Котле - форум без граници, без цензура - плурализам на мислења и идеи!

Full Version: Христијанскиот расизам
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Христијанскиот расизам

Ајде што Библија забранува цртање цртежи со лик на Бог која е Заповед и е логично оти Библија не проповеда биолошко-физичко тело тело туку личност која неможе да биде нацртана –насликана ниту изработена од дрво или камен туку кај Православие Католицизам Протестантизам со тие нивни цртежи и статуи и кипови се шири расна омраза .Самиот Исус докажал дека личноста која е од нематеријална природа преку мозокот управува со биолошкото тело и после биолошката смрт како бесмртна личност (ангел) почнал да управува со различни биолошки тела така што и апостолите неможеле физички да го препознаат (што е главна поента на новиот Завет но и на цела Библија ) .


А ете кај Православе има цртежи икони на кој се насликани Исус и мајка му Марија и апостоли . Исто и кај Католиците и кај протестантите кој немаат икони ама амаат сликовници на кој се среќаваат истите цртежи .

И сегде Исус Христос нацртан како белец со плави (сини) очи со плава –златна коса . Кај православие кај луѓе веднаш помислуват дека Исус кој се жртвувал за спас на човештвото уствари бил белецот “Русинот Руслан “ . Католиците помислуват дека ете за спас на човештото се жртвувал еден белец од типот на “викингот Олаф “ .За протестантите битно е дека бил белец другото нее толку битно .И сето тоа се вклопува во расната теорија за супериорност на белиот човеч – белецот .

Е сето тоа е фино и лепо само што е обична лага .

Биолошкиот човек наречен Емануил кој според бесмртната личност која ја оформил се нарекол Исус а другите го нарекле Христос воопшто и не бил белец како што не биле белци ниту апостолите ниту другите жители од тој регион .

Римјаните како и Евреите и сите жители на Медитеранот се припадници на старата АНТИЧКА медитеранска раса која се знае точно како изгледала физички .

Дефиниција :
Припадниците на старата античка Медитеранска раса која ја населувала цела северна Африка , Бликиот Исток и Јужна Европа е ЦРНОМАЊЕСТА раса
Тоа е ПРЕОДНА раса меѓу Црната Африканска раса и Белата Европска раса .
Античката црномањета раса немала дебели усни како Африканската ниту црвени –крвавени очи како неа ниту била црна туку била со тенки усни , немала црвена-крвава трага во белките од очите ниту била со црн тен на кожата .Била црномањеста а која црномањетост се повеќе се губела на север – во јужна еврпопа (Италија , Далмација , Балканот ) но не докрај сепак била црномањеста и јасно се разликувала од белата раса . Исто така косата кај црномањетстата раса во Северна Африка била со пуцвал –виткана коса која одејќи на север се повеќе се губела но сепак не докрај , имало и доста црномањести со пуцвал-виткана коса и кај Римјаните .А ете го и татко му на Алексндар Македонски го има истиот изглед .

Така што кога збориме за Исус ако го поимаме како биолошки човек тој воопшто и не бил белец туку како и сите други припаѓал на старата античка црномањеста Медитеранска раса .
А ете кај Македонците имаме и песни за “ клетата Црна Арапина “

Дефиниција :
Абе најпознатата “ клета Црна Арапина “ на планетата нее никој друг туку самиот Исус Христос .

И Исус и Мајка му и татко му и сите пророци и сите апостоли сите до еден биле “клети црни Арапини “ ако веќе одиме по таа основа .


Време денешно .
На Балканот меѓу сите народи па и кај нас Македонците сеуште се провлекува генот на старата античка црномањета Медитеранска раса .
Лажгите на религиите дека црномањетстите луѓе се такви оти биле земјоделци па како такви биле изложени на сонце и затоа се такви не држат и лесносе докажува дека е обична манипулација .

Оти ако одиме по таа логика дека црномањестите луѓе се такви оти биле земјоделци ќе испадне дека Африка е најземјоделски континент на планетата а ете баш таму најмногу се умира од глад . Или Англичаните која стасале во Австралија требале да затекнат многу развиено земјоделство оти меѓу Абориџините и Црната Африканска раса практично и да нема никакави разлики ама ете не затекнале ниту еден расад ниту едно поле ...ништо , никакво земјоделие .

И обратно би испаднало дека во Европа нема никакво земјоделие оти е населена со бела раса што ќе рече дека непостојат земјоделци значи сите гладуваат или се некакви номадски преселнички племиња во потрага по храна .

Денес старата античка Медитеранска црноместа раса накмногу е задржана во Северна Африка многу помалку на Блиски Исток а најмалку во Јужна Европа иако сеуште може да се сретне .
Денес и во Израел имаме и бели Евреи кој се вретиле од Европа (после Втората Светска војна ) но и црномањети Евреи кој не мигрирале на север .
Пред 2000 години сите биле црномањести .
Така што ако одиме по кажувања на Нов Завет тогаш Ирод немало потреба да убива деца за да го поништи пророштвото :

Матеј 2:16 Тогаш Ирод, кога виде дека е измамен од мудреците, се разгневи многу, па нареди и ги закла, во Bитлеем и во целата негова околина, сите машки деца од две години и помали, според времето што точно го дозна од мудреците.
Прашање :
Ако Исус бил белец тогаш зошто имало потреба да се убиваат сите деца .

