Котле - форум без граници, без цензура - плурализам на мислења и идеи!
СИРМАШНИТЕ ЈАДАТ ЛЕБ КОЈ ГО ПРАВАТ БОГАТИТЕ - Printable Version

+- Котле - форум без граници, без цензура - плурализам на мислења и идеи! (https://forum.kotle.ca)
+-- Forum: Економија (https://forum.kotle.ca/forumdisplay.php?fid=30)
+--- Forum: Економија и Финансии (https://forum.kotle.ca/forumdisplay.php?fid=32)
+--- Thread: СИРМАШНИТЕ ЈАДАТ ЛЕБ КОЈ ГО ПРАВАТ БОГАТИТЕ (/showthread.php?tid=3658)СИРМАШНИТЕ ЈАДАТ ЛЕБ КОЈ ГО ПРАВАТ БОГАТИТЕ - ЈорданПетровски - 15-07-2017

[Image: 19983335_2002168256736060_32476873152812...e=59CA1B4E]

Quote:"U Hrvatskoj se godišnje uveze kruha i pekarskih proizvoda u vrijednosti 450 milijuna kuna. Nažalost, velika većina kruha i peciva koje kupujete u trgovačkim lancima su proizvodi iz Austrije, Njemačke, ....


Оваа мора да е некоја голема игра на глобалистите, корпорациите, банките  Icon_razz .  Фурнаџијата од Австрија, Германија кој има 4 до 5 пати поголема плата од неговиот колега во Хрватска му продава леб на сиромашниот Хрват и тоа за цена која може да ја плати Хрватот!! Се надевам дека некој од антиглобалистите ке каже каде е измамата. Како мамат Австриските , Германските фурнаџии ...