Добредојдовте
  • Users with e-mails at mail ·ru, aol ·com and gmx ·com to contact admins for registration.
  • Новорегистрираните членови повратниот одговор од форумот за активирање на сметката нека го побараат и во Junk на нивните пошти.
  • Сите регистрирани членови кои неучествуваат во дискусиите три месеци автоматски им се брише регистрацијата

Thread Rating:
  • 13 Vote(s) - 3.85 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Билатерални односи: Македонија - Бугарија
Author Message
Kasnakovski Offline
Posting Freak

(12-06-2010, 12:32 PM)KOHA Wrote: Искате превод? - земете си превеодач...
Blagodarja za priznanieto.
12-06-2010, 06:03 PM
Reply
KOHA
Unregistered

Винаги Македонците са провокаторите между Македонци и Албанци, винаги се търси "под вола теле", с каква цел искаш да ме напаравиш лажец и провокатор? Ти тука се излагаш многу тешко. Направих труда да прочета всичко от втората колонка и текста е на Турски, нема да се занимавам само с преводите ви. Сички тука ме нападате, питам аз ЗАЩО?
12-06-2010, 06:59 PM
Reply
Пат Offline
Posting Freak

(12-06-2010, 06:59 PM)KOHA Wrote: Винаги Македонците са провокаторите между Македонци и Албанци, винаги се търси "под вола теле", с каква цел искаш да ме напаравиш лажец и провокатор? Ти тука се излагаш многу тешко. Направих труда да прочета всичко от втората колонка и текста е на Турски, нема да се занимавам само с преводите ви. Сички тука ме нападате, питам аз ЗАЩО?

Ќе ти кажам нешто; доколку си Албанец, лажеш како да не речам што. Во што ги провоцираме ние Албанците кога тие самите не сакаат да се интегрираат во општеството, ни плаќаат даноци ниту ништо. И секогаш бараат преку леб погача.

А доколку си Бугарин кој што се преправа на Албанец *****************************************************

KOHA е баниран. Банот ке трае 1 месец. Причината е обид преку лажно представување да распирува омраза.
12-06-2010, 07:07 PM
Reply
Kasnakovski Offline
Posting Freak

(12-06-2010, 06:59 PM)KOHA Wrote: Направих труда да прочета всичко от втората колонка и текста е на Турски, нема да се занимавам само с преводите ви. Сички тука ме нападате, питам аз ЗАЩО?
Че кой те кара да превеждаш турския текст? Ако беше албанец, веднага щеше да разбереш, че третата колонка не е на албански. Кажи колко време ти отне да го разбереш това?

Аз не те нападам, интересно ми е до кога ще имаш наглостта да се правиш на такъв, какъвто не си.

ПП - до сега нищо не си превел!!!
(This post was last modified: 12-06-2010, 07:31 PM by Kasnakovski.)
12-06-2010, 07:30 PM
Reply
vargo Offline
Member

Of-topic
последните 15-20 поста немат нищо общо с билатералните односи -Бг-МК!! можехте на лични да се разберете ,кой- кой е !!!Of-topic
Времето е в нас и ние сме във времето!!! В.Левский
12-06-2010, 08:13 PM
Reply
Gnoj Offline
кабадаја

Јас веќе не сум сигурен дека направивме правилна проценка на KOHA. Сега мислам дека е можно да е Албанец од Македонија, студент во Бугарија. После неколкуте постови што ги напишал во меѓувреме, имам неколку причини да не ја исклучам таа можност. Мислам дека неговата провокативност беше повеќе резултат на неговата површна информираност, отколку негова примарна цел, се разбира ако го изземеме аватарот со картата на „Голема Албанија“. Но не го кажувам ова за да ја продолжуваме дискусијата околу него бидејќи темата е веќе доволно надвор од колосек.
12-06-2010, 08:14 PM
Reply
Пат Offline
Posting Freak

До администраторот- мислам дека не е во ред што го баниравте Коха, било да е Албанец, било да не е. Неговиот аватар во никој случај не може да се толерира, ама ниту вжештената расправија не треба да биде причина за такво однесување на администраторот, не поради членовите, туку поради самиот форум. По сите правила, попрво јас би требало да бидам тој што е баниран, а не Коха, затоа во име на демократијата ќе ве замолам да го повлечете банот бидејќи на тој начин ја попречувате нормалната дискусија и правите одреден вид на дискриминација било кон некоја националност, било кон инакомислениците.
12-06-2010, 08:27 PM
Reply
Kasnakovski Offline
Posting Freak

(12-06-2010, 08:14 PM)Dojkar Wrote: Јас веќе не сум сигурен дека направивме правилна проценка на KOHA. Сега мислам дека е можно да е Албанец од Македонија, студент во Бугарија. После неколкуте постови што ги напишал во меѓувреме, имам неколку причини да не ја исклучам таа можност.
Koi se prichinite? Kakov Albanec ke bide, ako ne go znae albanskiot jazik?