Нели ако Исус бил белец со плави очи ако мајка му и татко му биле белци ќе штрчеле меѓу сите други кој биле црномањести . Многу лесно ќе биле распознатливи во целиот тој регион .Дури и кога избегале во Египет повторно можело лесно бидат пронајдени оти и во цел Египет немало белци туку само црномањести луѓе .

Туку проблемот е дека не бил белец , не бил ниту “Русинот Руслан “ ниту “викингот Олаф “ туку како и сите тамошни луѓе бил припадник на страта античка црномањеста раса .


Кога се чита и учи историја за старите медитерански антички цивилизациии (Египетски , Грчки , Македонски , Римски итн ) секогаш се подразбира дека се тоа цивилизации на црномањестата Медитеранска раса . Белата раса нема никаква врска со нив .
Заблудите и фалсификатите кој религиите ги ширеле со векови довеле до тоа денес ние во Македонија гледајќи ги белите мермерни статуи на Филип и Алексндар Македонски да помислуваме дека тие биле белци како нас . Ама вистината е дека не биле . И тие биле црномањести како сите припадници на страта античка црномањеста раса . Мермерот е со БЕЛА боја а не значи дека и човекот бил белец .
Може денес од бел мермер да се направи статуа и на Барак Обама . Ама статуата ќе биде бела оти мермерот е со бела боја а не дека човекот бил – е белец .Додуша Барак Обама е слика и прилика на старите антички Медитерански народи ....да бил пред 2000 години можел да биде и Грк и Римјанин и Македонец сегде ќе се вклопел .

И старите антички Грци и Македонци воопшто не биле белци туку црномањести .
Тоа што како народи не се поднесувале нее никаков новитет народи од иста раса да не се поднесуват .


Па ако Александар Македонски бил белец требало најпрво да се обедини со белите северни народи ем тогаш немало потреба да ги влечка со себе Грците во освојувачките походи :Арно ама како свој ги сметал сличните на себе дури сакал да се обединат се до Индија оти сите биле ..........црномањести како него .
Најпознатата “ Црна Арапина“ од антиката која е позната по освојуавачките походи нее никој друг туку Александар Македонски .

Но и во времето на Александар и покасно Римјаните знаеле дека на север има бела раса на луѓе .
Туку работата е во тоа што црномањестите биле многу напредна цивилизација а белите северни луѓе биле сметани за шумски диви нецивилизирани гнасни луѓе дивјаци варвари .

Алексндар немал намера белите дивјаци да ги цивилизира но затоа римјаните откако ја прибрале цела црномањеста раса во една Римска империја (Северна Африка , Блиски Исток и Јужна Европа ) ја освоиле и безмалку цела денешна Западна Европа .и поголем дел од Англија . Но белцит биле сметани за дивјаци , варвари немале нити еден град , ниту една градба ништо . Биле робови никој не ги ни третирал како луѓе а најмногу стасувале до платеници во Римска војска .

Е сега тоа што ЗападноЕвропската бела раса била цивилизирана од црномањестите се познава до денес .Таму биле изградени патишта храмови , аквадукти итн се она што го имале црномањестите . Така што нее чудно и дека :

Дефиниција :
Првата држава на белиот човек – белата раса е државата на Франките .

Од појавата на првата држава на белиот човек – државата на Франките почнува несопирливиот подем на белата раса на светската историска сцена . Некаде од 15 век почнува да ги освојува и колонизира и другите континенти со што белата раса станува најмоќната раса на планетата . Веќе денес нејзината моќ опаѓа и е во континуирана стагнација .

Пред појвата на првата држава на Франките неможе да се збори за било каква цивилизација на белата раса .

Цивилизацијата на белите луѓе нее никаков континуитет на старата античка Медитеранска цивилизција која и припаѓала на сосема друга раса – на црномањестите .После првата држава на белците – државата на Франките биле создадени и други држави на белите луѓе и на Запад и на Исток .

Империја на Франките
Од Википедија, слободната енциклопедија

Франките започнале да се шират низ поголемиот дел од Галија. По 425 година, Салиските Франки започнале да се преселуваат, но бргу биле застрашени од можна инвазија на Хуните. Како федерати, тие помагале на големиот римски полковник Аециј во битката против хунскиот водач Атила во 451 година. По смртта на Атила во 453 година и на Аециј во 454 година, нивните дејства и напади немало кој да ги контролира. Во врска со таа битка, се споменува и првиот познат цар или крал на Франките по име Меровех. Но најверојатно е дека тој бил раководител на една примитивна држава и имал титула крал. Од овде може да се каже дека од 451 година била СОЗДАДЕНА франкската ДРЖАВА чија престолнина бил градот Турнеј. Холандскиот јазик денеска се смета дека е директен наследник на франскиот јазик.

