Котле - форум без граници, без цензура - плурализам на мислења и идеи!

Full Version: Министрите на СДСМ од министерска фотеља право на предвојничка обука
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Техничките/дополнителни министри на СДСМ, дел од паралелната власт устоличена со Пржинскиот договор, поднесоа оставки на своите функции како дел од воведот во изборите во јуни. Направија шо направија беља додека министеруваа, барем на двапати се обидоа да испровоцираат сериозни инциденти кои би воделе до насилен конфликт, сега од Централата чекаат нови наредби  Pishtoldzija
До јуни има доволно време за солидна предвојничка обука, неколку боеви гаѓања, разглобување и чистење оружје (ако веќе не е распакувано) и кондиционо. 
На удба единствено и` остана ескалирање на насилство како опција за дограбување до власт. Ништо друго досега не упали.