KOHA
Unregistered
|
//оффтопик Не мислам дека таа мапа е провокация, туку мапа на етничките албански земи. Таа мапа е слична на сите мапи со Егейска, Пиринска и Вардарска Македония. Не ме примайте како провокатор, аз не сакам никой да провоцирам, сакам да ги покажам моиве идеи - Македония како държава на приятели - Албанци и Македонци, за да биде така треба да се знаме кои сме и що сме. Еве тука сакам да ве покажам дури и да не съм согласен никако со историята коя се учи во македонските школа, съм я прочитал таа история и знам що пише таму. Макар и да не знаев нищо за Македония, и да не съм зборувал Македонски кога живеав таму, тука во България се сметам за приятел на Македония и я сакам таа земя що ми е матична. Мислам дека како човек од Македония кой живее во България имам що да кажам по темава.
|
|
10-06-2010, 07:43 PM |
|
Vodno konche
Senior Member

|
(10-06-2010, 06:52 PM)demmian Wrote: И значи ако нашата држава е ултрадемократска,не мора вие да ја злоупотребувате таа демократија! Ете колку сте плитки!
И знаеш ли како се добиени тие РАДКО-вци?
Платеници се тоа,кои се во една вечер посеани,а другото утро пожнеани. Нешто не мога да те разбера  Ако државата е ултрадемократска и разрешава партии от сите националности, зошто не разрешава бугарска? И не разрешава ништо што се врзва со Бугария? Ти самиот си жив пример и доказателство за това. Нели ако кажеш, че си бугарин и веднага ке бидеш черна овца, сите скачат отгоре ти. Не ти разбирам логиката!!! Пак да повторам - србска може, албанска може, бугарска не! Афион се шегува дека имало бугарска партия во Македония. Истината е, дека во Бугария има македонска партия и се нарича ВМРО, дури са две ВМРО-та ако не се лъжа.
Всяко глупаво деяние си има своето умно оправдание.
|
|
10-06-2010, 08:10 PM |
|
афион
Posting Freak

|
Пат самите си се местат,зошто не излезат истите овие од народна и да каат нешто приближно на твоето размислување?
Додека играт за други едни со други ќе си лепат етикети.
Што се однесува лично до мене има многу по лоши од бугарашите,тоа се оние гркоманите и србоманите.
Божо и Каракачанов да не беа србски играчи?
Низ срцето на Македонија тече Вардар,а не Дунав...Нашиот бисер е Охрид, а не Јадран...Нашето наследство се патриотските песни, а не ТВ Пинк...Јас навивам за ПЕЛИСТЕР, а не за Ѕвезда...Слобода ми донесе мојот дедо,а не КПЈ...Македонија ја создаде Господ,а не Тито...МАКЕДОНИЈА е вечна, а Југославија е мртва!!
http://macedoniahistorydocuments.blogspo...-post.html
|
|
10-06-2010, 08:51 PM |
|
KOHA
Unregistered
|
A dali ne se greskite kaj vas ne kaj mene? Dobro, imam mnogu greski, ako sakate da pisuvam na Bulgarski ke bide podobro, za treti pat ke vi kazam, az vo Makedonija ne znaev duri leb da si kupa od magazina. Da idete vo Liseci, vo Haracina(Arachinovo), Tearce, Vice ili Selce? Dali nekoj tamu zboruva makedonski? Tatko mi znae poveke Srpski i Italijanski od Makedonski. Dali znaete vie deka mojot brat do 7 godini ne znaese deka zivee vo Makedonija? Makedonija ne e samo Skopje, tie bedni luge koi sto nemat duri televizor da gledat, tie se Makedonija. Gledam vi preci toa i az ne sakam da se konfliciram so nikoj. Poveke na Makedonski nema da pisa, samo na Bulgarski. Odnosno OMO - eve go resenieto na Bugarskiot sud.
RESHENIE NR. 762
OMO ne odgovara na uslovite za registracija spored zakonot, tuku Radko gi ima izpolneni site uslovi za registracija.
|
|
11-06-2010, 12:59 PM |
|
Пат
Posting Freak

