Добредојдовте
  • Users with e-mails at mail ·ru, aol ·com and gmx ·com to contact admins for registration.
  • Новорегистрираните членови повратниот одговор од форумот за активирање на сметката нека го побараат и во Junk на нивните пошти.
  • Сите регистрирани членови кои неучествуваат во дискусиите три месеци автоматски им се брише регистрацијата

Thread Rating:
  • 6 Vote(s) - 1.67 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Заборавеното Охридско Востание !
Author Message
Пат Offline
Posting Freak

(04-06-2010, 08:50 PM)Kasnakovski Wrote: Да бе, Тодор Паница се изјаснувал како Македонец.

Тоа мислам Афион или Мунгос или некој друг го покажа некаде по форумите.

Па може и Чернопеев санданистот да се изјаснувал како Македонец или Јаворов или Мамин Кољо или Тане Николов, кој ги знае....
Проблемот е што нема истражување на историјата од објективна гледна точка.

Види и на темата за Љубчо во однос на писмото на К. Трајков. Македонистите ги потенцираат пасусите кои им одговараат, а останатите како да ги нема. Истото и со големобугарите.
Има едно писмо, а секој чита на половина.
Јас го читам целото.
Ти?

Мислам дека таквите како ти и јас сме предвесниците на една нова нација. Ние сме нешто како Мисирков на 21. век Pos
05-06-2010, 10:03 AM
Reply
Sava Offline
Member

(04-06-2010, 10:27 PM)афион Wrote: Предавниците се исклучоци,Даммиан збора за глобалата а ти за поединец.

Как па реши кой е предавник и кой не е, бе лайно?
05-06-2010, 09:16 PM
Reply
ivan mihajlov Offline
Posting Freak

(05-06-2010, 09:16 PM)Sava Wrote:
(04-06-2010, 10:27 PM)афион Wrote: Предавниците се исклучоци,Даммиан збора за глобалата а ти за поединец.

Сава не четеш ли как ги делят македнските войводи на "предавци' -кой ясно се изяснили като българи и "патрити и херой' такива дето няма мнго днни за тях...а и сега хората който си казват истинатав РМ са предавци а такива като УДБА-джията и србски агент Латас са баш патроти и големи македонци Icon_winkIcon_wink
05-06-2010, 10:14 PM
Reply
demmian
Unregistered

(05-06-2010, 09:16 PM)Sava Wrote:

Администраторот и модераторите нека погледнат поубаво што се случува,кога на прост бугарин како овој Сава му даваш слобода на изразување и пишување!!!

Како може овој источен циган да навредува Македонец,и тоа на македонски форум?Одговорете администраторе!
05-06-2010, 10:24 PM
Reply
Kasnakovski Offline
Posting Freak

Демјане, а зошто Афион си зема за право да го нарекува дедото на Савата предавник?

Мислам е малку надвор од добриот тон, ама се пак Савата е повеќе навреден, одколку Афион.
05-06-2010, 10:39 PM
Reply
афион Offline
Posting Freak

Sava koj ti e tebe problemot?

Pazi malku kako se izjasnuvas,jasno?
Низ срцето на Македонија тече Вардар,а не Дунав...Нашиот бисер е Охрид, а не Јадран...Нашето наследство се патриотските песни, а не ТВ Пинк...Јас навивам за ПЕЛИСТЕР, а не за Ѕвезда...Слобода ми донесе мојот дедо,а не КПЈ...Македонија ја создаде Господ,а не Тито...МАКЕДОНИЈА е вечна, а Југославија е мртва!!

Makedonija

http://macedoniahistorydocuments.blogspo...-post.html
05-06-2010, 10:44 PM
Reply
афион Offline
Posting Freak

Kasnakovski vasite dedovci ve bolat, a za nasite mozi da jadite sto sakate.nas ne ne boli za nasite dedovci?
Procitav deka tvrdis deka do 45 godina site vostanija vo makedonija se od bugari i od bugarskiot narod.Iskreno mi se povraka koga te slusam kako go negiras celio moj rod.A se pravis bored za vistinata.

Ne e problem jas nikade ne odam,no vasite lajnenici ke ostanat zapisani kako toa vie go negirate makedonecot.

I ne mi objasnuvaj za nas,Kasnakovski ne sme izmislena nacija so nekakov ukaz od 45 godina,ti pobarav tebe a i na site bugari da mi ko kazat toj dokumnet kade ne izmislime.