Франската држава го покривала поголемиот дел на териториите на денешна Франција, Белгија, Холандија и западните области на Германија. Таму Франките го создале модерното јадро на новите култури: Германија, Франција, Белгија, Холандија и северна Италија. Преминот на франскиот крал Клодовик I на никејско, а не на аријанско христијанство, кон крајот на 5 век, претставува еден од клучните моменти во историјата на Западна Европа.

По оваа битка, Клодовик завладеал со областа Париз, а во 510 година станал единствен водач на Салиските и Рипуарските Франки. Тој бил првиот Франски крал којшто го примил христијанството и се смета дека за тоа голем придонес имала неговата сопруга Клотилда, која била ќерка на бургундскиот владетел. Клодвик бил покрстен во 496 година и во наредните десетина години уште три илјади негови војници ја прифатиле христијанската религија.

Покрстувањето на Клодовик се одвивало во голема тајност од причина што Франското благородништво било доста резервирано кон оваа религија. Клодовик го победил Визиготското кралство Тулуза, во битката кај Вује во 507 година, каде што животот го загубил визиготскиот крал Аларик II. По смртта на Клодовик, Франското царство било поделено меѓу четирите негови синови. според старото салиско правило за поделба на наследството на сите наследници.

По низа претрпени провокации, Франките во 791 година започнале офанзива против Аварите со што започнала франско-аварската војна, која со прекини траела до 803 година. Франките биле потпомогнати од некој јужнословенски племиња како Карантанците и Хрватите.


Итн
Итн

На Запад се случило тоа дека на крајот белата раса комплетно завладеала со цела територија па ги истиснала и црномањестите од сите можни влијателни позиции па иако со крајна резерва го прифатиле католицизмот но со тоа што за Папа си поставувале свој бели луѓе .Финтата на црномањестите дека со католицизмот ќе ги држат белците во покорност и подредена состојба завршила неуспешно .

Е на Исток приказната е сосема подруга Словените никогаш неуспеале докрај да ја поразат Византија . Така иако денес по заблуда многумна го сметаат дека Констнтинопол за најсловенски град кој ете Турците ни го украле .Иако вистината е дека Константинопол никогаш не бил освоен од Словените ниту таму живееле Словени .

На Исток имаме ситуација дека се до падот на Констанинопол кој бил освоен од Османлиите царевите и религиозните водачи биле .........црномањестите .

Кај Византија имаме успешна приказна дека на црномањестите им успеала финтата со православето да внесат раздор меѓу белите Словенски освојувачи од Север и со него да ги држат во покорност па на тој начин победата им ја претвориле во тежок пораз ...“без зрно барут“ кажано по нашки .
И така денес како последица на тоа што пред 11 века црномањестите успеале да им го спопикаат правослаието на Словенските освојувачи ние Македонците сме негирани како народ .
А од кого сме негирани и кој тоа бара да смениме идентитет – ерга омнес ?

Па тоа се Самарас , Грицкотакис , Џвакокакис и се мој до мојега се БЕЛЧУГИ .
И овие СЛОВЕНСКИ ИЗРОДИ кој се СЛАВО –ГРЦИ чиј предци пред 11 века не само што го примиле грко-православието туку го смениле и идентитетот оти Византија – црномањестите им нуделе разни попусти ..даноци , титули , чинови , религиозни потрчковци џаболебачи итн .
А се знае копилињата на изрод се погнасни и од изродот кој ги исрал .
Самарас некогаш беше Славољуб , Грицкотакис беше Глигор итн .мислат сме заоборавиле ? Самите тие се Славо-Грци по род а од нас сакаат да се разликуваат по тоа што ќе нарекуваат Славо-Македонци по род .

Они биле антички ?
Па се погледнале ли во огледало некогаш ?
Античко потекло и кај нас Македонците и кај Грците може да бараат само црномањестите луѓе за кој се знае дека така изгледале и античките .
Па така спорот со Грците треба да се води на две нивоа .
Една група ние – Македонците со Словенско потекло белчуги контра Славо-Грчките изроди (такуѓере белчуги ) чиј предци заедно со нашите предци војувале против црномањсетите а Втора група треба да си формираат здруженија црномањетите луѓе Македонци контра тие во Грција кој се кажуваат како Грци ( исклучувајќи ги ромите кој се знае дека се дојдени после освојувањата на Александар ) .И така ние белците за кој се знае дека сме дојдени од Север да преговараме колку сме антички и од каде сме антички дали од тука или од север и од друга страна црномањестите кај кој се задржал античкиот ген за кој се знае дека се домородно тукашно население кое има право да бара антички корени од античките Медитерански народи во конкретниот случај Грци и Македонци .Иако црномањести има и кај Бугарите и кај Албанците што укажува дека и тие се дојдени од Север а остатоци од некогашното домородно црномањесто население има и кај нив и сеуште може да се најдат и постојат – јасно се препознаваат со голо око .