|
(11-06-2010, 12:59 PM)KOHA Wrote: A dali ne se greskite kaj vas ne kaj mene? Dobro, imam mnogu greski, ako sakate da pisuvam na Bulgarski ke bide podobro, za treti pat ke vi kazam, az vo Makedonija ne znaev duri leb da si kupa od magazina. Da idete vo Liseci, vo Haracina(Arachinovo), Tearce, Vice ili Selce? Dali nekoj tamu zboruva makedonski? Tatko mi znae poveke Srpski i Italijanski od Makedonski. Dali znaete vie deka mojot brat do 7 godini ne znaese deka zivee vo Makedonija? Makedonija ne e samo Skopje, tie bedni luge koi sto nemat duri televizor da gledat, tie se Makedonija. Gledam vi preci toa i az ne sakam da se konfliciram so nikoj. Poveke na Makedonski nema da pisa, samo na Bulgarski. Odnosno OMO - eve go resenieto na Bugarskiot sud.
RESHENIE NR. 762
OMO ne odgovara na uslovite za registracija spored zakonot, tuku Radko gi ima izpolneni site uslovi za registracija.
А зошто ти доколку си Албанец не отвориш посебна тема за односите помеѓу Албанците и Македонците, дали можат да се подобрат и како..? Да не запознаеш малку со албанската култура, бидејќи сте затворени како да живеете во посебен свет, а не како да делиме исто небо. Вака кога се мешаш во односите помеѓу Македонците и Бугарите јас, а верувам и сите други тука на форумов го доживуваме тоа како малку невкусно и некултурно. А пак ако си Бугарин, тогаш мислам дека си едно големо простачиште и нека ти служи на чест. А ако си Албанец, тогаш знаеш што значи тоа последното.
(This post was last modified: 11-06-2010, 03:51 PM by Пат.)
|
|
11-06-2010, 03:47 PM |
|
Vodno konche
Senior Member

|
(10-06-2010, 08:30 PM)Път Wrote: А каква врска има ВМРО- БНД со Македонија? Път, аз не сум политик и не jа обичам политиката...Сигурно има врска со Македониjа штом се нарича ВМРО, а ти знаеш што значи това - Вътрешно македоноодринска революционна организация, а освен ВМРО-БНД има и друга, но не знам подробности. А как работат - ако питаш мене - лошо, заштото ВМРО на Каракачанов не се ползва с доверието нито на бугарите, нито на македонците, но все пак беха парламентарно представени, което значи, че много народ е гласал за тази партия...
А да те питам тебе тогава като контравъпрос - каква врска има македонското ВМРО ДПМНЕ со Тракиjа  Тракиjа е у Бугариjа, Грциjа и Турциjа, но вие си я нарекувате македоно-одринска...!? А нито веднаж не сум видел македонци во Тракиjа на Илинден...или изопшто, а ние бугарите си славим и тракийските и македонските херои, не само македонските...
(This post was last modified: 11-06-2010, 03:49 PM by Vodno konche.)
|
|
11-06-2010, 03:48 PM |
|
Vodno konche
Senior Member

|
(10-06-2010, 08:39 PM)афион Wrote: VMRO-narodna vi e bugaraska i ima novo zdruzenie na bugarite vo makedonija.BKK Може Афионе, но както казах и на Път - не са ми мили политичарите и партиите. Както виждаме во историята - нужни ли беха тези разцепления и разделения, както казва и Гоце Делчев. То не беха врховисти, то не беха автономисти, че и един куп партии, докато се дойде до днешните ВМРО-та...и като гледам днес този процес продължава...и во двете држави...Што да кажа - Ех, минало незабравимо....  Че и македонци, че и бугари, добре, че не се появиха и тракийци, както сакаше чичко Сталин, че тогава щехме да бидем три народа со иста историjа  Как щехме да jа делиме - на три... 
(This post was last modified: 11-06-2010, 03:56 PM by Vodno konche.)
|
|
11-06-2010, 03:56 PM |
|