Котле - форум без граници, без цензура - плурализам на мислења и идеи!

Full Version: Дали на политичките партии треба да им се признае статус на верски – конфесионални ор
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Дали на политичките партии треба да им се признае статус на верски – конфесионални организации .

Видовме дека општо кај целото Православие има една единствена политичка програма . Таа политичка програма (монархофашистичка –робовладетелска ) ја нарекува веруање во Бог .
Нели во православието се прави равенство :
Верување во Бог = верување во цар/крал = верување во православната монархофашистичка – робовладетелска политичка програма која си постои веќе 1700 години од кога и е создадено православието .

Имаме една класична политичка партија со сите нишани која несака да се регистрира како што е редот како политичка партија и да излезе на избори да види колку ја сака народот туку се прикрива како наводна религија а за потребите на реализација на својата политичка програма создава копиљски партии од типот конзервативн ,демохристијански , народни итн .

Православната политичка партија како притаено зло си ги чекаше својте“ 5 минути “ и смета дека сега е вистинското време повторно на историската сцена да ја врати својата монструозна политичка идеологија .

Отворено се заговара во земјите од бившиот источен социјалијастички лагер да се изрши реставрација на православните монахофашитички робовладетелски општества од пред Октомвриската Револиција во Русија со победата на комунситите од кога и беше укинат и забранет православниот монархофашизам и робовладетество .

А ) Еве дека отворено се заговара :

Западот го предаде христијанството, ама Русите ќе го спасат

мај 14, 2012

Земјите од “Рускиот свет“ се способни да го сменат светот во рок од десет години, верува главниот свештеник на Руската Православна Црква, Всеволод Чаплин.

Под “Рускиот свет“ тој мисли на земјите кои имаат силна христијанска традиција како Украина, Белорусија, Грција, Романија и уште неколку.

“Нашата христијанска цивилизација можеби не е голема, но таа денеска игра значајна улога и може да изнајде начини за подобар живот за целиот свет, а посебно Европа“, изјавил Чаплин на денешната видеоконференција меѓу Москва, Киев и Минск.

“Западот ги предаде ИДЕАЛИТЕ НА ХРИСТИЈАНСТВОТО кои императорите Константин и Јустинијан ги споија со РИМСКОТО ПРАВО . Овие принципи на кои се темели Европа веќе не постојат“, вели Чаплин.

Тој посочува дека источните христијани не смеат да ги следат чекорите на западот и да дозволот христијанството да слабее.

“Ние не треба да бидеме водени…ние мора да ги обединиме умот и волјата, традицијата и иновациите, верата и животот, духовното и световното… Наша должност е да го смениме светот за десет години… ние можеме и ќе го сториме тоа“, заклучил рускиот свештеник.
БезПардон.Мк

http://www.bezpardon.mk/zapadot-go-preda...go-spasat/

Интересно е дека Русите како народ воопшто и не постоеле во времето на императорите Константин и Јустинијан а римското “право “ е робовладетелство и нашите предци кој имале слободарска традиција не можеле да го смислат а камоли да го прифатат .

Но злото се шири сегде каде нема отпор .
Православата политичка партија е доказ дека во политиката се е можно .
Ако било убаво ќе останело на целиот медитеран ама тамошните народи собрале храброст го прифатиле исламот и насила ја исфрлиле правславната монструозна партија со сите нејзини срања .Си неправиле голема услуга и на себе и на својте деца и сите идни поколенија .За жал Словенските народи остнаа последните жртви на оваа садистичка политичка партија .
А што тоа предал Западот а за што плачат православните дегенерици :

За ова :


Константин I Велики (латински:Constantinus I, Magnus или Flavius Valerius Constantinus), (Ниш, 28 февруари 274 - 337), римски владетел од 306 до 337 година, кој заедно со Лицијан, владетел на Римското царство. Тој претставува последниот Римски император кој управувал со целата Империја.
Во 313 година го издава Миланскиот едикт со кој се забранува прогонството на христијаните и се прокламира верска толеранција. Тој е првиот римски цар кој во христијанската црква почна да бара ПОТПОРА за својата власт и за тогашниот РОБОВЛАДЕТЕЛСКИ ПОРЕДОК на империјата. Во 330 година ја преместува престолнината на царството на исток во Константинопол (денешен Истанбул).
http://mk.wikipedia.org/wiki/Константин_Велики

