Добредојдовте
  • Users with e-mails at mail ·ru, aol ·com and gmx ·com to contact admins for registration.
  • Новорегистрираните членови повратниот одговор од форумот за активирање на сметката нека го побараат и во Junk на нивните пошти.
  • Сите регистрирани членови кои неучествуваат во дискусиите три месеци автоматски им се брише регистрацијата

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ЗАПОЗНАЈТЕ ГИ ПАТРИОТИТЕ КОИ СЕ ПРИЗВОД НА УДБа
Author Message
Илиян_Луков Offline
Senior Member

(20-10-2011, 02:17 PM)Gnoj Wrote:
(20-10-2011, 02:00 PM)Илиян_Луков Wrote: Виж ми първия пост за Любчо (който аз сметам за проводник на гръцки и сръбски интереси ) и после обеснението защо ...

Е ова е нешто ново од бугарска страна. Значи во однос на Љубчо Георгиевски си имате… раздвоение на личноста. Smeshko

Незнам кой е казал,че Любчо е проводник на български интереси ... или май вие така се плашите ....

ако продажбата на вашите активи на гърци и сърби е в интерес на българите - да наистина е проводник на български интереси
... требе да е доста загубен тоя дето го твърди това ...

Ей Гной, аз ти казах ... гледам какво се прави, не какво се говори ... дреме ми на кура, кой кво казал ...

20-10-2011, 02:26 PM
Reply
Илиян_Луков Offline
Senior Member

(20-10-2011, 01:54 PM)Gnoj Wrote:
(20-10-2011, 01:27 PM)Илиян_Луков Wrote: Не бре човек, гледам как около 40 000 македонци( вие си викате,че цела источна Македония имат БГ паспорти ) са взели БГ паспорт ( заради български произход ) и в същото време нищо не прават,за да имат я телевизия, я радио, я книги ( интернета не влиза).

От последните 20 години, вие имате взето най-много български паспорти ... и постоянно се оплаквате по вестници и медии,че сте били пренебрегвани и процедурата е бавна ....

и сега още по-бързо взимате документи,а в същото време се гърцизирате и сърбизирате по-бързо .... аре кажи ми кво е това ...

Просто наблюдение на събитията,а не на приказките на обикновенни хора ...

Кога човек не сака да разбере, нема да разбере. Како да ти нацртам? Не знам кои се тие кои „се оплакуваат“ по весници и медиуми, но имаат име и презиме, нели? Не можеш да ги ставиш во ист кош со оние кои не се нивни истомисленици и да дијагностицираш вкупно „разделение на личноста“, бидејќи тоа не е една личност која е разделена, туку повеќе различни личности со различни ставови. А ако различните мислења во рамките на една заедница ти ги нарекуваш „разделение на личноста“, тогаш нема за што да разговараме. Ако имаш да посочиш конкретен човек кој зел ваш пасош, истовремено ве плука, во Србија тврди дека е Србин, а во Македонија - Македонец, тогаш во ред, еве ќе речеме дека си има проблем со разделение на личноста, но ти се впушташ во тенденциозни колективни дијагнози.

Кой бре слагам в един кош ... ти себе си ли препозна тука ... ух бре убрулих ти цвета ...

Говора за тая група, която в Македония е прав македонац, а в България чист българин. И има такива ( ти не си от тия, ето казвам ти и даже никой не е от тия, чисто мое мнение, я верно,я не) и висът като паяци за паспорти поради български произход и се сърбизират ...

Мене на тех ме е яд ... дреме ми на кура,че некой небългарин се сърбизира, елинизира или каквото и да е ...

20-10-2011, 02:35 PM
Reply
Илиян_Луков Offline
Senior Member

Quote:… раздвоение на личноста. Smeshko

На секаде има луди ... нема да се чудиш на естествени работи ...

20-10-2011, 02:41 PM
Reply
Gnoj Offline
кабадаја

(20-10-2011, 02:26 PM)Илиян_Луков Wrote: Кой бре слагам в един кош ... ти себе си ли препозна тука ... ух бре убрулих ти цвета ...

Не се најдов лично засегнат како што си мислиш. Ти нападна на куп, а јас застанав во заштита на купот и разноумието во тој куп, кое ти го нарече - знаеме како.

(20-10-2011, 02:26 PM)Илиян_Луков Wrote:
(20-10-2011, 02:00 PM)Илиян_Луков Wrote: Виж ми първия пост за Любчо (който аз сметам за проводник на гръцки и сръбски интереси ) и после обеснението защо ...

Е ова е нешто ново од бугарска страна. Значи во однос на Љубчо Георгиевски си имате… раздвоение на личноста. Smeshko

Незнам кой е казал,че Любчо е проводник на български интереси ... или май вие така се плашите ....

ако продажбата на вашите активи на гърци и сърби е в интерес на българите - да наистина е проводник на български интереси

Ей Гной, аз ти казах ... гледам какво се прави, не какво се говори ... дреме ми на кура, кой кво казал ...