Kasnakovski te smetav za praeden no i ti si ist kako i tvoite vikaci.
Низ срцето на Македонија тече Вардар,а не Дунав...Нашиот бисер е Охрид, а не Јадран...Нашето наследство се патриотските песни, а не ТВ Пинк...Јас навивам за ПЕЛИСТЕР, а не за Ѕвезда...Слобода ми донесе мојот дедо,а не КПЈ...Македонија ја создаде Господ,а не Тито...МАКЕДОНИЈА е вечна, а Југославија е мртва!!

Makedonija

05-06-2010, 10:48 PM
Reply
demmian
Unregistered

(05-06-2010, 10:39 PM)Kasnakovski Wrote: Демјане, а зошто Афион си зема за право да го нарекува дедото на Савата предавник?

Мислам е малку надвор од добриот тон, ама се пак Савата е повеќе навреден, одколку Афион.

Тој твој сонародник се однесува како малите деца ,,татко ми е посилен од татко ти,, Точно таков стил.

Од бугарин нешто паметно и зрело можам ли да очекувам?!!
05-06-2010, 10:51 PM
Reply
Kasnakovski Offline
Posting Freak

Тука е историја, Афионе. Дај да видиме кои се етничките Македонци за време на востанијата.
А за 45 не ми ставај во уста зборови, кои ги немам кажано.

А тоа што сум борец за вистината е точно. Немам напишано ни збор, кој да не се поврзува со вистината. Е, секој греши понекогаш, ама јас барем ќе си ја исправам грешката за разлика од некои.

Та кажи на кој етнички Македонец се сеќаваш за време на Илинденското востание???
05-06-2010, 10:55 PM
Reply
demmian
Unregistered

(05-06-2010, 10:55 PM)Kasnakovski Wrote: Та кажи на кој етнички Македонец се сеќаваш за време на Илинденското востание???

Што е тоа толку важно,кога и саммиот знаеш дека поставуваш реторички прашања,на кои никогаш нема да добиеш одговор?!!
05-06-2010, 10:56 PM
Reply
Kasnakovski Offline
Posting Freak

(05-06-2010, 10:51 PM)demmian Wrote:
(05-06-2010, 10:39 PM)Kasnakovski Wrote: Демјане, а зошто Афион си зема за право да го нарекува дедото на Савата предавник?

Тој твој сонародник се однесува како малите деца ,,татко ми е посилен од татко ти,, Точно таков стил.

Савата е еден од најтолерантните Бугари кои пишуваат на било кој форум каде се пишува за Македонија и за да го нарече лајно има некоја причина. Или пијнал нешто или навистина се изнервирал на тоа што му го нарекол Афион предокот предавник.
05-06-2010, 10:58 PM
Reply
demmian
Unregistered

(05-06-2010, 10:58 PM)Kasnakovski Wrote:
(05-06-2010, 10:51 PM)demmian Wrote:

Савата е еден од најтолерантните Бугари кои пишуваат на било кој форум каде се пишува за Македонија и за да го нарече лајно има некоја причина. Или пијнал нешто или навистина се изнервирал на тоа што му го нарекол Афион предокот предавник.

Ми вие бугарите како некои изроди,кога се пијани се по Македонци пцујат.

Кои болни психо-трауми и фрустрации се тоа,Господе Боже?
05-06-2010, 11:00 PM
Reply
Kasnakovski Offline
Posting Freak

(05-06-2010, 10:56 PM)demmian Wrote:
(05-06-2010, 10:55 PM)Kasnakovski Wrote: Та кажи на кој етнички Македонец се сеќаваш за време на Илинденското востание???

Што е тоа толку важно,кога и саммиот знаеш дека поставуваш реторички прашања,на кои никогаш нема да добиеш одговор?!!
Важно е.
Не може да се правиш на голем Македонец, а да не прифаќаш дел (поголемиот 10vs1) од историјата на својот народ таков каков што бил.
Или си Македонец, потомок на своите предци или си Македонец од небитието.
05-06-2010, 11:04 PM
Reply
афион Offline
Posting Freak

(05-06-2010, 10:55 PM)Kasnakovski Wrote: Тука е историја, Афионе. Дај да видиме кои се етничките Македонци за време на востанијата.
А за 45 не ми ставај во уста зборови, кои ги немам кажано.

