Котле - форум без граници, без цензура - плурализам на мислења и идеи!

Full Version: Прашање(предлог) до модераторите
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Кога Каснаковски ја отвори темата „Македонизам и македонштина- дали ги разликувате“, а која што според мене е многу убава тема за дискусии, се јавија некои провокатори и од македонска и од бугарска страна кои што од темата направија каша попара, па Каснаковски предложи темата да се исчисти, а сите постови кои не се во контекст со темата да бидат префрлени во тема насловена како „Општи историски муабети“. Меѓутоа, сега гледам дека е отворена таква тема во која се сите постови од темата „Македонизам и македонштина- дали ги разликувате“, т.е. променето е само именувањето на темата, која што сега гласи „Општи историски муабети“, а првиот пост во неа почува вака:

„Јас да. Пат е поттикна да ја отворам ова тема... “итн. Малку е нелогично, нели? Затоа, доколку на вас модераторите ви представува проблем да ги отсеете постовите во таа тема од некоја причина. предлагам да му се даде можност на пример на Каснаковски, бидејќи е автор на темата, а во тоа ќе допринесуваме и сите други форумџии, да посочи кои постови немаат врска со неговото прашање, и истите да се префрлат во „општите муабети“, додека останатите ќе се префрлат во темата која што ја постави Каснаковски.
ОК... Кажете со Каснаковски кои постови да ги оделам во посебна тема (Македонизам и македонштината), а другите нека останат во ’општата’ тема, и таму нека се пишува за сите историски проблеми и фрустрации...
пишав две проватни пораки да се отвори темата но за жал немаше одговор па ај тука да пишам да се отклучи

http://forum.kotle.ca/showthread.php?tid=779

да зборниме за екстрадацијата на зоран варнишковски Icon_razz да ги видиеме во право светло нашите "браќа" соседи
Можам да разберам зошто сте ја заклучиле дискусијата ама да бришете постови неможам да разберам. Што стана со небришењето на постови. А таман се спремив да шарам на кирилица. Поздрав.
(05-01-2011, 10:06 AM)nikoj Wrote: [ -> ]Можам да разберам зошто сте ја заклучиле дискусијата ама да бришете постови неможам да разберам. Што стана со небришењето на постови. А таман се спремив да шарам на кирилица. Поздрав.


Избишани се два поста заради тоа што се повторуваа во навредите и во вулгарностите.

Quote:Луѓето сакаат да ги употребуваат етикетирањата, затоа што така не мора да аргументираат - вели Трошановски.

-Кога се употребуваат како реторички доказ, кај публиката предизвикуваат емотивни и нагонски негативни или позитивни асоцијации кон предметот на етикетирање. Тие се толку силни што јавноста нема потреба да добие рационални или етички докази и развива тврдокорен став. Овој став потоа лесно се манипулира бидејќи за да мотивира некаква постапка реторичарот нема потреба да изнаоѓа мерливи и проверливи аргументи!

Quote:Етикерањето и аргументирањето се обратнопропорционални категории. Што ќе каже- колку повеќе етикетирањето се користи кај реторичарот према политички противници или неистомисленици, со толку помалку аргументи располага.
(05-01-2011, 10:21 AM)Администратор Wrote: [ -> ]
(05-01-2011, 10:06 AM)nikoj Wrote: [ -> ]Можам да разберам зошто сте ја заклучиле дискусијата ама да бришете постови неможам да разберам. Што стана со небришењето на постови. А таман се спремив да шарам на кирилица. Поздрав.


Избишани се два поста заради тоа што се повторуваа во навредите и во вулгарностите.

Quote:Луѓето сакаат да ги употребуваат етикетирањата, затоа што така не мора да аргументираат - вели Трошановски.

-Кога се употребуваат како реторички доказ, кај публиката предизвикуваат емотивни и нагонски негативни или позитивни асоцијации кон предметот на етикетирање. Тие се толку силни што јавноста нема потреба да добие рационални или етички докази и развива тврдокорен став. Овој став потоа лесно се манипулира бидејќи за да мотивира некаква постапка реторичарот нема потреба да изнаоѓа мерливи и проверливи аргументи!

