Kasnakovski
Posting Freak

|
|
30-04-2010, 06:00 PM |
|
афион
Posting Freak

|
Пат прво и основно јас не се кријам зад никој,мојот ник е афион и пишам само на овој форум,а кој си ти и каснаковски не ми е гајле,исто како што нема да ти ја прикажам статијата затоа што со провокација нема да изнудиш ништо.
Втора работа,кога некој Македонец напишал нешто за Бугарија одма по автоматизам го правите бугарин.Значи тие вредности за еден треба да важат и за другите примери.
Според мене ни Џинот,Прличев,Миладинови не се ништо друго освен Македонци кој поради сплет на оклности твореле на повеќе јазици.
Џинот пишувал и на србски,бугарски а сигурно и турскиот јазик го знаел.
Миладинови пишувале на грчки,турски,бугарски,руски јазик
Прличев дури оди и по таму па создава своја збука.
Значи јас никој не правам србин,бугарин или грк,само ти кажувам како пропагандата денес ги дели овие дејци.
А доколку бев МУНГОС од Идивиди сигурно ќе знаев повеќе за вас.Но ќе се запознам со него па да одзнам зошто толку го барате.
|
|
30-04-2010, 07:16 PM |
|
Пат
Posting Freak

|
(30-04-2010, 07:16 PM)афион Wrote: Пат прво и основно јас не се кријам зад никој,мојот ник е афион и пишам само на овој форум,а кој си ти и каснаковски не ми е гајле,исто како што нема да ти ја прикажам статијата затоа што со провокација нема да изнудиш ништо.
Втора работа,кога некој Македонец напишал нешто за Бугарија одма по автоматизам го правите бугарин.Значи тие вредности за еден треба да важат и за другите примери.
Според мене ни Џинот,Прличев,Миладинови не се ништо друго освен Македонци кој поради сплет на оклности твореле на повеќе јазици.
Значи јас никој не правам србин,бугарин или грк,само ти кажувам како пропагандата денес ги дели овие дејци.
А доколку бев МУНГОС од Идивиди сигурно ќе знаев повеќе за вас.Но ќе се запознам со него па да одзнам зошто толку го барате.  Шега бе пријател http://en.wikipedia.org/wiki/Mungos напишав така затоа што многу бегаш и не си конкретен, а дали си Мунгос од Идивиди или си му алтер его или не си никој не ти го зема тоа за зло, барем не јас, сеедно ми е.
И какво изнудување, нели разговараме за факти, а ти кажа дека имаш факти од кои се гледа дека Џинот бил вртикапче, ама тие докзаи никако да ги видиме од тебе.
Џинот, Миладинови и Прличев јасно напишале за себе, а инаку се разбира дека тие се Македонци.
А Прличев велиш измислил своја азбука. Интересно..и тоа не сум го знаел.
|
|
30-04-2010, 07:35 PM |
|
афион
Posting Freak

|
(30-04-2010, 07:35 PM)Път Wrote: (30-04-2010, 07:16 PM)афион Wrote: Пат прво и основно јас не се кријам зад никој,мојот ник е афион и пишам само на овој форум,а кој си ти и каснаковски не ми е гајле,исто како што нема да ти ја прикажам статијата затоа што со провокација нема да изнудиш ништо.
А доколку бев МУНГОС од Идивиди сигурно ќе знаев повеќе за вас.Но ќе се запознам со него па да одзнам зошто толку го барате. Шега бе пријател http://en.wikipedia.org/wiki/Mungos напишав така затоа што многу бегаш и не си конкретен, а дали си Мунгос од Идивиди или си му алтер его или не си никој не ти го зема тоа за зло, барем не јас, сеедно ми е.
И какво изнудување, нели разговараме за факти, а ти кажа дека имаш факти од кои се гледа дека Џинот бил вртикапче, ама тие докзаи никако да ги видиме од тебе.
Џинот, Миладинови и Прличев јасно напишале за себе, а инаку се разбира дека тие се Македонци.
А Прличев велиш измислил своја азбука. Интересно..и тоа не сум го знаел. Не буквално своја азбука туку се трудел да направи некој нов јазик,нели за тоа е исмејуван од бугарите.
А книгата ја има во секој книжара.
“Одбрани дела„ Џинот цената е некој 300 денари.
Не ми е јасно што имам заедничко со тој член???И што е тој толку??Постирал некоја книга,па има милион книги на форумите.
|
|
30-04-2010, 07:41 PM |
|
Kasnakovski
Posting Freak

