Котле - форум без граници, без цензура - плурализам на мислења и идеи!

Full Version: ПОЧИТУВАЊЕ НА УСТАВНО ЗАГАРАНТИРАНОТО ПРАВО НА ПРЕЗУМПЦИЈА НА НЕВИНОСТ
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Надзорна собраниска расправа во комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците.
Тема – долга и широка: „Анализа за почитување на уставно загарантираното право на презумпција на невиност, наодите за злоупотреба на притворот, загрозување на слободата на изразување и медиумски слободи и правото на изразување јавен протест во Република Македонија“.
Како сведоци се појавија премиерот Груевски, министерката Јанкулоска, јавниот обвинител Зврлески, правобранителот Мемети, Трајчевски од СРД, Цаца-Николовска, Џабир, Милчин, Латас. Власт и опозиција.


Плевнеш и Јоанидис на надзорна расправа


ГЕОРГИЕВСКИ: АНТИКВИЗАЦИЈАТА Е ДЕХРИСТИНИЗАЦИЈА НА МАКЕДОНИЈА
08.12.2013
Георгиевски го коментираше и апсењето на нивниот сопартиец, Ване Цветанов, кој неколку месеци е во притвор по апсењето во акцијата „Шпион“. Според него, овој случај е многу сомнителен, бидејќи СЕ УШТЕ НЕМА ОБВИНИТЕЛЕН АКТ.
-Фактот дека нема такви обинителни акти до ден денеска, навистина само го подгрејува нашиот сомнеж дека ПОВТОРНО се работи за една ПОЛИТИЧКА пресметка на која сме навикнати во изминатите неколку години да ги гледаме и слушаме, рече претседателот на ВМРО НП, Љубчо Георгиевски.

http://telma.com.mk/index.php?task=conte...item=33034

Конечно Љубчо се одважи да каже нешто за својот близок сопартиец .

Значи имаме уште еден случај на КИДНАПИРАЊЕ –противправно лишување од слобода исто како кај случајот со новинарот Кежаровски .
Имаме случај кога “незвисното судство” (а всушност обична партиска испстава на ДПМНЕ ) наместо да им суди на Киднаперите (Јанкуловска ,Мијалков и остала споулавена багра ) им суди на Киднапираните –противправно лишените од слобода и притоа без никаков доказ вака Киднапираните луѓе од страна на терористите-киднаперите од ДПМНЕ ги ОСУДУВА со затворски казни со што КИДНАПИРАЊЕТО на луѓе во Македонија станува редовна пракса .

Според судовите во Македонија киднапирањето е законски а тие што се киднапирани се виновни .

Абе велам јас и во други теми услов да се стане судија во Македонија е да се биде ненормален .Сигурно им бараат тапија од некоја душевна болница дека се неизлечиво болни па така стануваат судии .Нема друго логично објаснување .

А што се однесува до Љубчо добро што конечно се одважи нешто да каже после толку криење .
Ама .........
Ама што ако му ги киднапираат сите околу него а нема гаранција дека такво нешто нема да се случи .
Љубчо и те како знаеше да направи протести во времето на СДСМ .
Ова е многу млака реакција ...дури не се ни брои .
И тоа правеше протсти за побезопасни работи од киднапирање на луѓе а тука е киднапиран негов близок сопартиец од страна на ДПМНЕ.

А бидејќи простачаната од ДПМНЕ како и секоја простачана кога нема противодговор тоа го подразбира на простачки начин како ОДОБРУВАЊЕ за и понатаму да врши киднапирање на луѓе во Македонија .