Котле - форум без граници, без цензура - плурализам на мислења и идеи!

Full Version: Ајде бе отец празвитер Ивица Тодоров камо одговор што вети кај Саше Политико
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Ајде бе отец празвитер Ивица Тодоров камо одговор што вети кај Саше Политико

И ?
Што стана со твоето ветување во емисија кај Саше Политико ?
Ај ја да те потсетам пошто Саше не му текнуе (демек) на твој завршни зборови .
Твој зборови :
1)Јас наредив да го пратат
2)Да да сигурно ќе му одговорам на прашањата на теми во религија

И камо сега одговор ?Колку месеци поминаа абер немаш да почнеш да одговараш туку ем како пизда се криеш ем само нови улавштии гледам од тебе .

Тоа дека ти и ДПМНЕ ме пратите немој да лажеш дека СЕГА демек ти си наредил туку е од 2008 година кога прв пат почнав да пишувам на блогераи , форуми итн.
И камо одговор на прашања од теми религија .

На интернет гледам масовно бришете се што не ви одговара а нели одкако се укина антенската телевизија на кабловска може да правите разни ујдурми без да се остават докази .
Тоа ти беше храброста .
На кабловската да ми пушташ твој емисии , а долго време ми пуштате и и Српска телевизизии “Балаканске преваре –утваре “ кој ми цитираат делови од мој текстови на религија.. као ние те снимаме и прислушкуваме .
И нели логиката е дека неможе да се докаже па јас би испаднал параноик .
Така ?
Тоа ти е картата на која играш ? Во тоа го гледаш спасот за да избегаш да не дадеш одговор да си го одржиш ветувањето ?
параноја
псих. душевна болест кај која болниот си замислува дека некој или сите го прогонуваат и сакаат да му напакостат.

Е да ама луѓето видоа дека можете и помасовно да правите ујдурми со кабловските .
Вака :
Telma
http://www.telma.com.mk
Македонија
24.10.2013
ПРЕЧКИ КАЈ КАБЕЛСКИ ОПЕРАТОР САМО ЗА ВРЕМЕ НА ВЕСТИ НА ТЕЛМА!?
Според јавувањата на граѓаните од Прилеп, кабелскиот оператор „Кабел нет“ неколку пати, во текот на изминатите месеци не вршел коплетно реемитување на програмата на телевизија Телма.
Забележале неверојатно совпаѓање, дека техничките проблеми се јавувале само за време на вестите, кога оддеднаш сликата останувала без тон!
До соптвеникот на кабелскиот оператор Советот за радиодифузија ќе испрати допис, а истовремено ќе биде извршена и конторола. Треба да се види дали се повторуваат истите проблеми.
-Проблемот е што, според претставката, се` се случува само за време на вестите на Телма, вели Зоран Трајчевски, пртеседател на Советот за радиодифузија
Според Столе Наумов, симптоматичен е фактот дека техничките проблеми се јавуваат само за време на вестите. Потсетува дека последиците од неремитувањето на комплетната програма се големи.
Можни се и тужби поради непочитувањето на авторските права.
Миљаим Фетаи како што вели, не може да верува дека некој, во случајот овој кабелски оператор, би земал право сам да одлучува кој дел од програмата ќе ја реемитува. Заради тоа, потребо е да се
провери ситуацијата на теренот.
Според Законот за радиодифузна дејност кабелските оператори се должни да вршат реемитување на целосниот програмски сервис и не е дозволено каково било исклучување на слика или тон. Доколку мониторингот на Советот покаже дека има недоследности во работењето на Кабел нет, тој ќе биде санкциониран.
технички пречки кај кабелски оператор само за време на вести
telma.mk/index.php?task=generate&option=pdf&item=31745

А бидејќи одкако се умноболните од ДПМНЕ на власт ништо не функционира може да правите што сакате .
Абе торко остај тие глупости .И само мене да си ми пуштал- е емисија и тоа е јавно емитување .
Остај ти тоа шалили смо се .Ви сте се шалили али ми нисмо .Ако не одговориш и понатаму бегаш и се криеш ќе знаеме само јас ти иии ...па доста други луѓе кој се вмешани .
Нели како се фалиш ....сте отвориле специјална полициска станица за мене .
Пун курац мањаци лудаци дегенерици курољуљачи , куробесачи се што пизда смрдла ороспија исрала си ангажирал таму .
Тоа Боро мањакот ептен го претера .Мислиш тоа што многу луѓе како Боро ќе ангажираш-те ќе бидеш поубедлив-и . Што знам ..сумњам.
Абе мрднат ако одговараш одговарај на теми одржи си го ветувањето ако не ..не ми тероризирај фамилија и комшилук тука со камери и микрофони и со разни мањачишта
Кажи си се заебал што си ветил собери си тоа мањаците лудаците курољуљачите куробесачите и ајт кршете главурдите ебете си мајката курвинска одете рогајте тоа ороспииштата што ве исрале .
Веќе со години те ми праќаш хакери , те компјутер неможе да поправам од вас трчате како кучиња по мене , те ангажираш мањаци лудаци , те како женче се криеш ми ангажираш мајки сестри роднини против мене .....И никаков ефект .
Јас сум разочаран ! Што само толку ?
Де молим те провери си да не ви останала бе уште некоја улавшија у тоа кутијата

