Котле - форум без граници, без цензура - плурализам на мислења и идеи!

Full Version: ДАЛИ ЉУПЧО ГЕОРГИЕВСКИ КЕ НИ КАЖЕ ЗОШТО СЕ СМЕНИ ???!!!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Со отворање на оваа тема во која како увод го нудам Љупчовото образложение на оставката на место потпреседател на Македонија, сакам да продискутираме за причината на промената која настана кај Љупчо 1997/8 година и која беа причина за почетокот на Србизацијата на ВМРО ДПМНЕ и потполната денешна контрола која ја има УДБа врз Партијата.
Годинава која е пред нас е пресудна за Македонија. Се подготвува реализација на планот за исчезнување на Македонија и за несреќа за реализација на тој план УДБа успеа да направи "консензус" кај партиите. Додуша тоа не и беше голем проблем бидејки сите се нејна творба.[Image: xfuty1.jpg]

[Image: 11sh861.jpg]


[Image: 20sf8lt.jpg]


[Image: 169gmdx.jpg]


[Image: 24bra83.jpg]


[Image: 33xzejr.jpg]


[Image: veluoi.jpg]


[Image: ilhpoj.jpg]


[Image: wrlxue.jpg]


[Image: mt8d1s.jpg][Image: jzk11g.jpg]


[Image: 55o6z7.jpg]


[Image: 2m46nb7.jpg]


[Image: 28thz5t.jpg]


[Image: mjtpqb.jpg]


[Image: dh3hud.jpg]Кога ке се прочита оставката се добива впечаток како таа да е пишувана денеска.
Проблемите, Љупчо ги знаел уште 1991 година!! Зошто не се обидел да ги реши 1998 година, како премиер, дали некој го спречил и зошто. Одговорот на овие прашања е многу битен во овој за Македонија пресуден миг. УДБа конечно постигна "консензус" со своите творби- политичките партии, Македонија да ја разнебити и така да го заврши планот започнат 1990 година.
Историата на Љупчо по се му дава шанса да ја исправи грешката која ја стори како премиер, само прашање е дали тој е подготвен повторно да ги облече војводските алишта и онаа што не го стори како Премиер да го стори денеска како Македонец, посветен на идејата на ВМРО.
Да проговори и да помогне едноставо, брзо и ефикасно да го спрeчиме планот на УДБА .
(02-03-2011, 11:56 PM)ЈорданПетровски-ЦРНИ Wrote: [ -> ]Кога ке се прочита оставката се добива впечаток како таа да е пишувана денеска.
Проблемите, Љупчо ги знаел уште 1991 година!! Зошто не се обидел да ги реши 1998 година, како премиер, дали некој го спречил и зошто. Одговорот на овие прашања е многу битен во овој за Македонија пресуден миг. УДБа конечно постигна "консензус" со своите творби- политичките партии, Македонија да ја разнебити и така да го заврши планот започнат 1990 година.
Историата на Љупчо по се му дава шанса да ја исправи грешката која ја стори како премиер, само прашање е дали тој е подготвен повторно да ги облече војводските алишта и онаа што не го стори како Премиер да го стори денеска како Македонец, посветен на идејата на ВМРО.
Да проговори и да помогне едноставо, брзо и ефикасно да го спрeчиме планот на УДБА .

Хахаха Јордане ме изнасмеа со твојата идеа за утопија Icon_razz

Па зар ти мислиш дека човек како Љубчо...со толкава натрупана империја од пари од сите страни....зар мислиш дека тој човек е будала да си ја ризикува удобноста(што никој не го чепка), да се зајадува со најголемите ѕверки во Македонија???Da_ne_si_lud
(03-03-2011, 12:11 AM)Makedonec Wrote: [ -> ]
(02-03-2011, 11:56 PM)ЈорданПетровски-ЦРНИ Wrote: [ -> ]Кога ке се прочита оставката се добива впечаток како таа да е пишувана денеска.
Проблемите, Љупчо ги знаел уште 1991 година!! Зошто не се обидел да ги реши 1998 година, како премиер, дали некој го спречил и зошто. Одговорот на овие прашања е многу битен во овој за Македонија пресуден миг. УДБа конечно постигна "консензус" со своите творби- политичките партии, Македонија да ја разнебити и така да го заврши планот започнат 1990 година.
Историата на Љупчо по се му дава шанса да ја исправи грешката која ја стори како премиер, само прашање е дали тој е подготвен повторно да ги облече војводските алишта и онаа што не го стори како Премиер да го стори денеска како Македонец, посветен на идејата на ВМРО.
Да проговори и да помогне едноставо, брзо и ефикасно да го спрeчиме планот на УДБА .