На нас Македонците кој сме со Словенско потекло (бела раса ) идентитет ни негираат не античките црномањести туку нашите далечни роднини а сегашни Славо –Грци (Словенски изроди ) кој за пари и привелигии си го смениле идентитот .

И ова нее само наш Македонски проблем туку СеСловенски проблем .
Ако сега им се попушти на Славо-Грците а како нивни љубители (на Словенските изроди ) се јавуваат Славо-Србите тогаш преку Грчкиот тројанец – православието еден ден може работата да отиде до Москва и од Русите да се бара да менуваат идентитет .Самарс , Грицкотакис,Џвакокакис кој се ГрцизираниСловени срамејќи се одсвоето словенско потекло и сакајќи да го прикријат бараат и од нас да станеме изроди како и тие . И кој ќе биде следен на ред . Славо-Србите кој се нивни големи љубители или бугарите и до каде ќе оди работата до Москва .
И што ни е виновен тука Западот . Абе Западот Знае за што се работи ама си гледа сеир .Западот си ги средил работите навреме и не се негират меѓу себе А и зошто би се мешал да си става трн у здрава нога . Ова е СеСловенски проблем кога треба да се расчисти и со правослвието како носител на заразата а со тоа и со Славо-Грчките изроди кој сега се јавуват како носители на заразата (а Славо-Србите уште сега се најавуваат дека се следни за грцизирање ако попуштиме ние Македонците )

И секој што малку прочитал историја знае дека ова е проблем првенствено настанат како последница на православието .Православието го измислиле црномањестите да ги Грцизираат другите народи а не дека православието е некакво верување . Е сега неможе да се очекува православието да ја каже висината ( вистинољупците баш и не се многу по вистината ) од причина дека ќе почнат да се поствуваат незгодни прашања од типот :
Од каде толку многу Турци белчуги ? А да не се може со Словенско потекло и тоа најмногу Руско а потоа и од Балканските Словенски народи .
И како Славо –Грците кој денес ни го негираат идентитетот на нас Македонците кој сме далечни роднини и нашите предци заеднички војувале против црнимањастите освојувајќи го балканскиот дел на Византија ?

Неможат !
Ќе се види цела голоија , празнотија измама на православието дека :
Дефиниција :
Дека во светото православие има само една света работа а тоа е дека ништо нее свето и се е предмет на купо-продажба секогаш било и сега е , секогаш и ќе биде така .

И да не остане некажано дека целата расна теорија за супериорност добиена од боја на кожа , коса или очи е глупост . Оти непостојат раси на луѓе . Една е расата а таа е хомосапиенс . Во зависност од географско климатското подрачје-поднебје каде подолго време се адаптирал хомосапиенс се добил и таков – КЛИМАТСКО ГЕГРАФСКИ ЧОВЕК . Па така имаме црн , жолт , бел , црномањест , црвен климатски географски човек а не раса оти една е расата сегде а таа е хомосапиенс .

И така после 2 – 3000 години кога еден ден миграциите на луѓето ќе престанат повторно на Медитеранот сите ќе бидат црномањести , во Америка црвенокожци па така идните поколенија на Барак Обама повеќе нема да побелуваат туку ќе поцрвенуваат и како и сите други таму ќе станат црвенокожци како и Индијанците кој го населувале тој континент оти такво е климатско геграфското подрачје на кое се наоѓаат .
1)
Зборник на Миладиновци/ Марко, Арапин и Маркоица

Је зборуват Марко невесте си:
„Појди слези во наши дворои,
И погледај што се порти кљукат!”
Ми отиде млада Маркоица,
Кога гледат црна Арапина.
„Ели чуеш млада Маркоице!
Даљ је тува Марко Кралевиќе?
Сум го чуло многу вино пило
И на облог се оболожуало;
„Ај отвори наши вити порти,
Нека влезит црна Арапина!”
М' отвори от дворје вити порти;
Коња врза в д'лга конушница,
Па се вкачи више на дивани.
Што си пија три дни и три ноке,
В три дни никој од ним не се опи;
А Маркое му се здодеало,
Седееќум, вино пијееќум;
На Арапот Марко му зборвеше:
„Дејди Арап, море црни Арап,
Изин дај ми малу да прошетам!”
http://mk.wikisource.org/wiki/Зборник_на...и_Маркоица

Епа толку од обединувањето на православието . Е сега кога било поголемо лицемерие кога во Византија живееле заедно како се нарекувале “браќа и сестри “ а ете сега имаме омраза . Значи и тогаш ниту верувале туку се било обично лицемерие .

