KOHA
Unregistered
|
Винаги Македонците са провокаторите между Македонци и Албанци, винаги се търси "под вола теле", с каква цел искаш да ме напаравиш лажец и провокатор? Ти тука се излагаш многу тешко. Направих труда да прочета всичко от втората колонка и текста е на Турски, нема да се занимавам само с преводите ви. Сички тука ме нападате, питам аз ЗАЩО?
|
|
12-06-2010, 06:59 PM |
|
Kasnakovski
Posting Freak

|
(12-06-2010, 06:59 PM)KOHA Wrote: Направих труда да прочета всичко от втората колонка и текста е на Турски, нема да се занимавам само с преводите ви. Сички тука ме нападате, питам аз ЗАЩО? Че кой те кара да превеждаш турския текст? Ако беше албанец, веднага щеше да разбереш, че третата колонка не е на албански. Кажи колко време ти отне да го разбереш това?
Аз не те нападам, интересно ми е до кога ще имаш наглостта да се правиш на такъв, какъвто не си.
ПП - до сега нищо не си превел!!!
(This post was last modified: 12-06-2010, 07:31 PM by Kasnakovski.)
|
|
12-06-2010, 07:30 PM |
|
Пат
Posting Freak

|
До администраторот- мислам дека не е во ред што го баниравте Коха, било да е Албанец, било да не е. Неговиот аватар во никој случај не може да се толерира, ама ниту вжештената расправија не треба да биде причина за такво однесување на администраторот, не поради членовите, туку поради самиот форум. По сите правила, попрво јас би требало да бидам тој што е баниран, а не Коха, затоа во име на демократијата ќе ве замолам да го повлечете банот бидејќи на тој начин ја попречувате нормалната дискусија и правите одреден вид на дискриминација било кон некоја националност, било кон инакомислениците.
|
|
12-06-2010, 08:27 PM |
|
Gnoj
кабадаја

|
(12-06-2010, 08:27 PM)Път Wrote: До администраторот- мислам дека не е во ред што го баниравте Коха, било да е Албанец, било да не е. Неговиот аватар во никој случај не може да се толерира, ама ниту вжештената расправија не треба да биде причина за такво однесување на администраторот, не поради членовите, туку поради самиот форум. По сите правила, попрво јас би требало да бидам тој што е баниран, а не Коха, затоа во име на демократијата ќе ве замолам да го повлечете банот бидејќи на тој начин ја попречувате нормалната дискусија и правите одреден вид на дискриминација било кон некоја националност, било кон инакомислениците.
Придружувајќи се кон твојата молба кон администраторот, само би ти укажал на фактот дека KOHA е баниран за лажно претставување и не мора на тоа да му се дава предзнак на национална дискриминација. Неколку луѓе имавме исти сомнежи, па не е чудно ако и администраторот ги споделувал, но пак ќе речам - не ја исклучувам можноста сепак да не се претставувал лажно.
|
|
12-06-2010, 08:38 PM |
|
Gnoj
кабадаја

|
(12-06-2010, 08:33 PM)Kasnakovski Wrote: Koi se prichinite? Kakov Albanec ke bide, ako ne go znae albanskiot jazik?
Јас не се уверив во тоа дека не знае албански, само видов дека е збунет околу третиот ред (од текстот што му го даде за превод), за којшто подоцна и ти самиот рече дека е на турски, а не на албански. Не е ни чудно ако не знае толку добро македонски, ги има и такви Албанци во Македонија. Тоа го објаснува фактот што е запознат само со бугарската гледна точка од приказната, т.е. онаа површната што ја слушнал во медиумите. Токму во сето тоа ја гледам неговата недоволна информираност за темата, неинформираност која во случајов направи да изгледа како поголем провокатор отколку што самиот сакаше да биде.
(This post was last modified: 12-06-2010, 08:49 PM by Gnoj.)
|
|
12-06-2010, 08:44 PM |
|
Kasnakovski
Posting Freak

|
(12-06-2010, 08:44 PM)Dojkar Wrote: (12-06-2010, 08:33 PM)Kasnakovski Wrote: Koi se prichinite? Kakov Albanec ke bide, ako ne go znae albanskiot jazik?
Јас не се уверив во тоа дека не знае албански, само видов дека е збунет околу третиот ред (од текстот што му го даде за превод), за којшто подоцна и ти самиот рече дека е на турски, а не на албански. Jas se uveriv deka ne znae albanski.
Administratorot reshil da go amnistira Kona, a toa e dobro reshenie.
Tekstot koj ne uspeja da go prevede Kona e od Trijazichnikot na Pulevski - 1875, na s.makedonski, arnautski i turski.
|
|
13-06-2010, 05:24 AM |
|
Vodno konche
Senior Member

|
Като зборуваме за нашите билатерални односи, сакам да ви покажам един коментар на албанец во "Утрински вестник" односно бугаро-македонските односи:
Од: imer-minhen
Датум: 18.05.2010 12:56:26
sekoj narod ima pravo da se isjasni kako sam saka,ama sto jas licno ne razbiram den deneska,sto ima razlika pomegju bugari i Makedonci-skoro ist jazik i pismo,ista vera iminja i preziminja,ista kultura i tradicija.Nie Albancite,imame razlicni veri i dialekti,mnogu po razlicni od MKD i BUL,ama site sme edna nacija. Ve molam nemojte pogresno da me razberete,ova emoj licen stav.blagodaram
Значи албанците гледат по-добре от сите нас за какво става дума. Толкова ли е трудно да имаме добри односи? И коj е виновен, дека ги нема?
Всяко глупаво деяние си има своето умно оправдание.
|
|
15-06-2010, 05:51 PM |
|
hristo
Super Moderator

|
|
16-06-2010, 05:55 PM |
|