Котле - форум без граници, без цензура - плурализам на мислења и идеи!

Full Version: Може ли да има нешто обшто между МК и БГ?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
(07-11-2010, 10:36 AM)jingiby Wrote: [ -> ]
(07-11-2010, 10:24 AM)Taridin Wrote: [ -> ]Оригиналот е во руската архива. Не сум одил до Русија.

Аз съм одил ма го нема. Тоа е само во Скопските виртуални архиви!Pishtoldzija

Ајде бе.
Смешки бугарски.Pos23Pos23Pos23Pos23Pos23
Дали виде и тука
Централната Државна Архива на Октомвриската Револуција во Москва (оддел гроф Игнатиев, Бр. 730, Опис бр 1, ед. хр. 79).
(07-11-2010, 11:08 AM)Taridin Wrote: [ -> ]Дали виде и тука
Централната Државна Архива на Октомвриската Револуција во Москва (оддел гроф Игнатиев, Бр. 730, Опис бр 1, ед. хр. 79).

Това снимано ли е? Дай да го видим! Или трябва да повярваме, че някой го е видял и ни го е пресъздал дословно? И защо по дяволите към пропагандния материал е прикачен друг, гръцки документ? Грешка ли е станала или просто ей така - да има нещо?
се попали друштво! Icon_lol

абе луѓе, јас сакам да направиме свесен муабет. да тргнеме од А, па преку Б, да стигнеме до В.

значи најнормално.
да не ме затрупувате со ваши „информации“, не да ме конфронтирате со српски „информации“...туку да размислиме логично и реално на основа прифатени факти!

кажав (откако куп филозофи,научници и историчари не одговорија) кои се елементите на една држава - народ,територија и власт! (тоа е по „дефиниција“,научно,интернационално).

втората точка беше тврдењето околу АСНОМ и АВНОЈ.
јас отворено прашав што е тоа? одговор нема...
ние велиме дека АСНОМ е Устав...зачеток на државата!
АВНОЈ е истото...

е сега,
дали ако во даден момент кога „среќата“ поразлично би се насочила, АВНОЈ и АСНОМ би го имале истото значење како денес?

што би биле тие освен некој самоволно произведен „папир„ те. договор кој нема никаква основа!?
еве, може на форумов да се собереме 5-10-50 души, и да напишеме Устав за независен Тексас(УСА). и ??? Icon_wink ќе ја биде,или нема да ја биде?
од какво значење би бил нашиот форумски „АСНОМ или АВНОЈ„???

поставив прашање, па луѓето кои ми се обраќаат нека барем делумно се обидат да бидат конкретни и логични! нека размислат!

лично јас немам намера да кажам нешто во еден и 5 поста потоа да се побивам! мојот муабет тргна и сакам да го завршам, но следеа напади на „бугарите„ дека сум Југословенче....

НО стварно незнам што да кажам за Јингби! као „кец на десетка“ е!!!
мислам ептен, ќе речат луѓе дека сме уиграни и компанија!?


(07-11-2010, 09:25 AM)jingiby Wrote: [ -> ]
(07-11-2010, 08:05 AM)toni_a Wrote: [ -> ]...
АСНОМ и АВНОЈ каков карактер имаат/поседуваат и што се всушност?

...Самото участие на България във войната срещу Германия преминава през две фази...

Първата фаза обхваща времето от септември до края на ноември 1944 година. Българските войски действат на територията на Македония, Южна Сърбия, Косово и Метохия. ...

[Image: unbenanntkr5.jpg]

ПАКУЈ сликата, а со неа и ти се пакувај! КОМУЊАРЧЕ!!!!
ЛАЖГО!

таа слика јас, лично јас тони_а ја имам постирано, и користш мој линк/аплоуд!
таа е од ослободувањето на Белград!
така србите - вашите смртни непријатели - ве пречекуваат!
или и србите се бугари?
дај конкретно инфо од каде ти е, јас ја ставив токму оваа слика...а можам и архивот да го посочам! ...

дај извор од каде ти е сликата и од кога!!!!

смешно е и незнам дали намерно или ненамерно некои како тебе се глупираат! вулгарски комуњар - провиден си!

(01-11-2010, 11:46 AM)toni_a Wrote: [ -> ]...не случајно србите ве пречекуваат во Белград со транспаренти „живела братска бугарска армија“!!!
...
АКО,АКО, се ложат таквите ко Вова на тебе Icon_wink
слободно,нека...


него, муабетот беше друг: тврдењето околу АСНОМ и АВНОЈ
!
Тони, ти си майстор на празните приказки! Признавам те-само глупост след глупост! Евалла! Отсега нема да ти обръщам внимание. Край!

Heil
Абе Тони, разбрахме че си притеснен, не се нервирай толкова!
Снимката наистина е от Белград, доколкото си спомням и какво искаш да кажеш с това?

[Image: 2644734T.jpg]

Къде е излъгал бе, що се правиш на луд?
Чудно ми е защо такъв голям почитател на истината си мълчи, когато види откровена фалшификация или лъжа,
казана от македонец???