2)
Pont Du Gurd Roman Aqueduct France

Inside Pont du Gard - 2000 year old Roman Aqueduct - France


Aко Словените потекнуваат од античките Македонци како тоа во Источна Европа (ниту воРусија или Украина или Белорусија или Чешка ,Полска ) никде никогаш нее пронајден ниту еден доказ за било каква поврзаност .Па античките Македонци граделе и имале и свој градови а не само Грците и плус ковеле свој пари , алатки , оружја итн .Како тоа нема ниту еден доказ дека било што ги поврзувало со Словените . Па ваљда ќе им пренеле некакво знаење да направат градови , пари , па дури и кога биле под Римска власт ќе им пренеле некакви знаења да направат патишта , аквадукти , бањи , градови итн а ете ништо од сето нема .
Ете во Западна Еропа има купишта докази за престојот на Римјаните кој владееле со белата раса . Во источна Европа не само што нема таков доказ туку нема доказ дека е правземно – копирано било што од античките Медитерански цивилизации вклучувајќи ја и Македонската .

3)

How did the ancient Greeks look like? Nordic "Aryan" or African?

ете и порано се знаело дека си постоела и како изгледала старата античка Медитеранска црномуреста –црномањеста раса .

Воопшто не биле белци .Сите достигања на Медитеранските цивилизации им припаѓаат на цромањестите-црномурести народи ( Египјани , Римјани , Грци , Македонци , Евреи итн ) .Белата Северно Европска раса нема никаков придонес во тоа (култура , архитектура ,итн ) ниту претствува некаков континуитет на тие цивилизации .( колку што може да си ги припише Кинеската , Индиската итн значи никако )
Тоа некој забегани типци гледаат бели мермерни скуптури и мислат дека и луѓето според кој тие склуптури биле правени биле белци што е тешка глупост која може да си ја дозволат уличари простаци самопрогласени “алтернативни историчари “ најчесто пијаници , наркоси , лудаци и слична багра .

4)

Ancient Faces

Ете имаме и слики сочувани а не само склуптури јасно се гледа дека не биле белци .

Ancient faces - Greek and Roman antiquities at the Met

Greek and macedonian dna

Според видеово вистинските антички црномањести Грци се со потекло од Субсахарска Африка поточно од Етипоија .
Но и не игра улога сите Медитерански антички народи се преодна раса и тие се до пред 1500 години биле жители на Медитеранот не само Северна Африка туку и Блиски Исок и цела Јужна Европа (Италија , Далмација , Балканот , Турција ) кога и дошло до големата преселба на народите што довело до демографска промена на населението речиси целосно во Јужна Европа ( Франките во Западното Царство а Словените во Источното Римско Царство ) многу на Блискиот Исток а најмалку во Северна Африка .

5)
Reconstruction of Ancient Athenian Girl

Egyptian mummy reconstructions

Face of Jesus - forensic science

The Face of Jesus: Reconstructed

Зачувани се скелети од антиката такашто може да се добие некаква верна реконструкција како изгледале и по таа основа

6)
Haile-selassie part 2

Еве денешни Етиопјани ...е да навистина сличноста со ликовите на цртежи и скуптури од антиката е огромна нели ? Е сега што се оди по насевер тоа црномањетоста се губи но не до крај и од некогашните црномањести жители на Блискиот Исток а поготово во Јужна Европа се останати малку но ги има .

Јасно е дека ниту Исус ниту Александар Македонски ниту било кој човек од старата античка Медитеранска раса биле белци туку биле црмомурести –црномањести . Види слика од битката кај Ис каде Алксандар се гледа со брекмбарди и со црна коса кога веќе не бил ќос како на склуптура која очигледно е направена кога бил помлад .
Така да настарана тоа забеганите типци што ги има и кај нас (многу се накотија у последно време ) кој тресат глупости “Александар е наш “ а самите се белчуги исто како и Славо-Грците белчуги кој трчи-лажат по цел свет дека имаат некаква врска со античките Грци и Македонци за да прикријат дека се Словенски изроди .Си ја имаат мувата на капата па изиграваат поголеми Грци од Црномањестите Грци (поготово со Афро-пуцвал фризура ) кој секако дека може да бараат некакво античко потекло исто како што и во Република Македонија црномањестите Македонци имаат право да бараат некакво античко потекло .

“Светите “ цртежи кобајаги икони во Православие Католицизам Протестантизам не само што се забранети според библија туку се и сосема погрешни и расистички .

Ако Исус бил белец меѓу сите други црномањести не само библија туку и историчари сигурно ќе забележеле таков податок .Ама не бил белец тоа е сигурно .

(19-04-2013, 12:44 PM)Flok Wrote: [ -> ]Христијанскиот расизам

Ајде што Библија забранува цртање цртежи со лик на Бог која е Заповед и е логично оти Библија не проповеда биолошко-физичко тело тело туку личност која неможе да биде нацртана –насликана ниту изработена од дрво или камен туку кај Православие Католицизам Протестантизам со тие нивни цртежи и статуи и кипови се шири расна омраза .Самиот Исус докажал дека личноста која е од нематеријална природа преку мозокот управува со биолошкото тело и после биолошката смрт како бесмртна личност (ангел) почнал да управува со различни биолошки тела така што и апостолите неможеле физички да го препознаат (што е главна поента на новиот Завет но и на цела Библија ) .

