Котле - форум без граници, без цензура - плурализам на мислења и идеи!

Full Version: ALKOHOLOT - LEK
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Пиењето алкохол навистина ги убива бактериите

ХАМБУРГ (ДПА) - Пиењето алкохол навистина ги убива бактериите, но сепак треба да се пие умерено, вели еден тим германски научници.
Умереното пиење алкохол помага при уништувањето на хеликобактеријата пилори, потврдија германските научници.
Оваа бактерија често може да се најде во човечкото тело и обично не штети. Меѓутоа експертите сметаат дека придонесува за развивање на голем број чиреви на стомак, иако уште не е познато зошто тоа се јавува само кај одредени луѓе.
Во нивните пронајдоци објавени во журналот "Аналс оф епидемиолоџи" Леи Гао и неговите колегии од Одделот за клиничка епидемиологија и истражување на стареењето разгледуваат дали антибактериското дејство на алкохолот навистина придонесува за уништување на инфекцијата со хеликобактеријата пилори.

http://IZVOR


Od koga se zboruva deka nasata MASTIKA e lek za cirot vo stomakot...
Znaci ne bilo sega, eve i naucnicite otkrivaat !!!!!!