Хахаха Јордане ме изнасмеа со твојата идеа за утопија Icon_razz

Па зар ти мислиш дека човек како Љубчо...со толкава натрупана империја од пари од сите страни....зар мислиш дека тој човек е будала да си ја ризикува удобноста(што никој не го чепка), да се зајадува со најголемите ѕверки во Македонија???Da_ne_si_ludНема ништо утопистичко. Има јасно поставено прашање. Љупчо повлече многу далекусежен и за него умен потег кога водството на партијата го предаде на друг. Во овој момент кој многу јасно ке издефинира кој на која страна е тој ке остане заштитен, не е лидер и немора јавно да се декларира. А тоа ke му остава можност да после бурата ни се понуди како месија.(02-03-2011, 11:56 PM)ЈорданПетровски-ЦРНИ Wrote: [ -> ]Историата на Љупчо по се му дава шанса да ја исправи грешката која ја стори како премиер, само прашање е дали тој е подготвен повторно да ги облече војводските алишта и онаа што не го стори како Премиер да го стори денеска како Македонец, посветен на идејата на ВМРО.
Да проговори и да помогне едноставо, брзо и ефикасно да го спрeчиме планот на УДБА .
(03-03-2011, 12:33 AM)ЈорданПетровски-ЦРНИ Wrote: [ -> ]Нема ништо утопистичко. Има јасно поставено прашање. Љупчо повлече многу далекусежен и за него умен потег кога водството на партијата го предаде на друг. Во овој момент кој многу јасно ке издефинира кој на која страна е тој ке остане заштитен, не е лидер и немора јавно да се декларира. А тоа ke му остава можност да после бурата ни се понуди како месија.(02-03-2011, 11:56 PM)ЈорданПетровски-ЦРНИ Wrote: [ -> ]Историата на Љупчо по се му дава шанса да ја исправи грешката која ја стори како премиер, само прашање е дали тој е подготвен повторно да ги облече војводските алишта и онаа што не го стори како Премиер да го стори денеска како Македонец, посветен на идејата на ВМРО.
Да проговори и да помогне едноставо, брзо и ефикасно да го спрeчиме планот на УДБА .

Ах абе не си играј со огин...па ако ништо друго ти си тој што на своја кожа го осети Љубчо...па ако мислиш дека волкот освен крзното,дека може да го менува и карактерот...тогаш ок

Но јас еве ќе ти кажам искрено,дека заради тоа што го имаш пишувано ти за Љубчо...за времето кога немал поим од менаџирање држава,и кога замижувал на сите глупости и шверцови...така да сега неможам едноставно ни да помислам дека Љубчо би ми ја спасил државата Nenene
(03-03-2011, 12:56 AM)Makedonec Wrote: [ -> ]
(03-03-2011, 12:33 AM)ЈорданПетровски-ЦРНИ Wrote: [ -> ]Нема ништо утопистичко. Има јасно поставено прашање. Љупчо повлече многу далекусежен и за него умен потег кога водството на партијата го предаде на друг. Во овој момент кој многу јасно ке издефинира кој на која страна е тој ке остане заштитен, не е лидер и немора јавно да се декларира. А тоа ke му остава можност да после бурата ни се понуди како месија.(02-03-2011, 11:56 PM)ЈорданПетровски-ЦРНИ Wrote: [ -> ]Историата на Љупчо по се му дава шанса да ја исправи грешката која ја стори како премиер, само прашање е дали тој е подготвен повторно да ги облече војводските алишта и онаа што не го стори како Премиер да го стори денеска како Македонец, посветен на идејата на ВМРО.
Да проговори и да помогне едноставо, брзо и ефикасно да го спрeчиме планот на УДБА .