и за ова :

Aleksandar VI.
Za njegova pontifikata su poduzetni moreplovci Španjolske i Portugala, porobili brojne domoroce u novootkrivenim zemljama Afrike i Novoga svijeta. Istovremeno je POSTOJALO ŠIROM EVROPE, DUŽNIČKO ROPSTVO , KAO POTPUNO LEGALNI PRAVNI OBLIK , kao i feudalni položaj kmetova - koji su bili potpuno zavisni od svojih gospodara. Aleksandar VI izdao je tri bule 1493. Eximiae devotionis, Inter Caetera i Dudum Siquidem u kojim je potvrdio Španjolskoj prava na novootkrivene zemlje, i pravo da porobi zatečene domoroce u skladu sa tadašnjim FEUDALNIM EVROPSKIM PRAVOM . To je bilo na tragu onog što je napravio prije njega papa Nikola V. svojom bulom Dum Diveras (1452) kojom je dao prava Portugalcima da porobe sve neprijatelje kršćanstva. Zbog svega nabrojenog još i danas traju polemike, dali je time Aleksandar ozakonio ropstvo ili ne?.
http://sh.wikipedia.org/wiki/Aleksandar_VI.

Кога православните дегенерици плачат за некој минати времеиња тоа за очите си плачат гадовите .
Б ) а еве и дека активно се работи на темата

Рускиот патријарх ерата на Путин ја нарече "божјо чудо"
09.02.2012

Поглаварот на Руската православна црква патријархот Кирил го нарече 12-годишниот период на управувањето на Владимир Путин „Божјо чудо“ и ги критикуваше противниците на премиерот, кој се кандидираше за трет претседателски мандат.
Кирил го спореди периодот, кој претходел на управувањето на Путин,
нацистичката инвазија во СССР во 1941 година.
- После со активното учество на руското раководство Русија успеала да излезе од ужасната криза, истакна патријархот Кирил.
Тој изрази уверување дека отворено ја зборува вистината и не е под влијание на политичката ситуација или од пропагандата.
Патријархот истакна дека против Путин протестираат малцинството од Русите.

http://www.sitel.com.mk/dnevnik/svet/rus...ozjo-chudo

Рускиот Патријарх отслужи молебен по повод инаугурацијата на претседателот Путин (11.05.2012)

Во понеделник на 7 мај, во Благовештенскиот храм на московскиот Кремљ, Патријархот Московски и на цела Русија Кирил отслужи молебен по повод инаугурацијата на претседателот на Руската Федерација Владимир Путин.
Првоерархот на Руската Православна Црква се сретна со претседателот и неговата сопруга на влезот на храмот.
После ектенијата, во која се произнесени посебни прозби за претседателот, Патријархот Кирил ја изговори молитвата за шефот на државата, молејќи се на Бога да му даде сили и мудрост да управува со државата во мир и да ја води кон напредок.
Патријархот, потоа, му се обрати на претседателот со поздравно слово, во кое рече:
„Владимир Владимирович, срдечно Ви честитам, откако мнозинството на нашиот народ свесно, разумно и слободно Ве избра за претседател на Руската Федерација. Денес во овој древен Кремљ, каде што се читани молитви за служење на татковината пред многу Ваши побожни претходници, усрдно се помоливме на Господа да ја дарува Својата милост на Вас и нашата земја, да Ви даде душевни и телесни сили, мудрост, духовна крепост, сѐ што му е неопходно на човек којшто носи огромна одговорност за десетина милиони луѓе.“
Патријархот на г. Путин му подари икона на Пресвета Богородица „Умиление“.
На молебенот учествуваа повеќе архиереи и клирици на Московската Патријаршија.

http://mpc.org.mk/svetaktuelno.asp?id=4968

Значи имаме идентична ситуација од времето на создавањето на на Правсолсвната политичка партија пред 1700 години кога цела опозиција била елиминирана со цел создаање тоталитарно еднопартско монархофашистичко робовладетелско општество .Таа една партија била Правиславната монархофашистичка робовладетелска партија која ги истребила сите политички конкуренти но и сите верски религиозни организации обвинувајќи ги за наводна ерес за да претстави како единствена верска и политичка сила .Верување во Бог = верување во политичка програма .