ПС
И ти отговорих за АСНОМ, ама не ти хареса май, а? Icon_wink

Quote:По заповед на един хърватин, един сърбин и един черногорец организират мероприятие,
на част участниците на което после им се случва нещо, защото не били послушни.
Много силна власт, няма що.

Щом ти, който се опитваш да разсъжаваш логично, не можеш да видиш лъжата, не знам какво да кажа повече...
белград во јужна србија ли е? косово и метохија, Македонија?

убаво прашав!

и никој не ми кажа извор за сликата! од каде и’ е потекло/извор! јас ја имам аплоудирано истата на друг форум,ама не со таков текст!

посочете конкретни извори и податоци, затоа што ( не еден ами) двајцата - Хан Соло и Јингиби - станувате манипулатори и лажговци.

молам за инфо,извор и линк!
најдобро на Јингиби ќе му е ако си признае дека краде и лаже! и ти исто...

самиот линк го издава ;)
колку повеќе мрдате, толку повеќе ви влегува - рекле старите.

научете се да бидете чесни!
Абе човек, защо ти е извор за сликата? Сигурно я има на 20 места, какво ще докажем?
Много елементарен въпрос ти зададох: Къде видя лъжа? В текста или в снимката?
линкот од каде е превземена е ЕДЕН - и тој е МОЈ, од мене ;) ти барај 20линка додека ги копира колегата... ;)

прашав за извори и докази,ама намето факти или свесен одговор, читам се’ и сешто - освен она кое треба!

и бтв, текстот што е пишан нема никаква врска со сликата - и еднаш фатен во лага,секогаш лажго!
така лажете и на многу други места!
[Image: Prilep1944.jpg]

Meating of Bulgarian soldiers and Macedonian partisans in Prilep, autumn 1944. Unknown author, source: Историски архив на КПЈ, том 7, "Македонија во НОБ 1941-44 година", стр. 410.
(07-11-2010, 12:15 PM)toni_a Wrote: [ -> ]линкот од каде е превземена е ЕДЕН - и тој е МОЈ, од мене ;) ти барај 20линка додека ги копира колегата... ;)
...

Линкот бил НЕГОВ! И нет-от исто! Yea
(07-11-2010, 12:20 PM)jingiby Wrote: [ -> ][Image: Prilep1944.jpg]

Meating of Bulgarian soldiers and Macedonian partisans in Prilep, autumn 1944. Unknown author, source: Историски архив на КПЈ, том 7, "Македонија во НОБ 1941-44 година", стр. 410.


види погоре!

најдобро на Јингиби ќе му е ако си признае дека краде и лаже!

Tuktuk0ni

(07-11-2010, 12:25 PM)Stefan Wrote: [ -> ]
(07-11-2010, 12:15 PM)toni_a Wrote: [ -> ]линкот од каде е превземена е ЕДЕН - и тој е МОЈ, од мене ;) ти барај 20линка додека ги копира колегата... ;)
...

Линкот бил НЕГОВ! И нет-от исто! Yea

побијте ме со ФАКТИ!

повели, и ти и другите ;)

ви барам од неколку поста извор и објаснување!
Луѓе, муабетот ви е за некоја од темите за историја, на погрешна тема сте.
не би рекол...

додека основата е КРАДЕЊЕ и ЛАЖЕЊЕ, ИЗМАМА и ПРИСВОЈУВАЊЕ, НЕГИРАЊЕ,ЛИЧЕН ПРОФИТ, итн, нема никаква основа за нешто општо!

мислам дека сум јасен!
Тони, ако не кажеш къде съм излъгал, означава че ТИ СИ ЛЪЖЕЦ! Чакам!
ти го браниш jingiby!
тоа те поставува на исто рамниште...ве изедначува.

свесно или не, важно го браниш! јас знам 100% што тврдам...и можам да докажам! прашај - не напаѓај ;-)

ти дали знаеш? сигурен ли си за себе?
дали си на страна на вистината или на jingiby?
На страната на истината съм, но не видях къде е излъгал jingiby!
Сложил бил снимка, която ти си бил качил в Интернет и това го прави лъжец, така ли?
Никъде не съм излъгал в този форум и ако някъде съм показал нещо невярно,
това е защото съм бил подведен, аз не съм ти Тиридин, ясно!
Един единствен път ме насочиха към детайл в документ, който породи съмнение в мен и аз си го казах!
А што е поентата со таа фотографија? Нели на неа е прикажан пречекот на бугарската армија во Белград? Што има врска тоа со муабетов? Туку, а зошто пишува „живела братска бугарска армија“? Нели беа окупатори?
(07-11-2010, 12:45 PM)Пѫт Wrote: [ -> ]А што е поентата со таа фотографија? Нели на неа е прикажан пречекот на бугарската армија во Белград? Што има врска тоа со муабетов? Туку, а зошто пишува „живела братска бугарска армија“? Нели беа окупатори?

Пѫт, няма нищо общо с моабета. Общото с темата, според тони_а и Таридин било, че докато ние лъжем, крадем, фалшифицираме и т.н., Македония и България не могат да имат нищо общо. Това е. Просто темата трябва да се торпилира с несвързан спам: АСНОМ, Белград и други глупости.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26