Не си се плашиме сите така. Ако зборуваме за Љубчо Георгиевски, тој е во право за многу работи што ги зборувал и во минатото и денес, но се покажа дека кога е на власт не само што зборува, туку и прави друго. Љубчо како „(не)проводник на бугарските интереси“, хм… Арно, ама факт е дека секој вербален или писмен напад, упатен кон него во Македонија, кај вас се сфаќа како „антибугарски“ напад и целата бугарска медиумска машинерија го зема за повод да повика на „заострување на политиката кон Македонија“, ставајќи се во заштита на истиот тој Љубчо Георгиевски. При тоа се шират инсинуации дека бил политички изолиран и омразен заради неговото наводно бугарски државјанство, без да се каже ниту збор за народните впечатоци од неговото шарлатанско владеење. Па сега ти кажи ми кој какви интереси има и дали добро си знае кои се тие.
Let me hear you make decisions without your television.
20-10-2011, 02:51 PM
Reply
Илиян_Луков Offline
Senior Member

(20-10-2011, 02:51 PM)Gnoj Wrote:
(20-10-2011, 02:26 PM)Илиян_Луков Wrote: Кой бре слагам в един кош ... ти себе си ли препозна тука ... ух бре убрулих ти цвета ...

Не се најдов лично засегнат како што си мислиш. Ти нападна на куп, а јас застанав во заштита на купот и разноумието во тој куп, кое ти го нарече - знаеме како.

(20-10-2011, 02:26 PM)Илиян_Луков Wrote:

Не си се плашиме сите така. Ако зборуваме за Љубчо Георгиевски, тој е во право за многу работи што ги зборувал и во минатото и денес, но се покажа дека кога е на власт не само што зборува, туку и прави друго. Љубчо како „(не)проводник на бугарските интереси“, хм… Арно, ама факт е дека секој вербален или писмен напад, упатен кон него во Македонија, кај вас се сфаќа како „антибугарски“ напад и целата бугарска медиумска машинерија го зема за повод да повика на „заострување на политиката кон Македонија“, ставајќи се во заштита на истиот тој Љубчо Георгиевски. При тоа се шират инсинуации дека бил политички изолиран и омразен заради неговото наводно бугарски државјанство, без да се каже ниту збор за народните впечатоци од неговото шарлатанско владеење. Па сега ти кажи ми кој какви интереси има и дали добро си знае кои се тие.

Ей най-накрая един добър пост ... Аман ...

Що мислиш, че некои медии при нас не манипулират масата ...
Що мислиш, че ние немаме кусури и грехове ...
Що мислиш, че в България нема кръгове, които не искат да имаме добри отношения ...

Тия кръгове и при нас и при нас, са същата измет както и при всички пост комунистически държави.

Виждаш ли как си зададе добър въпрос и си отговори сам и стигна до един извод, който нормален човек не би отрекъл

Виждаш ли защо казвам да се гледа какво се прави, а не какво се говори и всеки сам да си прави изводите и действа спремо тех ...

Колкото до интересите ...

Има много интереси, които искат българите и македонците да се карат ... сърби,гърци,албанци, турци, румънци ...

вие без нас сте слаби - ние без вас сме слаби ...

20-10-2011, 03:09 PM
Reply
Gnoj Offline
кабадаја

Далеку од тоа дека мислам дека кај вас не се манипулираат масите и т.н. Се обидувам да го кажам токму спротивното. Но не секој си има во својата глава злобна агенда да се караме, понекогаш се работи за природна инстинктивна реакција - штом Георгиевски во дебатите застанува во ваша заштита, тогаш природно е да се очекува масовната реакција кај вас да биде во негова заштита. Сепак сеуште се шпекулира дека е ваш државјанин, што е доволно за во психологијата на просечниот Бугарин да фигурира како „един от нас“. Не секој размислува политички и ги анализира нештата над голата реторика. А ако се додаде и фактот дека ваши државјанства бараат и луѓе кои не се чувствуваат како Бугари, а од друга страна бугарската држава тоа го знае, а сепак им ги дава… Тогаш навистина станува нејасно кој какви интереси има.
Let me hear you make decisions without your television.
20-10-2011, 03:33 PM
Reply
Илиян_Луков Offline
Senior Member

(20-10-2011, 03:33 PM)Gnoj Wrote: Далеку од тоа дека мислам дека кај вас не се манипулираат масите и т.н. Се обидувам да го кажам токму спротивното. Но не секој си има во својата глава злобна агенда да се караме, понекогаш се работи за природна инстинктивна реакција - штом Георгиевски во дебатите застанува во ваша заштита, тогаш природно е да се очекува масовната реакција кај вас да биде во негова заштита. Сепак сеуште се шпекулира дека е ваш државјанин, што е доволно за во психологијата на просечниот Бугарин да фигурира како „един от нас“. Не секој размислува политички и ги анализира нештата над голата реторика. А ако се додаде и фактот дека ваши државјанства бараат и луѓе кои не се чувствуваат како Бугари, а од друга страна бугарската држава тоа го знае, а сепак им ги дава… Тогаш навистина станува нејасно кој какви интереси има.