Па така денес на народите кој се нападнати од паравославната монархофашистичка монструозна партија ако сакаат да ги избегнат ужасите на овие садистички дегенерици им остануват неколку опции и тоа :

1)
Да ја регистрираат Православната политичка партија и да на луѓето да и ја претстават нејзината политичка програма (нејзиното вистинско лице ) која е монархофашистичка и робовладетелска како не би имало потреба оваа партија лажно да се претставува како религија а за својата политичка програма да создава копиљски партии .
Православната политичка партија не само што создава копиљски партии во Русија туку создава сегде и ги форсира својте копилиња

Вака :

UtrinskiVesnik 21.09.2010


Владиката Иларион го благослови ВМРО-ДПМНЕ

ШТИП - Владиката Иларион за време на богослужбата во црквата „Пресвета Богородица“ во Ново Село по повод верскиот празник Мала Богородица, пред неколку стотици штипјани го благослови разгранокот на ВМРО-ДПМНЕ на чело со новиот претседател Трајче Димков. Во благословот упатен кон како што рече до „Трајче и соработниците“, Иларион му посака на лидерот на штипските вмровци успешно да го води народот, да ја почитува божјата волја, а Бог да му даде мудрост.

„По вековното ропство, нашата црква го возобновува чинот да ги благословува водачите на народот“, рече првиот човек на Брегалничката епархија, владиката Иларион.

Голем дел од присутните беа затечени од ова, бидејќи првпат се случува во христијански храм да се благословува водство на политичка партија. Но, штипскиот градоначалник, Зоран Алексов, кој присуствуваше на богослужбата, рече дека ВМРО-ДПМНЕ само ги потврдува своите демохристијански принципи и вредности.

Вчера два часа по црковниот благослов за ОК на ВМРО-ДПМНЕ реагираше СДСМ. На прес-конференција посветена на најавеното поскапување на водата, од опозициската партија искоментираа дека овој настан не е добар, пред се', за црквата, која дозволила на христијански празник во присуство на многу луѓе да благослови политичка партија. (И.Б.)

UtrinskiVesnik 21.09.2010


Неделен весник Глобус бр 218 од 21-06-2011
ДУШАН СИНАДИНОВСКИ

ВАЛКАНО Изборната кампања што се водеше во САД и Канада доследно го покажа македонскиот валкан однос кон принципите на фер и демократски избори. На секого му стана јасно дека македонските конзуларни претставништва тука за време на изборниот процес, имаа две функции. Едната, беше изборна, за која беа овластени од ДИК а што - колку успешно ја извршиле - покажувата бројот на излезени гласачи. Втората беше агитациона, за сметка на ДПМНЕ, претворајќи се во изборни штабови на оваа партија. Тие неискрено го промовираа токму кандидатот за пратеник од оваа партија. Конзулите ги имаа гласачките списоци и постојано им се јавуваа по домовите на пријавените гласачи да гласаат за Саздов. Дефинитивно се знае дека конзулот од Детроит барал од ЦРКОВНИТЕ ОДБОРИ да ослободат сала за настапите на Саздов. Исто така конзулот од Детроит барал од водителот на радио часот „Оро македонско“ да му обезбеди бесплатна реклама на кандидатот Саздов. А конзулот од Торонто, Канада, пак допатува во Детроит за да биде во придружба на спосменатиот Саздов. Можеби тоа само по себе не е лошо, ама ќе беше фер и демократски тоа да го прават за сите кандидати подеднакво. Сите тие се претставници на македонските иселеници.За време на гласањето на 4 јуни беа организирани мини-автобуси ОД ЦРКВИТЕ да ги пренесат гласачите до конзуларните претставништва. При тоа на автобусот што ги пренесувал гласачите од Гери (Индијана) во Чикаго имал голем плакат со натпис ВМРО. Не се знае кој ги платил тие автобуси. Но, на некои гласачи им било речлено дека ако не гласаат за ДПМНЕ нема да можат да сметаат на автобуски превоз!

http://www.globusmagazin.com.mk
2)
Кога веќе Православната политичка партија несака да дејствува на чесен регуларен начин туку лажно се прикрива како наводна вероисповед – конфесија тогаш таков статус треба да си побараат и сите други политички партии
Па така под графа веросиповед би имало :
Православна
Демократска
Либерална
Итн
Сите партии треба да си побараат еднаков статус како и правславната политичка партија да бидат и веросиповед-конфесија односно верувањето во Бог да биде верување и во нивната политичка програма .