Това е най-голямата смехория, която съм чел!
Къде в Библията е записано, че се забранява да се слави Бог с изкуство?
Къде???

(19-04-2013, 12:44 PM)Flok Wrote: [ -> ]А ете кај Православе има цртежи икони на кој се насликани Исус и мајка му Марија и апостоли . Исто и кај Католиците и кај протестантите кој немаат икони ама амаат сликовници на кој се среќаваат истите цртежи .

Мистър Флок,
С изкуство може да се слави Бог!
Ти обаче, ако не си чел Библията - това е съвсем друг въпрос!
Само езичниците - евреи твърдят подобни недомислици като тебе!

(19-04-2013, 12:44 PM)Flok Wrote: [ -> ]И сегде Исус Христос нацртан како белец со плави (сини) очи со плава –златна коса . Кај православие кај луѓе веднаш помислуват дека Исус кој се жртвувал за спас на човештвото уствари бил белецот “Русинот Руслан “ . Католиците помислуват дека ете за спас на човештото се жртвувал еден белец од типот на “викингот Олаф “ .За протестантите битно е дека бил белец другото нее толку битно .И сето тоа се вклопува во расната теорија за супериорност на белиот човеч – белецот .

Е сето тоа е фино и лепо само што е обична лага .

Лъжа е!
Някой те е излъгал и те е сторил за резил...


(19-04-2013, 12:44 PM)Flok Wrote: [ -> ]Биолошкиот човек наречен Емануил кој според бесмртната личност која ја оформил се нарекол Исус а другите го нарекле Христос воопшто и не бил белец како што не биле белци ниту апостолите ниту другите жители од тој регион .
Никога не съм знаел, че евреите са Негри!Bravo

(19-04-2013, 12:44 PM)Flok Wrote: [ -> ]Римјаните како и Евреите и сите жители на Медитеранот се припадници на старата АНТИЧКА медитеранска раса која се знае точно како изгледала физички .

Дефиниција :
Припадниците на старата античка Медитеранска раса која ја населувала цела северна Африка , Бликиот Исток и Јужна Европа е ЦРНОМАЊЕСТА раса
Тоа е ПРЕОДНА раса меѓу Црната Африканска раса и Белата Европска раса .
Античката црномањета раса немала дебели усни како Африканската ниту црвени –крвавени очи како неа ниту била црна туку била со тенки усни , немала црвена-крвава трага во белките од очите ниту била со црн тен на кожата .Била црномањеста а која црномањетост се повеќе се губела на север – во јужна еврпопа (Италија , Далмација , Балканот ) но не докрај сепак била црномањеста и јасно се разликувала од белата раса . Исто така косата кај црномањетстата раса во Северна Африка била со пуцвал –виткана коса која одејќи на север се повеќе се губела но сепак не докрај , имало и доста црномањести со пуцвал-виткана коса и кај Римјаните .А ете го и татко му на Алексндар Македонски го има истиот изглед .

Голем слех!LockedLockedLocked
Ако си чел Стария Завет, ще разбереш, че на евреите е забранено да сключват брак с други, освен евреи.
А ти изкара, че евреите са започнали да сключват брак дори и с европейци и с балканджии.
Знаеш ли поне, че Исус е юдеин или за пръв път чуваш?

(19-04-2013, 12:44 PM)Flok Wrote: [ -> ]Така што кога збориме за Исус ако го поимаме како биолошки човек тој воопшто и не бил белец туку како и сите други припаѓал на старата античка црномањеста Медитеранска раса .
А ете кај Македонците имаме и песни за “ клетата Црна Арапина “

Дефиниција :
Абе најпознатата “ клета Црна Арапина “ на планетата нее никој друг туку самиот Исус Христос .

И Исус и Мајка му и татко му и сите пророци и сите апостоли сите до еден биле “клети црни Арапини “ ако веќе одиме по таа основа .

Бащата на Исус е сам Бог!
Кой ти каза, че Бог е черен арапин?
Според мен ти си едно долно сръбско мекере, което спува Бог - така както са го научили сръбските изедници!

(19-04-2013, 12:44 PM)Flok Wrote: [ -> ]Време денешно .
На Балканот меѓу сите народи па и кај нас Македонците сеуште се провлекува генот на старата античка црномањета Медитеранска раса .
Лажгите на религиите дека црномањетстите луѓе се такви оти биле земјоделци па како такви биле изложени на сонце и затоа се такви не држат и лесносе докажува дека е обична манипулација .

Оти ако одиме по таа логика дека црномањестите луѓе се такви оти биле земјоделци ќе испадне дека Африка е најземјоделски континент на планетата а ете баш таму најмногу се умира од глад . Или Англичаните која стасале во Австралија требале да затекнат многу развиено земјоделство оти меѓу Абориџините и Црната Африканска раса практично и да нема никакави разлики ама ете не затекнале ниту еден расад ниту едно поле ...ништо , никакво земјоделие .

