
С картонените каски и щитове ли ще си вратите териториите ????побарайте и помощ от бракята -хунзи -белким помогнат и те с некоя фаланга !!!Smiley-happy068Smiley-happy068Smiley-happy068Smiley-happy068
Времето е в нас и ние сме във времето!!! В.Левский
18-04-2010, 08:39 PM
Reply
demmian
Unregistered

(18-04-2010, 12:40 PM)Paradigm Wrote:

Gospode Boze,koi zakani se upatuvaat kon Makedoncite,nesto neverojatno...i seto ova se pravi vo 21 vek?!

Sega perfektno razbiram sto starcive vo Makedonija sakaat da kazat so pogovorkata ,,na pes i na bugarin verba mu nemaj,,.

Da,kristalno jasni stanuvaat rabotite...leka-poleka se ke se razjasni.
18-04-2010, 08:49 PM
Reply
vargo Offline
Member

(18-04-2010, 08:49 PM)demmian Wrote:

Gospode Boze,koi zakani se upatuvaat kon Makedoncite,nesto neverojatno...i seto ova se pravi vo 21 vek?!

Sega perfektno razbiram sto starcive vo Makedonija sakaat da kazat so pogovorkata ,,na pes i na bugarin verba mu nemaj,,.

Дамянчо -има и друга поговорка която гласи-каквото повикало ,такова се обадило!!!!!!!!!!!!Yea

пък и човек трябва малко да помисли преди да тресе глупости ,как ще си врати територии ,с какво и кой ще му ги даде ??Devil3
Времето е в нас и ние сме във времето!!! В.Левский
18-04-2010, 08:56 PM
Reply
demmian
Unregistered

(18-04-2010, 08:56 PM)vargo Wrote: пък и човек трябва малко да помисли преди да тресе глупости ,как ще си врати територии ,с какво и кой ще му ги даде ??Devil3

Ako mojot sonarodnik go kazal toa na forum,ne oznacuva deka,ete,avtomatski vi gi zema teritoriite...Ne morashe tvojot sonarodnik da mu se zakanuva na takov nachin...

Nas vashi teritorii ne ni trebaat.

Nie ne sakame ni da postoite,ne sakame ni da ve gledame,kamo li da barame nesto od vas.

Toa ke bide poslednoto nesto,da priumirame nema pomosh od vas da barame,kamo li teritorii.
18-04-2010, 09:03 PM
Reply
Paradigm Offline
Senior Member

(18-04-2010, 09:03 PM)demmian Wrote:
(18-04-2010, 08:56 PM)vargo Wrote: пък и човек трябва малко да помисли преди да тресе глупости ,как ще си врати територии ,с какво и кой ще му ги даде ??Devil3

Ako mojot sonarodnik go kazal toa na forum,ne oznacuva deka,ete,avtomatski vi gi zema teritoriite...Ne morashe tvojot sonarodnik da mu se zakanuva na takov nachin...

Nas vashi teritorii ne ni trebaat.

Nie ne sakame ni da postoite,ne sakame ni da ve gledame,kamo li da barame nesto od vas.

Toa ke bide poslednoto nesto,da priumirame nema pomosh od vas da barame,kamo li teritorii.
Aбе многу се силиш и ти.Оти не кажеш твоя род отдека е?
Знаеш оти крушата яболки не ражда.Не е раждала никога,нема ни да роди.Това твоито е се едно да мочаш срещу ветара,знаеш...
Немате вие в Пиринско работа.Чия майка барат некои да "си вратат територии"?
Ние не искаме с антички педери и грчки педерашки симболи да си имаме ништо обшто,правеше што знаете трошите си главите,само нас не не броите в тие планове...
18-04-2010, 09:12 PM
Reply
Администратор Offline
Administrator

Of-topic

demmian, Paradigm, ќе ве замолам да се воздржите од навреди и закани.
18-04-2010, 09:39 PM
Reply
афион Offline
Posting Freak

(18-04-2010, 08:56 PM)vargo Wrote:
(18-04-2010, 08:49 PM)demmian Wrote:

Дамянчо -има и друга поговорка която гласи-каквото повикало ,такова се обадило!!!!!!!!!!!!Yea

пък и човек трябва малко да помисли преди да тресе глупости ,как ще си врати територии ,с какво и кой ще му ги даде ??Devil3

Вие секаде пишите дека Македонија е ваша.А за мојот пост кеси спремате.
Не е чудно кога фашистичката идеологија кај АТАКА е ваша пропаганда.Не сте вие криви што Хитлер си го сакатеSmiley-happy068Da_ne_si_lud
18-04-2010, 11:20 PM
Reply