афион
Posting Freak

|
Ke ispadneme na kraj deka sme bratucedi i deka neshto mnogu babi ni bille so bugarski koren.
Соколи ти си феномен,самиот се лажеш а мислиш дека некој ти верва.
Албанец со бугарски корен оваа ни божо и каракачанов заедно неможат да го смислат.Па уште муслиман и да ми речеш дека и бугарски пасош имаш и човек да земе еден ред бул,оти тој дава крила.
Низ срцето на Македонија тече Вардар,а не Дунав...Нашиот бисер е Охрид, а не Јадран...Нашето наследство се патриотските песни, а не ТВ Пинк...Јас навивам за ПЕЛИСТЕР, а не за Ѕвезда...Слобода ми донесе мојот дедо,а не КПЈ...Македонија ја создаде Господ,а не Тито...МАКЕДОНИЈА е вечна, а Југославија е мртва!!
http://macedoniahistorydocuments.blogspo...-post.html
|
|
09-05-2010, 11:30 PM |
|
hristo
Super Moderator

|
(09-05-2010, 11:28 PM)афион Wrote: (09-05-2010, 10:54 PM)hristo Wrote: (08-05-2010, 03:31 PM)афион Wrote: Не Господ...македонскиот Совет за радио дифузија...кој е под ваша контрола.
Hristo koj tebe te naznacil za vakva funkcija koga pojma nemas sto pisis.Koj makedonski sovet vo bugarija ima sila da im zabrani na bugarite da ja prenesuvaat A1,Telma,Sitel,Kanal 5,Alfa,ili K-15 televizija.Koj im zabrani na bugarite da prodavaat makedonski spisanija?Odmori malku od omraza negledas nisto pa pisis gluposti.
Па, зошто да обикулуваат. Ако, сакаат да гледаат и слушаат српски филмови, серии и песни не мораат да идат преку македонските ТВ станици...директно ке земаат од српските.
Ovaa ti e uste eden biser.Sekoj komentar za tvojot kapacitet e izlisen.
Агендата ( обврската ) која ја имаш те прави недораснат за вакви рационални и логични дискусии. Не може да се објасни фактот да Советот за радио дифузија ( македонскиот) дозволува на кабелските оператори прикажување на бившите југословенски ТВ станици ( каде доминират српските) но не дозволува на ниту една информатива БГ сТВ станица. За мене намерата е очевидна . За југоплачковците или за службениците , нормално, се им е замаглен о, па даваат нелогични одговори. Дај докумет во кој некоја бугарска телевизија поднела барање и недобила концесија.Да видиме на каков начин е одбиена.
А дали си ти дораснат е друго прашање,во Македонија низ програмите на кабловските оператори освен,Планет и Балканика,оние канали на Дискавери во Битола одат со бугарски превод.Кажи ти една Македонска програма која е во пакет на некој бугарски оператор.Или БККС легално си постои никој нема против нив,а за Омо и Македонци во бугарија космополитите на Соколи немат појма.
Христо појма немаш од работите ама некој ти дал место во форумот.
Јас имам друг пристап. Не велам дека немаш поим, туку дека ти е кажано да се правиш дека немаш поим. Не ти ја навредувам интелигенција...туку работа си е работа. Е, секој ли работи тоа што сака.  Велиш во Битола имало странска ТВ станица со бугарски титл. А, премолчуваш дека сите други се на српски? Планет не ја гледаат ниту Бугари во Бугарија  , Ама тоа е доказ на службите дека имаме и БГ станица во МК. Пиринец ти одговори дека во Петрич на кабеслките тВ , се гледаат МТВ1и2. Од Соколи треба многу да учиш...а и , можеби, побрзу ке дадеш отказ од работата. Па, не е само таа работа.
|
|
09-05-2010, 11:50 PM |
|
Зора
Човѣкъ

|
Абе нѣма толку српски телевизи, една е Пинк и б92, три преку сила, другите сѧ хрватски/босански, проблемот е шо во нашите телевизи како Сител има претерано многу сърпска програма, векье преку куро ми сѧ дойдени, па онай Жаре берберо гррррррррр гюптин скопски педер, арно дават превод од СРПСКИ на неговите ГОСТИ, ама ОТИ НЕ ДАВАТ ПРЕВОД ОД ѦЗИКОТ ШО ГО ЗБОРА ТОЙ пизда му лѣпа стринина, оти невѣрвам секой да го разбира.
Прличев до крајот на својата учителска кариера па и во Солунската гимназија предавал на македонски и ги терал учениците да изговараат според гласовниот систем на македонски јазик
Прличев во Солунската гимназија предавал на македонски јазик, свесно и настојчиво.
(This post was last modified: 09-05-2010, 11:57 PM by Зора.)
|
|
09-05-2010, 11:56 PM |
|
афион
Posting Freak