Quote:Етикерањето и аргументирањето се обратнопропорционални категории. Што ќе каже- колку повеќе етикетирањето се користи кај реторичарот према политички противници или неистомисленици, со толку помалку аргументи располага.
Tokmu toa i mi bese celta. Da mi kaze zotso tvrdi deka "Tatko mi e bugarin". Jas nitu go etiketirarav nitu go navreduvav nego nitu Bugarskiot narod. A za povtoruvanje na prasanjata nemoj da me teras da ti izvadam najmalku 100 posta koi se slicni na mojot ama ne se izbrisani. Ama nema vrska. Котле - форум без граници, без цензура - плурализам на мислења и идеи!- so koi se slozuva administarcijata. Mozes slobodno da go izbrises postov, se mi e jasno.
Isto bi bilo pozelno da ja otklucite temata kako bi mozel da mu odgovoram na Hristo. Koj iako temata e zaklucena mi postavuva prasanje na koe jas ne sum vo moznost da odgovoram. Smetam deka dokolku ste demokrati kako sto se deklarirate ke mi ovozmozite da repliciram na postot na Hristo.
(05-01-2011, 11:49 AM)nikoj Wrote: [ -> ]Isto bi bilo pozelno da ja otklucite temata kako bi mozel da mu odgovoram na Hristo. Koj iako temata e zaklucena mi postavuva prasanje na koe jas ne sum vo moznost da odgovoram. Smetam deka dokolku ste demokrati kako sto se deklarirate ke mi ovozmozite da repliciram na postot na Hristo.


Темата е отворена, можеш да одговориш. Јас се извинувам ако бришењето и заклучувањето на темата те навредило и жалам за тоа.
Сигурен сум дека не постоела намера да се заштити некој.

Но една сугестија. Погледни ја оваа тема : http://www.forum.kotle.ca/showthread.php?tid=762 и оваа тема http://www.forum.kotle.ca/showthread.php?tid=817

Има уште некоја тема да не барама сега, каде тврдењата од Бугарите дека Македонците се коминтерновска творба се побиени со факти и каде и самите тоа го признаваат. Оваа го потенцирам бидејки мислам дека целта на твоите дискусии е тоа , да ги анулираме лагите. Лагите најлесно се анулираат во аргументирана и смирена дискусија.


Quote:Етикерањето и аргументирањето се обратнопропорционални категории. Што ќе каже- колку повеќе етикетирањето се користи кај реторичарот према политички противници или неистомисленици, со толку помалку аргументи располага.

Употребата на цитатов мислам дека е сторена баш од побуда дека ние немаме потреба од навреди, вулгарности, фактите за постоењето на МАКЕДОНЦИ се во наши раце само треба да ги изнесеме смирено и во форма во која ке бидат најлесно разбрани а невозможно да се побијат.
Лично тврдам дека на ниеден форум во дискусиите не се отишло толку далеку во побивањето на тезата дека Македонците и Македонската нација се коиминтерновска творба.
Дали можно да се воведе да ти доаѓа п порака ако некој те цитира за да не се мачиш да проверваш по темите дали некој ти реплицирал?!
Добра идеја... доколку технички е возможно, јас сум да се прифати твојот предлог...

А и вака што ти фали... Ќе прочиташ повеќе... Icon_razz
(08-01-2011, 05:55 PM)acko Wrote: [ -> ]Добра идеја... доколку технички е возможно, јас сум да се прифати твојот предлог...

А и вака што ти фали... Ќе прочиташ повеќе... Icon_razz

Моментално може да примаш порака доклку се "запишеш" на тема, но, за секој нов пост.Преку користење на опцијата: "Subscribe and receive email notification of new replies"
(08-01-2011, 04:46 PM)goran16ta Wrote: [ -> ]Дали можно да се воведе да ти доаѓа п порака ако некој те цитира за да не се мачиш да проверваш по темите дали некој ти реплицирал?!

Јас би го проширил твојов предлог - да ти доаѓа порака ако некој напише пост после тебе, без разлика дали те цитирал тебе или не.
Дали може да се укине временската рестрикција на едитирање на пост? Или барем да се зголеми, на пример еден 1 час?
Сега лимитот е 6 минути, тоа е ептем кратко, посебно за долг пост. Често пати ќе видам потреба да поправам граматика, по некој буква сум ставил повеќе или помалку, а некогаш треба да појаснам...
Дај бе средете ги темите односно спојте ги во политика за секое случување има посебна тема и после оди во позадина па ти барај ако немаш работа Пример една за македонија и еу што знам македонија и нато па за сад за вмро за удба што знам да не биде за секое нова тема и се губи во мислата и се повторваме