Ей ... аз викам така ... секи си има глава на раменете ...

Ум царува, ум робува,ум патки пасе ...

Всеки човек си плаща рано или късно за изборите, които е направил ...

Иначе, България дава паспорти на хора, които имат български произход или поне единият от родителите е българин,а не че се чувстват българи ... това са две различни неща ...

Личното чувство на един човек си е негово право и това е залегнало в Конституцията на България ( требваше и вие да си направите такава ) ...

Иначе за Любчо ... тоя тип направи най-големата услуга на Груевски и неговата Унутрешна Македонска Революционна Организация, както я нарече некакъв сръбски министър ...
и като цело на сръбството при вас, както и за гърците ...

Те интересите са толкова преплетени,че е трудно човек да разбере точно,за какво става въпрос ... т.к. е възможно едни интереси да са функция на други интереси ... най-лесно се проследяват чрез парите ....

20-10-2011, 04:04 PM
Reply
Илиян_Луков Offline
Senior Member

Ай забравих нещо ...

аре вие македонците да напишете кои са патриотите и кой какво е направил,така сумарно, за страната ви ... ( Киро, Бранко, Любчо, Клюсев(ако не се лъжа), Никола, Латас, Миленко, Бучко, Любе, имаше един турчин, да не забравя албанците ...и т.н. не ги знам всичките.)

Аз като гледам всички политици ви са патриоти ....
(This post was last modified: 20-10-2011, 04:38 PM by Илиян_Луков.)
20-10-2011, 04:38 PM
Reply
TEODOR Offline
Member

(20-10-2011, 10:12 AM)Илиян_Луков Wrote: Куманово кумани( турко-монголи ) ли са?

I sto velis kumanovci se tatari....

Aj dasi ibes vekot da sibes.
20-10-2011, 07:56 PM
Reply
montehristo Offline
Неверан Тома

(20-10-2011, 07:56 PM)TEODOR Wrote:
(20-10-2011, 10:12 AM)Илиян_Луков Wrote: Куманово кумани( турко-монголи ) ли са?

I sto velis kumanovci se tatari....

Aj dasi ibes vekot da sibes.

Не, Да си ибеш два века.

An inch today is tomorrow’s mile.
20-10-2011, 11:27 PM
Reply
toni_a Offline
1 - 2 + 3 - 4 + ...

(20-10-2011, 04:04 PM)Илиян_Луков Wrote: ...
Иначе, България дава паспорти на хора, които имат български произход или поне единият от родителите е българин,а не че се чувстват българи ... това са две различни неща ...

Личното чувство на един човек си е негово право и това е залегнало в Конституцията на България ( требваше и вие да си направите такава ) ...

момче, нешто си грешка...

како е можно родители кои воопшто немаат желба и потреба (странски државјани) да земат бугарско државјанство, се декларираат себеси како различно од бугар (етнички), да се родители по „произход„ на дете кое декларира дека е од „бугарски произход„???

тоа се апсурдни и нелогични ситуации!
исто како и бг-политиката која се труди да испегла државен морталитет!
0+0+0=60%
19-11-2011, 06:50 AM
Reply
toni_a Offline
1 - 2 + 3 - 4 + ...

Лукчета,
дали ја разбираш проблематиката?

мој родител може мене да ме пише Х, а потоа јас кога ќе навршам 18 год. (полнолетство) да се пишам Y.

НО не е можно јас да ги пишам моите родители Y.

веригата ако ја променам, започнува од/со мене. моите родители (произход) немаат никаква врска со твојот и официјалниот бг муабет/политика.

создавате парадокси пар екселанс!
0+0+0=60%
(This post was last modified: 19-11-2011, 07:04 AM by toni_a.)
19-11-2011, 06:59 AM
Reply
hristo Offline
Super Moderator

(19-11-2011, 06:50 AM)toni_a Wrote:
(20-10-2011, 04:04 PM)Илиян_Луков Wrote: ...

момче, нешто си грешка...

како е можно родители кои воопшто немаат желба и потреба (странски државјани) да земат бугарско државјанство, се декларираат себеси како различно од бугар (етнички), да се родители по „произход„ на дете кое декларира дека е од „бугарски произход„???

тоа се апсурдни и нелогични ситуации!
исто како и бг-политиката која се труди да испегла државен морталитет!

Може, Тони, може. Во тоталитарни и репресивни држави се е можно. Помниш како високоидеологизирани личности после “ воспитниот процес“ ( поради промена од основниот партиски курс) даваат во јавност морбидни признанија за своите наводни гревови!?Периодите после 1913 т.е. после 1918 и после 1945 година ги рачунаш како демократски времиња каде секој можел да се изјасни и идеолошки и етнички како сакал!??

19-11-2011, 09:00 AM
Reply