Добредојдовте
  • Users with e-mails at mail ·ru, aol ·com and gmx ·com to contact admins for registration.
  • Новорегистрираните членови повратниот одговор од форумот за активирање на сметката нека го побараат и во Junk на нивните пошти.
  • Сите регистрирани членови кои неучествуваат во дискусиите три месеци автоматски им се брише регистрацијата

 

Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ДНЕВНИКОТ НА КРСТЕ МИСИРКОВ
Author Message
ЈорданПетровски Online
ЈорданПетровски-ЦРНИ
*****

Posts: 17,429
Joined: Mar 2010
Reputation: 36
#1Published on Jul 5, 2019
Дневникот на Крсте Петков Мисирков здружено издание на Државната агенција „Аргхив“ на Република Бугарија и Државниот архив на Република Македонија. „Врз основа на овластувањето од Законот за архивски материјал, директорот на Државниот архив на Република Македонија донесува Правилник за општите и посебните услови за користење на архивски материјал во Архивот. Со Правилникот се регулираат условите за користење архивскиот материјал од страна на државни, научни, стручни и други организации и граѓанско-правни и физички лица (корисници). Во согласност со Законот, овој правилник и други прописи, архивскиот материјал во Архивот е достапен за користење за државни, научни и други цели под еднакви услови.“ http://www.macedonianinformationcentre.org http://www.kotle.ca http://www.forum.kotle.ca
(This post was last modified: 08-09-2019, 08:22 PM by ЈорданПетровски.)
08-09-2019, 08:21 PM
Reply
ЈорданПетровски Online
ЈорданПетровски-ЦРНИ
*****

Posts: 17,429
Joined: Mar 2010
Reputation: 36
#2


Published on Jul 10, 2019
Дневникот на Крсте Петков Мисирков здружено издание на Државната агенција „Архив“ на Република Бугарија и Државниот архив на Република Македонија. „Врз основа на овластувањето од Законот за архивски материјал, директорот на Државниот архив на Република Македонија донесува Правилник за општите и посебните услови за користење на архивски материјал во Архивот. Со Правилникот се регулираат условите за користење архивскиот материјал од страна на државни, научни, стручни и други организации и граѓанско-правни и физички лица (корисници). Во согласност со Законот, овој правилник и други прописи, архивскиот материјал во Архивот е достапен за користење за државни, научни и други цели под еднакви услови.“ http://www.macedonianinformationcentre.org http://www.kotle.ca http://www.forum.kotle.ca
08-09-2019, 08:24 PM
Reply
ЈорданПетровски Online
ЈорданПетровски-ЦРНИ
*****

Posts: 17,429
Joined: Mar 2010
Reputation: 36
#3


Published on Jul 16, 2019
Дневникот на Крсте Петков Мисирков здружено издание на Државната агенција „Архив“ на Република Бугарија и Државниот архив на Република Македонија. „Врз основа на овластувањето од Законот за архивски материјал, директорот на Државниот архив на Република Македонија донесува Правилник за општите и посебните услови за користење на архивски материјал во Архивот. Со Правилникот се регулираат условите за користење архивскиот материјал од страна на државни, научни, стручни и други организации и граѓанско-правни и физички лица (корисници). Во согласност со Законот, овој правилник и други прописи, архивскиот материјал во Архивот е достапен за користење за државни, научни и други цели под еднакви услови.“ http://www.macedonianinformationcentre.org http://www.kotle.ca http://www.forum.kotle.ca
08-09-2019, 08:25 PM
Reply
ЈорданПетровски Online
ЈорданПетровски-ЦРНИ
*****

Posts: 17,429
Joined: Mar 2010
Reputation: 36
#4Published on Aug 8, 2019
Дневникот на Крсте Петков Мисирков здружено издание на Државната агенција „Архив“ на Република Бугарија и Државниот архив на Република Македонија. „Врз основа на овластувањето од Законот за архивски материјал, директорот на Државниот архив на Република Македонија донесува Правилник за општите и посебните услови за користење на архивски материјал во Архивот. Со Правилникот се регулираат условите за користење архивскиот материјал од страна на државни, научни, стручни и други организации и граѓанско-правни и физички лица (корисници). Во согласност со Законот, овој правилник и други прописи, архивскиот материјал во Архивот е достапен за користење за државни, научни и други цели под еднакви услови.“ http://www.macedonianinformationcentre.org http://www.kotle.ca http://www.forum.kotle.ca
(This post was last modified: 08-09-2019, 08:27 PM by ЈорданПетровски.)
08-09-2019, 08:27 PM
Reply
ЈорданПетровски Online
ЈорданПетровски-ЦРНИ
*****

