Добредојдовте
  • Users with e-mails at mail ·ru, aol ·com and gmx ·com to contact admins for registration.
  • Новорегистрираните членови повратниот одговор од форумот за активирање на сметката нека го побараат и во Junk на нивните пошти.
  • Сите регистрирани членови кои неучествуваат во дискусиите три месеци автоматски им се брише регистрацијата

Thread Rating:
  • 12 Vote(s) - 2.42 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
NINO VELICKOVSKI VO KANADA
Author Message
basilius_2 Offline
Moderator

Ни­но и "Кумановски тамбураши" ќе вапсуваат јајца во Канада

Фолк-пејачот Нино Величковски и неговите "Кумановски тамбураши" за ве­лиг­ден­ски­те празници ќе гостуваат во Канада. На покана на Кумановското друштво на исе­ле­ни­ци во Торонто, од 25 март до 7 април ќе престојуваат во Торонто.
"Мес­то дома, велигденските јајца ќе ги вапсаме со нашите иселеници. Имаме закажано два концерта, а можеби ќе има уште два, и сите ќе бидат во Торонто. На наше големо за­до­вол­ство, ќе ја презентираме нашата македонска, а пред сè, кумановската песна. За­до­волс­тво­то е поголемо што првпат заедно одиме преку барата. "Кумановски там­бу­ра­ши" не биле досега, додека јас бев пред 20 години, па сега. Сè што ра­бо­тев­ме заедно во претходните 7 години, ќе имаме можност да го претставиме пред нашите исе­ле­ни­ци", вели Нино.
Ни­но чека виза и за Австралија каде што со неговата колешка Анета Наковска еден ме­сец треба да гостуваат во седум градови. Турнејата е предвидена од почетокот на мај. (С.Н.)

http://www.vest.com.mk/?ItemID=517CD8D1C...0600F4B802
15-03-2010, 06:04 PM
Reply
razurnuvac Offline
Senior Member

JORDANE ubav veligden ke bide , ke probav i nekoi od ovija da ti gi farbav jajca , da se kaldime deka i tuka ke e nekoj doktor , ne treba vaka javno treba da ti prakam email ama nekako ke e konpirativno a ne smo po muski i dvoicka pa taka neka e navreme i po sto dolara ako ne e milo za tebe ovoj dovaganje aj neka e za VELIGDEN , otkako si ti vatija KANADU JORDANE izgelda deka si povlekja edno 10.000 da 15.000 ilajadna pridruzba scom im se ispalate na KUMANVSKI tamburasi da odakav do TORONTO inace pogolem del sa nasi od EGEJOT za po egzodus na fasisticaka togasna GRCIJA ama ako samo cifra da e druze i sve sto dumas na ARTIJU neka se stavi datum potpis i sto oni sto ti , inace ima jos edno tamo nekade pri KANADA treba da e i sinot na dir.na FZC koj udavi se vakajki ribe a bese i gradonacelnik e njega tga falesva mu nekoi milioni maareke koi ostanale u BEOGRAD da ne tiki ti e doslo vreme za nekoi transakcii aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa i toj ss mUZIKU eeeeeeeeeee VELIK DEN ako neka e so arno , a ja mislu deka ako ti dojde doktor od tamburasi on ke gi vapaca jajca strucno on je ginkolog za donji rupe i mandala
15-03-2010, 06:13 PM
Reply