ЈорданПетровски
ЈорданПетровски-ЦРНИ

|
|
13-11-2011, 01:45 AM |
|
ЈорданПетровски
ЈорданПетровски-ЦРНИ

|
Quote:Претседателот на УМС на ВМРО-НП премина во ВМРО-ДПМНЕ
12. 11.2011
Претседателот на Унијата на млади сили на ВМРО-Народна партија, заедно со најголемиот дел од раководството и извршниот комитет, како и најголемиот дел од претседателите на комитети на Унијата на млади сили на ВМРО-НП преминаа во Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ, објави Стево Насковски, досегашен претседател на УМС на ВМРО-НП.
“Причините за ваквата одклука се пред се патриотски. Поради фактот што единствено во политиките на ВМРО-ДПМНЕ можеме да согледаме цврсто и доследно чување на националните и државни интереси. Како млади луѓе во ВМРО-ДПМНЕ препознаваме промовирање на модерен патриотизам кој подразбира зачувување на идентитетските и културни обележја, но и обезбедување на заштита на интересите на граѓаните преку напорите за градење на услови за сестран економски развој“, рече Насковски.
Претседателот на УМС на владејачката ВМРО-ДПМНЕ, Диме Спасов ја поздрави оваа одлука.
“За разлика од Социјалдемократскиот сојуз кој промовира стари и потрошени кадри од времето на транзицијата и приватизација, ВМРО-ДПМНЕ и понатаму продолжува да се екипира со млади, едуцирани и квалитетни кадри. Тоа е основната разлика помеѓу Нас и СДСМ“, рече Спасов на денешната заедничка прес конференцијата со, сега веќе екс претседателот на УМС на ВМРО-НП.
Автор на веста: Нетпрес
Значи тие можеле да заминат и во СДСМ. Тоа прејасно зборува за идологија и патриотизам кои тие ги негуват.
|
|
13-11-2011, 01:52 AM |
|
ЈорданПетровски
ЈорданПетровски-ЦРНИ

|
Темава не ја отворив за да одберам страна помеѓу Груевски и Додовски.
Ја отворив заради оваа јавно искажано мислење на "патриотиштево" :
Quote:Definicija za makedonskiot narod !
by Stevo B. Naskovski on Monday, June 6, 2011 at 4:06am
Definicija za makedonskiot narod:
- NEMOZAT DA NE EBAT KOLKU STO NIE MOZEME DA IZDRZIME -
Nazdravie ebenje uste 4 godini, nazdravie kic patriotizam, nazdravije za grafa Anticki makedonci na sledniot popis, nazdravije za mediumskiot molk i monopolizacija na istiot od vladeackata struktura, nazdravie za gubenjeto na slovenskiot element vo nasiot etnos, nazdravije za kic patriotizmot i jugoslovenizacija na MKD, nazdravije za ne vleguvanjeto vo EU i NATO, nazdravie zamaranje so paterot za ''shirenje'' na makedonstina Latas, nazdravie za globi od 500 e, a plati od 150e, nazadravie za penetracija na sabanarija vo kulturata, nazdravije za Devet Jugovica i Ceca Raznatovic, nazdravie za tutunarite,zemjodelcite,nazdravije za bugarskiot voz,nazdravie federalizacija i gubenje na drzavnosta i narodnosta. NAZDRAVIJE ZA IZBOROT MAKEDONIJO ,nazdravie moj ,,drzavotvoren'' narode ! Koj ve ebe koa ke placete !
Like · · Unfollow Post · Share
Krste Risteski and 10 others like this.
|
|
13-11-2011, 02:04 AM |
|
acko
Moderator

|
(13-11-2011, 02:04 AM)ЈорданПетровски Wrote: Темава не ја отворив за да одберам страна помеѓу Груевски и Додовски.
Ја отворив заради оваа јавно искажано мислење на "патриотиштево" :
Quote:Definicija za makedonskiot narod !
by Stevo B. Naskovski on Monday, June 6, 2011 at 4:06am
Definicija za makedonskiot narod:
- NEMOZAT DA NE EBAT KOLKU STO NIE MOZEME DA IZDRZIME -
Nazdravie ebenje uste 4 godini, nazdravie kic patriotizam, nazdravije za grafa Anticki makedonci na sledniot popis, nazdravije za mediumskiot molk i monopolizacija na istiot od vladeackata struktura, nazdravie za gubenjeto na slovenskiot element vo nasiot etnos, nazdravije za kic patriotizmot i jugoslovenizacija na MKD, nazdravije za ne vleguvanjeto vo EU i NATO, nazdravie zamaranje so paterot za ''shirenje'' na makedonstina Latas, nazdravie za globi od 500 e, a plati od 150e, nazadravie za penetracija na sabanarija vo kulturata, nazdravije za Devet Jugovica i Ceca Raznatovic, nazdravie za tutunarite,zemjodelcite,nazdravije za bugarskiot voz,nazdravie federalizacija i gubenje na drzavnosta i narodnosta. NAZDRAVIJE ZA IZBOROT MAKEDONIJO ,nazdravie moj ,,drzavotvoren'' narode ! Koj ve ebe koa ke placete !
Like · · Unfollow Post · Share
Krste Risteski and 10 others like this.
Овој го имам запознаено... Колку само плукаше по тие кои што од кај нив отидоа во ДПМНЕ.
|
|
13-11-2011, 02:39 AM |
|
Valkanizater
Senior Member

|
(13-11-2011, 03:01 AM)ЈорданПетровски Wrote: (13-11-2011, 02:39 AM)acko Wrote: Овој го имам запознаено... Колку само плукаше по тие кои што од кај нив отидоа во ДПМНЕ. 
Затоа сум голем скептик во можната промена на подобро во Македонија и после падот на Груевски. За овие дваесет години не е изграден механизмот на јавното мнение. Јавно мнение кое ке почива на морални вредности и се додека не го изградиме тој механизам, секој нов премиер кој ке дојде на власт ке биде полош од предходниот.
Има един малък, но съществен нюанс тука (поне според мен)
"Јавно мнение кое ке почива на морални вредности..."
Това означава явното мнение да оценява кое е добро и кое лошо...според критерии обикновено някъде над нас (и в този смисъл не-отнасящи се до нас...или до някои от нас)
За предпочитане м.б. е "явно мнение" основаващо се на идеята за равенството (пред закона); и в този смисъл за спазването на правилата от всички.
Видях това в един текст на Simon (мисля) - унгарски социолог занимаващ се с етиката в западния и в православния свят.
Просто нюанс...
|
|
13-11-2011, 01:54 PM |
|