|
Potpolno se soglasuvam so zora,no hristo misli deka ako pisis protiv nego si udbas,ednas prosrpski a ako pocnam da se raspravam so srbite ke ispadam probugardki.
Hristo koj tebe ti dade da pisis,ako si tolku otvoren kazi deka iako e nadvor od temata,ama ti pojma nemas sto e temata deka kaj nas imame i turski televizi,albanski.Oti majki ne places sto osven srbskata sitel,A1 na velija(torbesot sega pomoderno alnanecot) ve pali a vo stavnost i kaj nego vrie od lubov kon srbite ili ne ti smeta velija ti smeta samo sitel.
Eh hristo hristo nisto ne si naucil osven edna rabota sekoj nepodoben e udbas,ist si kako niv i za niv sekoj nepodoben e predavnik na drzavata.
Vikas pirinec e vo pravo?I vo Bitola koga odis na kaj selata za grcka granica ima eden ton grcki radia oti se faka frenkfencijata ama neznam dali toa e odobreno,kako sto nekoj vo petric faka i signal od ONE.Jas prasuvam za televizija pa makar i k-15 da ja ima vo ponudata za Sumen Varna pa neli i tamu ima od tie 3 milionite makedonski bugari.
vikas sokoli e legenda,da da toj sto e agent ama tvoj e agenda prvo e cist albanec koj ni ja piel krvta vo 2001 godina,pa cist bugarin oti od tamu mu se korenite,pa ako dojdat srbite ke stani cist srbin od kosovo pole.Udba vi e vasata sluzba a samiot ti glumis ludilo.
Низ срцето на Македонија тече Вардар,а не Дунав...Нашиот бисер е Охрид, а не Јадран...Нашето наследство се патриотските песни, а не ТВ Пинк...Јас навивам за ПЕЛИСТЕР, а не за Ѕвезда...Слобода ми донесе мојот дедо,а не КПЈ...Македонија ја создаде Господ,а не Тито...МАКЕДОНИЈА е вечна, а Југославија е мртва!!
http://macedoniahistorydocuments.blogspo...-post.html
|
|
10-05-2010, 07:42 AM |
|
raspberry
Senior Member

|
Пак говориш глупости  Пиринеца каза ,че се хващат македонски телевизии и радиа или сигурно и кабелните оператори по погрешка пускат мтв1 и 2 ?  Не се хващат само в Петрич ,но и в Благоевград и в Сандански , в цяло пиринско . Не знам как е при вас ,всички тези чужди телевизии в цялата страна ли се хващат? Защото при нас освен международните France international BBC CCN Первый канал от съседните държави Гърция , Събрия, Турция , Румъния нито една телевизия няма която да се дава в цялата страна ...
А иначе искаха да пуснат и при вас българска телевизия ,но им поставили условие ,че трябва да има преводсубтитри иначе не можело ... а сръбските , босненските и албанските телевизии имат ли преводи?
|
|
10-05-2010, 12:27 PM |
|
Пат
Posting Freak

|
Ама што се фаќате во глупави спорови јас не знам! Па сигурно и во Струмица и Берово се фаќаат бугарски радио и тв канали, ама исто ли е тоа со легално воведување на бугарски канали во Македонија и македонски во Бугарија? Па и друга работа- вие постојано нешто како да гледате нели, „да му ја прокараме на непријателот нашата пропаганда, а да се пазиме од неговата“ -самиот пристап ви е погрешен, ало!  Афион е во право за некои работи- има ли Македонци во Бугарија- има. Има ли Бугари во Македонија - има. Епа, и Бугарите тука сакаат да следат бугарски програми, и македонците таму сакаат да следат македонски- каде е проблемот? А има и една друга страна- не само Бугарите во РМ сакаат да следат бугарска програма, верувам дека и на останатите би им било интересно, тоа се нарекува културна размена, ако не сте знаеле.
Еве ви еден пример на вас Бугарите, македонските Бугари и бугарофилите: во српските медиуми кои што се застапени во Македонија нема пропагандни содржини кон Македонија- спорт, трач списанија, турбо фолк итн. арно ама српскиот јазик се слуша во Македонија и врши влијание врз македонскиот јазик. Е, ама б’лгарскија език никаде го нјама- какво ште направите?
|
|
10-05-2010, 12:50 PM |
|
Пат
Posting Freak

|
|
10-05-2010, 03:21 PM |
|
val
Member

|
(10-05-2010, 03:21 PM)Път Wrote: (10-05-2010, 03:03 PM)val Wrote: (10-05-2010, 02:46 PM)Път Wrote: Ама што ме драпаш па ти сега за членот толку, тоа дискутирај го на темата за јазикот. Овде друго се дискутира Не те драпам бе! Задпоставям ти го правилно, како си му е редот
Ме драпаш ме драпаш, па дури ме отекуваш. Се наигра ли? Во духот на добрите билатерални односи, що бе значи "отекуваш"?
А за играта - аз се оттеглям, защото взе да придобива много Ацевски нюанси.
Одма да се яви Мара-Попара овде, да я очовечи малце обстановката!
|
|
10-05-2010, 03:57 PM |
|
Gnoj
кабадаја

|
|
10-05-2010, 04:44 PM |
|