Posts: 17,429
Joined: Mar 2010
Reputation: 36
#5Published on Aug 14, 2019
Дневникот на Крсте Петков Мисирков здружено издание на Државната агенција „Архив“ на Република Бугарија и Државниот архив на Република Македонија. „Врз основа на овластувањето од Законот за архивски материјал, директорот на Државниот архив на Република Македонија донесува Правилник за општите и посебните услови за користење на архивски материјал во Архивот. Со Правилникот се регулираат условите за користење архивскиот материјал од страна на државни, научни, стручни и други организации и граѓанско-правни и физички лица (корисници). Во согласност со Законот, овој правилник и други прописи, архивскиот материјал во Архивот е достапен за користење за државни, научни и други цели под еднакви услови.“ http://www.macedonianinformationcentre.org http://www.kotle.ca http://www.forum.kotle.ca
(This post was last modified: 08-09-2019, 08:43 PM by ЈорданПетровски.)
08-09-2019, 08:28 PM
Reply
ЈорданПетровски Online
ЈорданПетровски-ЦРНИ
*****

Posts: 17,429
Joined: Mar 2010
Reputation: 36
#6


Published on Aug 27, 2019

Дневникот на Крсте Петков Мисирков здружено издание на Државната агенција „Архив“ на Република Бугарија и Државниот архив на Република Македонија. „Врз основа на овластувањето од Законот за архивски материјал, директорот на Државниот архив на Република Македонија донесува Правилник за општите и посебните услови за користење на архивски материјал во Архивот. Со Правилникот се регулираат условите за користење архивскиот материјал од страна на државни, научни, стручни и други организации и граѓанско-правни и физички лица (корисници). Во согласност со Законот, овој правилник и други прописи, архивскиот материјал во Архивот е достапен за користење за државни, научни и други цели под еднакви услови.“ http://www.macedonianinformationcentre.org http://www.kotle.ca http://www.forum.kotle.ca
08-09-2019, 08:45 PM
Reply
ЈорданПетровски Online
ЈорданПетровски-ЦРНИ
*****

Posts: 17,429
Joined: Mar 2010
Reputation: 36
#7

07.09.2019
Како и во УДБашката завера „Бугарска амбасада“ (види линк подоле), според Крсте Мисирков и во октомври 1912 година Бугарија претпочитала запазување на нејзиниот сојуз со Србија наспроти добробит за Македонија. Можеби е неспорно дека истакнатите Македонци од минатото се чувствувале како Бугари, но дали Бугарија искрено ја смета Македонија за свое чедо, или е таа само нејзина монета за поткусурвање? Од дневникот на Мисирков:
„Ги исплашив ли Гучков и Сазонов со намерата да им се одземе на Србите Скопје? Па јас дојдов од Русија, а Гучков имаше можност да се убеди дека меѓу бугарските политички дејци и генерали на Чаталџа било разгледувано прашањето за автономијата на Македонија и тоа било отфрлено поради желбата на Бугарите лојано да го запазуваат сојузничкиот договор и намерата да го запазуваат и во иднина.“
Дневникот на Крсте Петков Мисирков e здружено издание на Државната агенција „Архив“ на Република Бугарија и Државниот архив на Република Македонија.
„Врз основа на овластувањето од Законот за архивски материјал, директорот на Државниот архив на Република Македонија донесува Правилник за општите и посебните услови за користење на архивски материјал во Архивот.
Со Правилникот се регулираат условите за користење архивскиот материјал од страна на државни, научни, стручни и други организации и граѓанско-правни и физички лица (корисници). Во согласност со Законот, овој правилник и други прописи, архивскиот материјал во Архивот е достапен за користење за државни, научни и други цели под еднакви услови.“
www.macedonianinformationcentre.org
www.kotle.ca
www.forum.kotle.ca
„Бугарска амбасада“: http://www.kotle.ca/…/920-bugarskaambasadaseustenerascisten…
08-09-2019, 10:29 PM
Reply
ЈорданПетровски Online
ЈорданПетровски-ЦРНИ
*****

Posts: 17,429
Joined: Mar 2010
Reputation: 36
#802-10-2019, 11:38 PM
Reply
ЈорданПетровски Online
ЈорданПетровски-ЦРНИ
*****

Posts: 17,429
Joined: Mar 2010
Reputation: 36
#916-11-2019, 07:37 PM
Reply
ЈорданПетровски Online
ЈорданПетровски-ЦРНИ
*****

Posts: 17,429
Joined: Mar 2010
Reputation: 36
#1016-11-2019, 07:38 PM
Reply