Ама јас сум бил ваков онаков .Абе шлакнат ако не одговориш-те на теми од религија како што вети ...јас ќе ти потпишам и дека сум поларна жирафа , летечи носорог што сакаш .Штом тоа ти е прифатливо а немаш контрааргументи на сите тие купишта докази што сум ги приложил а нели јас сум ти-ви спорниот мене тоа ми одговара .Доказите што сум ги приложил се несоборливи Па и тоа што си ангажирал купишта мањаци лудаци ...е баш ти благодарам што ми ги докажа тврдењата па јас во мојте текстови најмногу тоа и го тврдам ..дека сте жива превара .Банда криминалци , измамници , мањаци лудаци .
Абе нашиот народ си има убави поговорки .како :
“Еднаш некој несватен , двапати е третиот пат гони го у курац .”
А ете вие како Православие веќе 11 векови изигравате вечно несватени душички .
11 века си играте ташак со Словенските народи .
И после и Македнскиот и другите словенски народи ..најкелеш народи .Епа кога не си ги спроведуваат поговорките кој им е крив.
А паметните народи , бивши православци ви раскршиле тоа главурдите споулавени ве избркале и од тогаш барем виделе бел ден .Ви сте бе ....”црна се чума зададе “ меѓу Словенските народи .
Една најобична зијан партија .
Што ќар видел Македонскиот народ од вас ?

Јас сум обичен граѓанин а ти-вие сте организација која на Словенските народи им е спопикана пред 11 векови и бел ден од тогаш немаат видено од вас .
И бидејќи сте организација редот на нештата кажува дека треба да дадете ОТЧЕТ за сработеното до сега .
Ни тебе нит било кого сум платил да ми би пишуе биографија да ми изиграва секретарка на курот .

Никој не те тепаше по уши да даваш ветување .Ете гледаш ти ја играм ТВОЈАТА игра .Не бегам како задња кукавица како тебе .
Е сега :
Ајде торко седи и почни да пишуваш на темите да одговараш да си исполниш ветувањето .
Неможе изговор да ти би биде дека е “бугарски форум “ оти темите ги имаше и на други форуми па ти ги збриша .
А пошто си ги читал и ги имаш може да одговориш и на ваш портал ..Премин ..мислам се викаше.Префрли си ги таму и таму одговарај ако толку ти е непријатно тука .Иако и јас сум Макеоднец па нема проблем и тука да одговараш на темите .
Правна поука :
Ако ти бега тастатурата земи тесла и шајки и закови ја .И почни да одговараш на темите .Ајт доста како пизда се криеш-те зад другите веќе со векови .
Повели поклони се и почни .
(А ќе те потсеќам повторно ако ти само бегај криј се )
(И нема тука на оваа тема да ти одговарам ако покушаваш да свртиш внимание на друга страна пред да одговориш на темите од религија како што вети )

Ајде господине до каде стаса работата .
Се подготвивте ли за одговори .Или уште време ви треба .
Или па може како што имате пракса да ги лажете луѓето кога ќе умрам ....”абе ние го слушанавме он кога умираше се покаја “
Хахахааа
Ако според вашиот кукавичлук се раководел Исус и Апостоли нит ќе имало случки пред 2000 години нит ќе бил напишан Новиот Завет .
Исус и Апсотоли и Христијани пред 2000 години дефинитивно не биле Православци нит проповедале Православие . Не го исполнуваат вашиот услов за кукавичлук и “мајка бежанија никад није плакала”.
Вие како “вистинољупци “ некако ептен си имате проблем со вистината .Немате проблем со мене туку со реалноста и вистината .
Ајде малце похрабро .Знам дека најредовно читаш –пратиш се на интернетотов и мојте пишувања .
Ајде камо одговори ?
Еве јас ќе ти помогнам .
1)
Напишав купишта на дефиниции.
Дефинициите се најубавото нешто оти кратко и јасно ги прецизираат работите .
За секоја дефиниција приложив купишта на докази .
Дајте приложете ги вашите да ги споредиме .
Досега невидовме ниту едена единствена дефиниција од ваша страна .Веќе 17 века Православието нема приложено ниту една единствеа дефиниција а камоли да ја поткрепи со некаков доказ да се повика на Библијата за која сакате да имате екслузивно право .
Или барем (кога немате ништо ваше ) дај-те контра аргументи дека мојте дефиниции не се точни .
2)
Го објаснив Законот .Приложив купишта докзаи за тоа .
Камо ваше објаснување на Законот .
Како и после 17 векови вие немате ниту едно објаснување за Законот а камоли па вие да имате понудено некој закон а што вас ве прави беззаконици –анархисти во најпогрдната смисла на зборот .
Или барем (кога веќе немате ништо ваше ) ај па ќе дискутираме за моето дајте контрааргументи дека мојте објаснувања за законот не се точни .
3)
Ја напишав логиката на Библијата нејзината цел и смисла .
Камо ја вашата логика за Библијата . Како тоа после 17 векови откакко е формирано Правиславието сеуште неможе да понудите никаква логика за Библијата а поготово за Новиот Завет .
Или барем (кога веќе немате ништо ваше ) ај па ќе дискутираме за моето дајте контрааргументи дека мојте објаснувања за логиката на Библијата и Новиот Завет не се точни .
4)
Го напишав “ангелискиот речник (лексикон) на загатките “со што ја објансив двослојноста на Библијата така што отсега секој што сака може лесно да продолжи да ја дешифрира .
Дај – те го на увид да го видиме вашиот лексикот –речник .
Како е тоа можно после 17 векови откако е формирано Правсславието до сега да немате понудено ништо слично . 17 века саглам сте ги отспале .
Или барем (кога веќе немате ништо ваше ) ај па ќе дискутираме за моето дајте контрааргументи дека мојте објаснувања за ангелскиот речник-лексикон на загатките со кој се решава двослојноста на Библијата не се точни .