Inaku za baniranjeto se soglasuvam so Pat i Dojkar.
Pokraj Kona barem se zainteresirav od albanskiot jazik. Treba da mu blagodaram.
12-06-2010, 08:33 PM
Reply
Gnoj Offline
кабадаја

(12-06-2010, 08:27 PM)Път Wrote: До администраторот- мислам дека не е во ред што го баниравте Коха, било да е Албанец, било да не е. Неговиот аватар во никој случај не може да се толерира, ама ниту вжештената расправија не треба да биде причина за такво однесување на администраторот, не поради членовите, туку поради самиот форум. По сите правила, попрво јас би требало да бидам тој што е баниран, а не Коха, затоа во име на демократијата ќе ве замолам да го повлечете банот бидејќи на тој начин ја попречувате нормалната дискусија и правите одреден вид на дискриминација било кон некоја националност, било кон инакомислениците.

Придружувајќи се кон твојата молба кон администраторот, само би ти укажал на фактот дека KOHA е баниран за лажно претставување и не мора на тоа да му се дава предзнак на национална дискриминација. Неколку луѓе имавме исти сомнежи, па не е чудно ако и администраторот ги споделувал, но пак ќе речам - не ја исклучувам можноста сепак да не се претставувал лажно.
12-06-2010, 08:38 PM
Reply
Gnoj Offline
кабадаја

(12-06-2010, 08:33 PM)Kasnakovski Wrote: Koi se prichinite? Kakov Albanec ke bide, ako ne go znae albanskiot jazik?

Јас не се уверив во тоа дека не знае албански, само видов дека е збунет околу третиот ред (од текстот што му го даде за превод), за којшто подоцна и ти самиот рече дека е на турски, а не на албански. Не е ни чудно ако не знае толку добро македонски, ги има и такви Албанци во Македонија. Тоа го објаснува фактот што е запознат само со бугарската гледна точка од приказната, т.е. онаа површната што ја слушнал во медиумите. Токму во сето тоа ја гледам неговата недоволна информираност за темата, неинформираност која во случајов направи да изгледа како поголем провокатор отколку што самиот сакаше да биде.
(This post was last modified: 12-06-2010, 08:49 PM by Gnoj.)
12-06-2010, 08:44 PM
Reply
Администратор Offline
Administrator

Банот е заради обидот да глуми Албанец.
Скоро сите негови постови се надвор од темата,иако беше на два пати баниран поради тоа.

Форумот нема да дозволи свесен обид за распалување на национална омраза.
Можеби моите проценки не се точни. Но со малку трпение, ке видиме што е работата.

Сега ги видов вашите заложби да му се симне баноот на КОНА. Банот ке биде симнат утре.
12-06-2010, 08:48 PM
Reply
Kasnakovski Offline
Posting Freak

(12-06-2010, 08:44 PM)Dojkar Wrote:
(12-06-2010, 08:33 PM)Kasnakovski Wrote: Koi se prichinite? Kakov Albanec ke bide, ako ne go znae albanskiot jazik?

Јас не се уверив во тоа дека не знае албански, само видов дека е збунет околу третиот ред (од текстот што му го даде за превод), за којшто подоцна и ти самиот рече дека е на турски, а не на албански.
Jas se uveriv deka ne znae albanski.
Administratorot reshil da go amnistira Kona, a toa e dobro reshenie.
Tekstot koj ne uspeja da go prevede Kona e od Trijazichnikot na Pulevski - 1875, na s.makedonski, arnautski i turski.
[Image: koha1.png]
13-06-2010, 05:24 AM
Reply
Пат Offline
Posting Freak

Поговорката која што јас ја напишав горе-долу ја преведе. Што сака нека биде, сеедно.