И обратно би испаднало дека во Европа нема никакво земјоделие оти е населена со бела раса што ќе рече дека непостојат земјоделци значи сите гладуваат или се некакви номадски преселнички племиња во потрага по храна .

Денес старата античка Медитеранска црноместа раса накмногу е задржана во Северна Африка многу помалку на Блиски Исток а најмалку во Јужна Европа иако сеуште може да се сретне .
Денес и во Израел имаме и бели Евреи кој се вретиле од Европа (после Втората Светска војна ) но и црномањети Евреи кој не мигрирале на север .
Пред 2000 години сите биле црномањести .
Така што ако одиме по кажувања на Нов Завет тогаш Ирод немало потреба да убива деца за да го поништи пророштвото :

Матеј 2:16 Тогаш Ирод, кога виде дека е измамен од мудреците, се разгневи многу, па нареди и ги закла, во Bитлеем и во целата негова околина, сите машки деца од две години и помали, според времето што точно го дозна од мудреците.
Прашање :
Ако Исус бил белец тогаш зошто имало потреба да се убиваат сите деца .

Нели ако Исус бил белец со плави очи ако мајка му и татко му биле белци ќе штрчеле меѓу сите други кој биле црномањести . Многу лесно ќе биле распознатливи во целиот тој регион .Дури и кога избегале во Египет повторно можело лесно бидат пронајдени оти и во цел Египет немало белци туку само црномањести луѓе .

Туку проблемот е дека не бил белец , не бил ниту “Русинот Руслан “ ниту “викингот Олаф “ туку како и сите тамошни луѓе бил припадник на страта античка црномањеста раса .


Кога се чита и учи историја за старите медитерански антички цивилизациии (Египетски , Грчки , Македонски , Римски итн ) секогаш се подразбира дека се тоа цивилизации на црномањестата Медитеранска раса . Белата раса нема никаква врска со нив .

Господи,
Не му считай този грях, защото той не знае какво говори!

(07-05-2013, 06:58 PM)Радко Wrote: [ -> ]
(19-04-2013, 12:44 PM)Flok Wrote: [ -> ]Христијанскиот расизам

Ајде што Библија забранува цртање цртежи со лик на Бог која е Заповед и е логично оти Библија не проповеда биолошко-физичко тело тело туку личност која неможе да биде нацртана –насликана ниту изработена од дрво или камен туку кај Православие Католицизам Протестантизам со тие нивни цртежи и статуи и кипови се шири расна омраза .Самиот Исус докажал дека личноста која е од нематеријална природа преку мозокот управува со биолошкото тело и после биолошката смрт како бесмртна личност (ангел) почнал да управува со различни биолошки тела така што и апостолите неможеле физички да го препознаат (што е главна поента на новиот Завет но и на цела Библија ) .

Това е най-голямата смехория, която съм чел!
Къде в Библията е записано, че се забранява да се слави Бог с изкуство?
Къде???

Се работи за интерпретација на четвртиот од Десет Божји заповеди

Не ќе си правиш врезан лик, ниту некаква слика на она што е горе во небото, или долу на земјата, или во водата под земја.

Во Византија имаше неколку периоди поврзани со тоа:
http://en.wikipedia.org/wiki/Byzantine_Iconoclasm

За другото - како Исус изгледа зависи расните карактеристики од културата која го опишува. Едноставно. Та така во Етиопија е црн, во Северна Европа е русокос, кај нас во Балканот е бел ама обично со црна или кафена коса/брада итн.
(19-04-2013, 12:44 PM)Flok Wrote: [ -> ]Христијанскиот расизам

По времето на Исус не е имало понятие расизъм.
Основите на расизма са описани най-напред в "Произход на видовете чрез естествен подбор или запазване на ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНИТЕ РАСИ в борбата за живот" от Чарлз Дарвин.

[Image: 46141_pic_m.jpg]

(08-05-2013, 07:44 PM)Zoograf Wrote: [ -> ]Се работи за интерпретација на четвртиот од Десет Божји заповеди

Не ќе си правиш врезан лик, ниту некаква слика на она што е горе во небото, или долу на земјата, или во водата под земја.

На всички тук трябва да е ясно, че ДЕСЕТТЕ БОЖИ ЗАПОВЕДИ, описани ИЗХОД, глава 20, стихове 2 до 17 и ВТОРОЗАКОНИЕ глава 5, стихове 7 до 22; НЕ СА В СИЛА В ТОЗИ СИ ВИД ЗА ХРИСТИЯНИТЕ.
Исус е надградил заповедите от Стария Завет и ги е направил по-строги за Християните в Новия Завет.
Т.е. Старозаветните Божи заповеди вече не са в сила за НИКОГО и те не водят до Спасение, дори и ако се спазват.
Стария Завет не е в сила след Господнята вечеря.
Евреи, глава 8, стих 13
13 А като каза "нов завет", Той обявява първия за остарял. А онова, което овехтява и остарява, е близо до изчезване.


