Котле - форум без граници, без цензура - плурализам на мислења и идеи!

Full Version: Soveti za domacinkata
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Совети од кујната


* Белките не треба да се матат во алуминиумски сад, зашто може да доСовети од кујната* Во бело или во црвено вино се маринира месо од дивеч, телешко или говедско месо и риба. Доволно е месото да отстои неколку часа во виното.* Варената риба ќе биде повкусна ако при варењето додадете една чаша бело вино.
Совети од кујната
[Image: 46A8C17EC186B4479482A1CC17CF2671.jpg]
* Кромидот пред пржењето проварете го малку во врела вода. Така ќе биде повкусен.


* Печурките пржете ги во малку масло. Во многу масло го губат карактеристичниот мирис.

* Тортата додека се уште е врела треба да ја сечете со загреан нож. Изладената торта подобро сечете ја со тенок конец.

* Дали тортата е печена ќе видите ако забодете чепкалка во неа. Се додека тестото се лепи за чепкалката значи дека тортата не е печена.