Ти си заборавил да потенцираш едно нешто. Тој предговор кој си го постирал од Пулески е на српски, а не на „с.македонски“
13-06-2010, 09:56 AM
Reply
Kasnakovski Offline
Posting Freak

Ne sum zaboravil jas. Pulevski taka go napishal.
[Image: pules.png]
(This post was last modified: 13-06-2010, 10:41 AM by Kasnakovski.)
13-06-2010, 10:41 AM
Reply
ivan mihajlov Offline
Posting Freak

Така всеки може да се декларира както си иска така ,че Кона може да не е албанец ама така му е кеф да се декларира ... в Бъгария има много помаци и роми дето незнаят ни една турска дума ама се декларират за турци,нали?

ФОРУМА КОТЛЕ Е ЕДИН НАИСТИНА СВОБОДЕН ОТ ЦЕНЗУРА И МОЖЕ БИ ЕДИНСВЕНИЯ В МАКДОНСКОТО ИНТЕРНЕТ ПРОСТРАНСВО ЗА КОЕТО ТРЯБВА ДА СЕ ПОЗДРВИ АДМИНИСТРАТОРА Se_klanjam...а ние гостите(най-вече българи,албанци и сърби) на този форм нядявам се да бъдем по толерантни към домакините и единкъм друк.ПоздравSe_klanjam
(This post was last modified: 13-06-2010, 11:00 AM by ivan mihajlov.)
13-06-2010, 10:56 AM
Reply
Vodno konche Offline
Senior Member

Като зборуваме за нашите билатерални односи, сакам да ви покажам един коментар на албанец во "Утрински вестник" односно бугаро-македонските односи:
Од: imer-minhen
Датум: 18.05.2010 12:56:26
sekoj narod ima pravo da se isjasni kako sam saka,ama sto jas licno ne razbiram den deneska,sto ima razlika pomegju bugari i Makedonci-skoro ist jazik i pismo,ista vera iminja i preziminja,ista kultura i tradicija.Nie Albancite,imame razlicni veri i dialekti,mnogu po razlicni od MKD i BUL,ama site sme edna nacija. Ve molam nemojte pogresno da me razberete,ova emoj licen stav.blagodaram
Значи албанците гледат по-добре от сите нас за какво става дума. Толкова ли е трудно да имаме добри односи? И коj е виновен, дека ги нема?
Всяко глупаво деяние си има своето умно оправдание.
15-06-2010, 05:51 PM
Reply
Пат Offline
Posting Freak

Вие сте виновни бе! Вие сте секогаш виновни за се’ ! Icon_razz
15-06-2010, 06:29 PM
Reply
hristo Offline
Super Moderator

(15-06-2010, 06:29 PM)Път Wrote: Вие сте виновни бе! Вие сте секогаш виновни за се’ ! Icon_razz

Да, тие се виновни.Icon_lol И, помалку србокомунистите и нивните наследници...како и нивните ментори, т.е. тајните служби кои работат уште по ,одамна, добиените директиви.Jeee
16-06-2010, 09:43 AM
Reply
Vodno konche Offline
Senior Member

(15-06-2010, 06:29 PM)Път Wrote: Вие сте виновни бе! Вие сте секогаш виновни за се’ ! Icon_razz
Дааа, ние сме си виновни. То е jасно...Но не сме веке така силни както сме били. Ама да вземем да се оправим. Време е. Какво пречи. Поне можем да опитаме...Да видим...Поне едно за нула за нас е, че я има независна држава Македония, колкото и да не им се иска на србите и грците Icon_razz .
Всяко глупаво деяние си има своето умно оправдание.
(This post was last modified: 16-06-2010, 04:58 PM by Vodno konche.)
16-06-2010, 04:55 PM
Reply
hristo Offline
Super Moderator

(16-06-2010, 04:55 PM)Vodno konche Wrote:
Дааа, ние сме си виновни. То е jасно...Но не сме веке така силни както сме били. Ама да вземем да се оправим. Време е. Какво пречи. Поне можем да опитаме...Да видим...Поне едно за нула за нас е, че я има независна држава Македония, колкото и да не им се иска на србите и грците Icon_razz .

Како што работат “ предавниците“ и “ патриотите“, натпреварот, можеби, ке го загубат и МК и БГ.Разликата е во тоа што вие ке жалите а ние ке ја загубиме државата... и се што оди со тоа.ShokShokShok
16-06-2010, 05:55 PM
Reply