Ах абе не си играј со огин...па ако ништо друго ти си тој што на своја кожа го осети Љубчо...па ако мислиш дека волкот освен крзното,дека може да го менува и карактерот...тогаш ок

Но јас еве ќе ти кажам искрено,дека заради тоа што го имаш пишувано ти за Љубчо...за времето кога немал поим од менаџирање држава,и кога замижувал на сите глупости и шверцови...така да сега неможам едноставно ни да помислам дека Љубчо би ми ја спасил државата Nenene


Баш затоа што имам искуство го правам ова. ShokShok Решениата кои се стекнати врз база на сопствено искуство секогаш се исправни а пак колку е поскапо платено искуството, шансите решението да биде погрешно се минални.
Црни, фрли око на оваа програма:
http://download.cnet.com/ABBYY-FineReade...ag=mncol;1
Ги скенира и препознава буквите од фототипните документи и ги претвора во текст, кој лесно може да зачува во Word и слични документи, наместо да се препишува со часови. Јас со оваа програма имам заштедено многу време во пишување на семинарски за на факултет и мислам дека тебе ќе ти биде многу полезна.
Of-topic
Од Лиобчо не може да се очекува ништо спектакуларно повеќе, без апчиња не знае каде се наоѓа а пак за други работи да не стане ни збор...
Туку Јордане, ако како Комитет за Демократизација имате намера да се претставувате за трета опција, навистина губите кредибилитет со форсирање на фацички како Лиобчо.
Зошто имам силно чувство дека текстот на Љубчо Георгиевсли напишан во 1991 година, по повод неговата оставка на позиција Потпретседател на Претседател на РМ е пишуван како за 2011 година? Кога го читам текстот на оставката, морници ми го обземаат телото и душата. На толку едноставен и пластичен начин Љ.Георгиевски ни го презентира предавството на Киро Глигоров и екипата околу него. И тоа кога Љубчо имал само 25 години! Окружен со еден куп вметнати соработници и кодоши на службите. Мислам дека ова тема ке предизика голем интерес. Очекувам рушење на рекорди на посетеност на КОТЛЕ. Машала. Љубчо и кога молчи работи за Македонија.Icon_cool
Вечер Љубчо е гост во Вин-Вин со Шекеринска и Теута Арифи...
(03-03-2011, 03:34 PM)acko Wrote: [ -> ]Вечер Љубчо е гост во Вин-Вин со Шекеринска и Теута Арифи...

Mu gi "pogodile" sogovornicite. SmeshkoSmeshko
Se nadevam barem ke drzi do sebe i ke gi isperdasi znaejki gi negovite odnosi so sds i dui a posebno so Rada. Sekoe poinakvo odnesuvanje za mene bi bilo matno. Ke se razbudi li vojvodstvoto vo nego.
На ВИН-ВИН, Љубчо Георгиевски кажа:

- против “ антиквизација“

- против рејугословенизација

- бргу затварање на проблемот со името, како пречка во брза евро-атланска интеграција

- економска програма, различита од тековната. Посебно е против енормното задолжување

- подеднакво дистанциран од СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ. За последната вели дека идеолошки длабоко се разликуваат и дека таа партија не ја препознава како вмро-идеологија
(03-03-2011, 12:44 PM)hristo Wrote: [ -> ]Зошто имам силно чувство дека текстот на Љубчо Георгиевсли напишан во 1991 година, по повод неговата оставка на позиција Потпретседател на Претседател на РМ е пишуван како за 2011 година? Кога го читам текстот на оставката, морници ми го обземаат телото и душата. На толку едноставен и пластичен начин Љ.Георгиевски ни го презентира предавството на Киро Глигоров и екипата околу него. И тоа кога Љубчо имал само 25 години! Окружен со еден куп вметнати соработници и кодоши на службите. Мислам дека ова тема ке предизика голем интерес. Очекувам рушење на рекорди на посетеност на КОТЛЕ. Машала. Љубчо и кога молчи работи за Македонија.Icon_cool


Христо, деновиве ке го качам и одговорот на Глигоров.
Темава нема да биде топ, бидејки зборува за исклучиво Македонски проблем. А ние не сме многу расположени да зборуваме кога вината треба да се лоцира кај нас.
Настаните од оставката па до денеска ја соголуваат пропагандата на УДБа и делувањето на УДБа во Македонија. Љупчо е најубав пример за моќта на УДБа. За неполни пет години УДБа успеа да го купи и тоа за евтини пари. Целата таа игра е покриена со Љупчовото бугарофилство. Ни подметнуваа и вакви ефтини фалсификати

[Image: 42832.jpg]

Човек сликан за личнен документ пред знакот на НАТО.

Оваа фотографија зборува за нас, за нашата плашливост, за нашиот поданички менталитет. Никој не се осмели да направи анализа на сликава и да каже дека е фалсификат. Да нема недоразбирање јас не навлегувам во тоа дали Љупчо има или нема Бугарски пасош. Исклучиво зборувам за фалсификатов кој ни беше подметнат и на кој никој не реагираше. Таквото наше однесување е најголема пречка да ја лоцираме вистинската причина за нашиот лет во место.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11