Котле - форум без граници, без цензура - плурализам на мислења и идеи!

Full Version: Рецепти
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Pica so sunka i kaskaval



[Image: Ham_and_Cheese_Pita_Pizza_003.jpg?size=sw460]



Za 4 lica

Potrebno e:

Testo za 4 pici za po edeno lice
1/2 solja sos od patlidzan za pica (125 ml)
4 parcinja sunka koja se sece na parcinja
1 1/2 solja rendan kaskaval (375 ml)
4 golemi lazici (60 ml) Parmezan
sol, crn biber, po vkus
origano
maslinov zejtin


Priprema:

1. Se pece na 425 F ili 220 C.
2. Testoto se deli na 4 ednakvi delovi od koi se pravat pica lebcinja. Na sekoe parce se posprskuva od zejtinot, pa sosot od patlidzan.
Potoa na sekoe od niv se stava od sunkata, kaskavalot, parmezanot, i solta, biber, origano. Otkako e se gotovo se pece 10-15 minuti dodeka testoto od gore da porumeni.
Potoa se servira topla picata.
Да помоля да ми кажете-в РМ слага ли се лук /червен, кромид-не чесън/ в салата с кисело зеле или не? Под салата с кисело зеле имам предвид зеле+червен пипер+черен+олио /без сол-то си е солено и без това/.
В Америка съм петимен за няколко неща:

Боза – няма.

Дюли – много рядко.

Агневки главички – няма (има, ама трябва да поръчваш от касапите)

Чесън на пера (пресен чесън) - това почвам да си го сея сам зад къщата.

И ТОЛУМБИЧКИ!!!

Най–хубавите ги ядох тук, домашно направени от една македонка преди много години на празнуването на една Нова Година.... И не взех рецептата....
(20-12-2010, 05:16 PM)Black Wolf Wrote: [ -> ]Да помоля да ми кажете-в РМ слага ли се лук /червен, кромид-не чесън/ в салата с кисело зеле или не? Под салата с кисело зеле имам предвид зеле+червен пипер+черен+олио /без сол-то си е солено и без това/.

В нашия край зеле с лук не се комбинира никога – не само кисело, но и прясно. Просто не си вървят.

Зелето върви с червен пипер, с черен пипер, с дафиново листо, с бахар (много леко с бахара), със свинска мас, със зехтин.

За салата - червен пипер, зехтин и може и чер пипер... и ракия...
(20-12-2010, 07:40 PM)Вовата Wrote: [ -> ][quote='Black Wolf' pid='27947' dateline='1292861771']
и ракия...
На здравје
(20-12-2010, 08:41 PM)montehristo Wrote: [ -> ]
(20-12-2010, 07:40 PM)Вовата Wrote: [ -> ][quote='Black Wolf' pid='27947' dateline='1292861771']
и ракия...
На здравје

Секоя глътка на кръв да ти стане Icon_razz.
Бе и аз не зная да се слага луг в кисело зеле-но един приятел, хем от моя край Центр. България, слага...та се почудих!
Но той е малко кулинарен /и не само/ "сърбоман", се по сръбски ресторанти виси /мене малко ме дразнят/, та може и оттам да е прихванал тоя мурафет с лука.
А може и да се слага в некои части на БГ, или в МК-не зная.
Иначе купих за пръв път 1на бут. тиквешка лозова "природна"-доста е добра, вчера я опитах...
Pages: 1 2