Ще посоча само един пример за това, как Исус е променил законите в Новия Завет:

Евангелие според Матей, глава 5, стихове 27 и 28:
27 Чули сте, че е било казано: "Не прелюбодействувай".
28 Но Аз ви казвам, че всеки, който гледа жена, за да я пожелае, вече е прелюбодействувал с нея в сърцето си.

Т.е. без да прелюбодействаш, а само когато пожелаеш една жена, ти вече си извършил грях, защото си прелюбодействал с нея.
А както всички знаем старозаветният пророк Еремия е пророкувал още с Стария Завет сключването на Нов Завет между хората и Бог:

Еремия, глава 31, стихове 31 до 34
31 Ето, идат дни, казва Господ, Когато ще направя с Израилевия дом и с Юдовия дом Нов завет;
32 Не такъв завет, какъвто направих с бащите им, В деня, когато ги хванах за ръка, За да ги изведа из Египетската земя; Защото те престъпиха Моя завет, Поради което Аз се отвърнах от тях, казва Господ.
33 Но ето заветът, Който ще направя с Израилевия дом След ония дни, казва Господ: Ще положа закона Си във вътрешностите им, И ще го напиша в сърцата им; Аз ще бъда техен Бог, И те ще бъдат Мои люде;
34 И няма вече да учат Всеки ближния си и всеки брата си, И да казват: Познайте Господа; Защото те всички ще Ме познават, От най-малкия до най-големия между тях, казва Господ; Защото ще простя беззаконието им, И греха им няма да помня вече.

Само това е достатъчно за да заключим, че грешникът с ник "Flok", няма никакво понятие нито от религия, нито е чел някога Библията. Горко на езичниците като него...
(19-04-2013, 12:44 PM)Flok Wrote: [ -> ]Христијанскиот расизам
Така што ако одиме по кажувања на Нов Завет тогаш Ирод немало потреба да убива деца за да го поништи пророштвото :

Матеј 2:16 Тогаш Ирод, кога виде дека е измамен од мудреците, се разгневи многу, па нареди и ги закла, во Bитлеем и во целата негова околина, сите машки деца од две години и помали, според времето што точно го дозна од мудреците.
Прашање :
Ако Исус бил белец тогаш зошто имало потреба да се убиваат сите деца .

Приятел,
Ти май не си чел Библията и пишеше неща, колкото да не заспиш.
ИРОД НЕ Е ХРИСТИЯНИН Е Е ЕВРЕИН - ЕЗИЧНИК СЪЩО КАТО ТЕБ!
И Е ОБЛАДАН ОТ САТАНАТА, ТАКА КАКТО И ТИ СИ ОБЛАДАН В МОМЕНТА ОТ САТАНАТА.
А тези, като теб, които изпълняват заръката на сатаната са убийци и тях /както и Теб/, ги очаква Огненото езеро /втората смърт/, ако не се ПОКАЯТ.
Моля Те Господи, не считай тези думи на 'Flok' за грях, защото той не знае какво говори!

(19-04-2013, 12:44 PM)Flok Wrote: [ -> ]Нели ако Исус бил белец со плави очи ако мајка му и татко му биле белци ќе штрчеле меѓу сите други кој биле црномањести .
За каква майка и татко на Исус говориш?
Исус е Бог! И като такъв - Исус е вечен!
Исус идва от безкрая и тангира с безкрая.
Евангелие според Йоан, глава 1, стихове 1 до 4
1 В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог.
2 То в начало беше у Бога.
3 Всичко това чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо от това, което е станало.
4 В Него бе животът и животът бе светлина на човеците.

"Словото" е Бог! Записано е пределно ясно. "Словото" е участвало в Сътворението /Всичко това чрез Него стана/.

" Словото" е едно от имената на Исус в Библията.
Записано е в стих 14 от същата глава на Евангелието:

14 И словото стана плът и пребиваваше между нас; и видяхме славата Му, слава като на Единородния от Отца, пълно с благодат и истина.

И на други места в Библията е записано, че Исус е Слово от Бог в Човешка плът:
Откровение, глава 19, стихове 12 и 13
12 Очите Му бяха огнен пламък, на главата Му бяха много корони и носеше написано име, което никой не знаеше, а само Той;
13 и беше облечен в дреха, попръскана с кръв; и името Му беше Божието слово.

(19-04-2013, 12:44 PM)Flok Wrote: [ -> ]Многу лесно ќе биле распознатливи во целиот тој регион .Дури и кога избегале во Египет повторно можело лесно бидат пронајдени оти и во цел Египет немало белци туку само црномањести луѓе .

Ти как разбра,че Бог Отец е в тленна плът, та реши, че и Синът Му Исус Христос, е със същия цвят на плътта?
Пояснете ми, вие Бога за безсилен ли смятате, та той не може да даде всичко, каквото човек не може да направи?
Или смятате Бог за по-слаб от хората, та не прави нищо, което и хората не могат да направят?