|
(30-04-2010, 06:33 PM)афион Wrote: “Миневра и девет музи” 1, “Разговор или прави человек” 2, “Училиште и учение”3 , “Басна”4 ,
“Сербија шетаетсја в земел своих”. Првите четири од наведените драмски обиди отпечатени се во “Цариградски весник”
A ovaa e otpecatena kade????
Кажи ти! Нели ја имаш книгата?
Немаш ништо, разбравме дека блуфираш, ај сега кажи се` што знаеш, па ние да побараме и да видиме дали си во право.
|
|
30-04-2010, 07:46 PM |
|
Пат
Posting Freak

|
(30-04-2010, 07:41 PM)афион Wrote: Не буквално своја азбука туку се трудел да направи некој нов јазик,нели за тоа е исмејуван од бугарите.
“Одбрани дела„ Џинот цената е некој 300 денари. Мислиш на оваа книга?
http://star.vest.com.mk/default.asp?id=8...ka=Kultura
Ок , штом не сакаш да кажеш не сакаш, само што кога ќе кажеш нешто тоа и треба да го потврдиш со нешто а не „јас кажав е сега вие како сакате разберете си“.
За Прличев и „новиот словенски јазик“ дискутиравме вчера, можеби си пропуштил, а ако не ми веруваш на мене, најди си ја неговата автобиографија, па сам прочитај си, така да знаеш
(30-04-2010, 07:41 PM)афион Wrote: Не ми е јасно што имам заедничко со тој член???И што е тој толку??Постирал некоја книга,па има милион книги на форумите.
|
|
30-04-2010, 07:50 PM |
|
Kasnakovski
Posting Freak

|
(30-04-2010, 07:41 PM)афион Wrote: Не ми е јасно што имам заедничко со тој член???И што е тој толку??Постирал некоја книга,па има милион книги на форумите.
Аааа, членот Мунгос80 е многу квалитетен и качествен зошто ни покажа книги кои ги нема кај нас. Барем јас немам достап. А сега знаеме многу за Чуповски и петербургскиот круг благодарение на него, за Ангел Динев, за ХаџиДимов, за Пулевски, Драганов......
(This post was last modified: 30-04-2010, 07:53 PM by Kasnakovski.)
|
|
30-04-2010, 07:53 PM |
|
афион
Posting Freak

|
(30-04-2010, 07:50 PM)Път Wrote: (30-04-2010, 07:41 PM)афион Wrote: Не буквално своја азбука туку се трудел да направи некој нов јазик,нели за тоа е исмејуван од бугарите.
“Одбрани дела„ Џинот цената е некој 300 денари. Мислиш на оваа книга?
http://star.vest.com.mk/default.asp?id=8...ka=Kultura
Ок , штом не сакаш да кажеш не сакаш, само што кога ќе кажеш нешто тоа и треба да го потврдиш со нешто а не „јас кажав е сега вие како сакате разберете си“.
За Прличев и „новиот словенски јазик“ дискутиравме вчера, можеби си пропуштил, а ако не ми веруваш на мене, најди си ја неговата автобиографија, па сам прочитај си, така да знаеш 
 Da taa e knigata.Jas nemam problem da ja postavam,samo cumu tolku omraza
|
|
30-04-2010, 10:03 PM |
|
Пат
Posting Freak

|
(30-04-2010, 10:03 PM)афион Wrote: Da taa e knigata.Jas nemam problem da ja postavam,samo cumu tolku omraza
Е дури сега сосема ја утна работата Афионе. Јас ли да те мразам?  Како прво, не можам да мразам некој што не го познавам, а како второ, мене можеби стилот на изразување ми е остар, и одвреме на време имам навика да се задевам, ама далеку од тоа дека сум злонамерен или дека не почитувам.
А на крајот на краиштата, бидејќи и двајцата сме Македонци, и по таа основа не можам да те мразам.
Поздрав.
|
|
30-04-2010, 10:15 PM |
|