23-09-2010, 08:33 PM
Pica so sunka i kaskaval
![[Image: Ham_and_Cheese_Pita_Pizza_003.jpg?size=sw460]](http://a123.g.akamai.net/f/123/41524/1d/api.foodnetwork.ca/images/DMM/H/A/Ham_and_Cheese_Pita_Pizza_003.jpg?size=sw460)
Za 4 lica
Potrebno e:
Testo za 4 pici za po edeno lice
1/2 solja sos od patlidzan za pica (125 ml)
4 parcinja sunka koja se sece na parcinja
1 1/2 solja rendan kaskaval (375 ml)
4 golemi lazici (60 ml) Parmezan
sol, crn biber, po vkus
origano
maslinov zejtin
Priprema:
1. Se pece na 425 F ili 220 C.
2. Testoto se deli na 4 ednakvi delovi od koi se pravat pica lebcinja. Na sekoe parce se posprskuva od zejtinot, pa sosot od patlidzan.
Potoa na sekoe od niv se stava od sunkata, kaskavalot, parmezanot, i solta, biber, origano. Otkako e se gotovo se pece 10-15 minuti dodeka testoto od gore da porumeni.
Potoa se servira topla picata.
![[Image: Ham_and_Cheese_Pita_Pizza_003.jpg?size=sw460]](http://a123.g.akamai.net/f/123/41524/1d/api.foodnetwork.ca/images/DMM/H/A/Ham_and_Cheese_Pita_Pizza_003.jpg?size=sw460)
Za 4 lica
Potrebno e:
Testo za 4 pici za po edeno lice
1/2 solja sos od patlidzan za pica (125 ml)
4 parcinja sunka koja se sece na parcinja
1 1/2 solja rendan kaskaval (375 ml)
4 golemi lazici (60 ml) Parmezan
sol, crn biber, po vkus
origano
maslinov zejtin
Priprema:
1. Se pece na 425 F ili 220 C.
2. Testoto se deli na 4 ednakvi delovi od koi se pravat pica lebcinja. Na sekoe parce se posprskuva od zejtinot, pa sosot od patlidzan.
Potoa na sekoe od niv se stava od sunkata, kaskavalot, parmezanot, i solta, biber, origano. Otkako e se gotovo se pece 10-15 minuti dodeka testoto od gore da porumeni.
Potoa se servira topla picata.