Котле - форум без граници, без цензура - плурализам на мислења и идеи!
Месиќ: Белград тешко ќе го докаже геноцидот над Србите - Printable Version

+- Котле - форум без граници, без цензура - плурализам на мислења и идеи! (https://forum.kotle.ca)
+-- Forum: Македонска политичка арена (https://forum.kotle.ca/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Forum: Вести од светот (https://forum.kotle.ca/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Thread: Месиќ: Белград тешко ќе го докаже геноцидот над Србите (/showthread.php?tid=50)Месиќ: Белград тешко ќе го докаже геноцидот над Србите - Пеницилин - 02-01-2010

Месиќ: Белград тешко ќе го докаже геноцидот над Србите

02.01.2010

[Image: stipe-mesic1.jpg]
Стјепан Месиќ

Ниту еден хрватски војник не ја преминал границата со Србија, не убил, не запалил куќа и не бомбардирал за време на војната во 90-тите.

Со овие зборови хрватскиот претседател Стјепан Месиќ го коментираше евентуалното поднесување на тужба против Хрватска што го најавија српските власти.

Според неговите зборови, главниот интерес на тогашниот српски претседател Слободан Милошевиќ, била србите од Хрватска да се вратат во својата татковина, поточно на Косово кое претходно имал намера да го исчисти од Албанци.

Претседателот Месиќ, во петок присуствуваше на новогодишниот концерт во Виена, а негов домаќин беше австрискиот претседател Хајнц Фишер.

Двајцата претседатели меѓу другото разговарале и за политичката состојба во Хрватска како и за вториот круг од престојните претседателски избори.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=118195