Или на крајот на краиштата ако ме обвинуваш=те за плагијат еве тука сум дај да видам дека негде некој ги има овие претходно набројани 4 точки .Барем нешто слично на тоа .

Сума Сумарум
Веќе 17 векови откако сте формирани немате никакава понуда .
На луѓето им нудите едно гоооолемо НИШТО .
И тоа скапо им го наплаќате .Дури и сте ги убивале луѓето ако не го прифатат вашето НИШТО .
А ете гледаш јас на луѓето тоа НЕШТО им го дадов беспалтно .Фри-опен соурс код .Комплетно бесплатно .И нит ме интересрираат кој се и што се а камоли па да им наплаќам .Баш напротив дури од сега немаат потреба ниту од мене а камоли од вашето гоооолемо НИШТО .Ама дал ќе прифателе или не баш ми е гајле .Штом сум презентирал мој видувања тие секако се подложни на критика па дури и на отфрлање .Луѓето имаат слободна волја и секој има право да прифати или отфрли по сопствен избор .Нивно приватно право кој никој несмее да им го негира .Нит ми треба нит сум барал нит ми стребала било чија благодарност .Секој со своето .
Хмммм абе ако вие вашето гооолемо НИШТО толку скапо сте им наплаќале и наплаќате на луѓето тогаш подобро е што јас бесплатно им ги дадов горе доле заокружен концепт (нереков дека е идеален) тогаш овие работи од кај вас само милијардери би можеле да ги купат .Некој Трамп ,Бил Гејтс и такви некој .Нели кај вашата бизис корпорација ништо нее бесплатно .

Што знам .
Јас по оваа проблематика сум фасциниран .
Вие сте доказот дека нее точно дека на “лагата и се кратки нозете “
Оти ако на “лагата и се кратки нозете “ тогаш како вие постоите цели 17 векови немајќи никаква понуда освен некакви сулуди бапски прикакски и изигрувајќи “вечно несватени душички”
Ама па и морате да изигравате “вечно несватени душички” оти немате никаква понуда освен едно гоооолемо НИШТО .
И ај па не ме чуди толку вашиот бесрам безобразие да си поигрувате –злоупотребувате со чувствата и НАДЕЖИТЕ (за вечен живот нели таа е темата ) на луѓето .Тоа затоа што постојат и други како вас (може не до толку екстремни ) на кој материјалното им е пред се и над се (се виде со приватизцијата и сега што се случува) и на кој својте лични приватни интереси им се пред се и над се .
Повеќе ме зачудуваат обичните луѓе .
Вие (како Православие ) им кажувате во очи дека според Библијата сте им ги изликвидирале сите нивни (наши ) предци сте ги пратиле “у дну пакла” со вашите глупости и заради вашиот приватен интерес .И тие викаат “амин амин “ на тоа .
Им викате дека според Библијат и нив ќе пратите таму каде што сте ги пратиле нивните (нашите ) предци и тие повторно се радуват за тоа .
Абе еве ич нека нее точно што го пишува во Библијата .
Ама некого да опцуеш па треба да се навреди .А нели па вие со вашите фалби дека сте ги изликвидирале сите наши предци .
Јас не сум сретнал такви луѓе сеништа-аветињи како Православцте без елементарна гордост и достоинство .И не верувам дека постојат било каде во светот освен кај народите не им е спопикано Правослвието .

Него ај ако си спремен повели почни со одговорите .
Сепак 17 векови ви биле сосема доволни да се спремите да одговорите на 4-те (има и други де ама за нив друг пат) точки што ги набројав .