А тоа што сум борец за вистината е точно. Немам напишано ни збор, кој да не се поврзува со вистината. Е, секој греши понекогаш, ама јас барем ќе си ја исправам грешката за разлика од некои.

Та кажи на кој етнички Македонец се сеќаваш за време на Илинденското востание???

Zitelite na selata od Bitolskio okrug.A znam mnogu od nivnite predci zatoa sto aktivno odam po ovie sela.Pishtoldzija

Makedonija

05-06-2010, 11:11 PM
Reply
Kasnakovski Offline
Posting Freak

(05-06-2010, 11:11 PM)афион Wrote: Zitelite na selata od Bitolskio okrug.A znam mnogu od nivnite predci zatoa sto aktivno odam po ovie sela.Pishtoldzija
Кажи еден жител со име и фамилија па да го провериме.

Анонимците може ти да ги правиш етнички Македонци, а Власите - етнички Власи (Македонци)
05-06-2010, 11:16 PM
Reply
афион Offline
Posting Freak

Stamenkovci,Curanovci,Egumenovci i uste eden kup od slavno Smilevo.

Makedonija

05-06-2010, 11:24 PM
Reply
Kasnakovski Offline
Posting Freak

Ако си сигурен во етничноста на Стаменквци, Цурановци, Егуменовци и уште единиот куп етнички Македонци, зошто на нив не им подигнувате споменици среде градовите, а ги прославувате дејците на бугарската пропаганда, која сакала да ги побугари етничките Македонци?
06-06-2010, 12:12 AM
Reply
demmian
Unregistered

(05-06-2010, 11:04 PM)Kasnakovski Wrote: Не може да се правиш на голем Македонец, а да не прифаќаш дел (поголемиот 10vs1) од историјата на својот народ таков каков што бил.
Или си Македонец, потомок на своите предци или си Македонец од небитието.

Ние едно знаеме:дека Илинденското востание е дигнато за слобода на нашиот народ,нашите предци,за ослободување од долгогодишно ропство.

Од елементарна култура тоа го знае секој Македонец,што е тоа плус што треба ние да го знаеме,ајде кажи Каснаковски.

П.С. И колку ******* изгледате кога барате ,,објективност во историјата,, а секој е свесен дека на Балканот секоја држава си гради историја по свој терк и нема тука субјективност-објективност.

Еве еден пример: Турците сигурно не учат дека не окупирале,тие учат дека со нив имаме заедничка историја.

Грците никогаш не учеле,нема ни да учат во наредните 2000-3000 години дека вршеле геноцид врз невино славјанско население( тоа тие го знаат,но лукаво го премолчуваат)

И каде има објективност кажи ми,кога секоја држава си има своја верзија на историјата.Каснаковски,аман прерано ти падна маската.
06-06-2010, 12:19 AM
Reply
demmian
Unregistered

(06-06-2010, 12:12 AM)Kasnakovski Wrote: Ако си сигурен во етничноста на Стаменквци, Цурановци, Егуменовци и уште единиот куп етнички Македонци, зошто на нив не им подигнувате споменици среде градовите, а ги прославувате дејците на бугарската пропаганда, која сакала да ги побугари етничките Македонци?

Не тропај глупости,не знам како воопшто те толерираат тука со твојата источно-******** пропаганда?!!

Нашите културни и револуционерни дејци никогаш не биле ****** од исток!!!

Како ке си ја објаснеш тогаш паролата ,,Македонија на Македонците,, или фразата ,,Секој што се бори за интерес на Грција или Бугарија,, може да се нарече добар Грк или бугарин,но не и добар Македонец,,

????????
06-06-2010, 12:23 AM
Reply
афион Offline
Posting Freak

(06-06-2010, 12:12 AM)Kasnakovski Wrote: Ако си сигурен во етничноста на Стаменквци, Цурановци, Егуменовци и уште единиот куп етнички Македонци, зошто на нив не им подигнувате споменици среде градовите, а ги прославувате дејците на бугарската пропаганда, која сакала да ги побугари етничките Македонци?

Kako prvo ima spomenici za niv ama tie ne vi se interesni,a kako drugo edno parasanje,sto e Dame Gruev srbin ili bugarin?

Makedonija

06-06-2010, 12:33 AM
Reply