конфесија
Објаснување
1 :
(лат. confessio) 1. вера, вероисповед, религија; 2. секоја христијанска верска организација (католичка, реформистичка, православна итн. конфесија); 3. прав. признание.

Секоја политичка партија својте изборни штабови ќе ги нарече Цркви .
Сите шефови-претседатели на политичките штабови ќе ги нарече свештеници
Секоја политичка партија а не само Православната својте членови ќе ги нарекува верници оти веруваат дека Бог ја сака токму нивната политичка програма а не само православната монархофашистичка робовладетелска политичка програма .
Шефовите на обласните комитети ќе бидат архиереи а претседателот на политичката партија ќе биде архиепископ или патријарх во зависност од големината на политичката партија .

Ако православната политичка партија одбива да се регистрира туку и понатаму се прикрива како конфесија со смрдливи тврдења дека својата боженственост ја црпи од Библијата избирајќи си строфи кој им чинат само на нивните приватни интереси тогаш секоја вистинска партија е должна исто така својата боженстеесност да ја докаже од библијата .
А тоа е премногу лесно .
И стариот и Новиот Завет се потпираат на Законот .
Законот е практично толкување на Библијата .
Ако не спроведува Законот како што тоа го прави Православната политичка партија тогаш може да се докаже се што се сака .
Нема нешто што неможе да се докаже .Таму се напишани толку многу работи што се што ќе му падне на памет на човек може да си докаже во секое време .
Православната политичка партија си пробрала стихови што и одговаараат за нејзината монархофашистичка политичка програма .
Пример може да се докаже дека Исус бил Еским :
Еве :

Матеј 5:40 Ако некој сака да се суди со тебе и да ти ја земе кошулата, остави му ја и наметката.

Ете гледаш ! Човекот бил Еском кој ловејќи некоја фока залутал во Израел и сега нормално нема да шета облечен со тоа наметката од бела мечка или поларна лисица .Срце ќе го фатело од вруќина па затоа така ги учел .


Може да се докаже дека Бог е демократ а не монархофашист :

Стар Завет
Псалми 107:32 Нека Го возвеличуваат со собранието народно и нека Го слават во советите на старешините!
Нов Завет
Дела 19:39 Но ако барате нешто друго, тоа ќе биде решено законски во собранието,

Собрание = Парламент

Многу лесно се докажува и дека Бог е либерал и се залага за слободна либерна пазарно профитабилна економија :

Лука 19
18 Дојде и вториот и рече: 'Господаре, твојот сребреник донесе пет сребреници.'
19 Му рече и на овој: 'А ти биди над пет градови!'
20 Дојде и друг, и рече: 'Господаре, еве го твојот сребреник, што го чував во шамивче,
21 зашто се плашев од тебе, бидејќи си строг човек: земаш што не си оставил и жнееш што не си посеал!'
22 Му рече: 'Нечесен слуго, ќе ти судам според твоите зборови. Знаеше дека сум строг човек, дека земам што не сум оставил и дека жнеам што не сум посеал.
23 Зошто тогаш не ги вложи моите сребреници кај трговците, а јас по доаѓањето ќе ги земев со интерес?'

Ете гледаш дека воопшто нее нешто тешко .
Се може да се докаже само да се посака .

Партиите или ќе си ја докажат боженствената потреба од своето постоење како што тоа го прави и православната политичка партија или нека кршат главите нека не им го трошат времето на луѓето безвезе .

Што има друго проблем ?
Да се најдат светци ?
Бе оди бегај прошетај по ридовите најди некој липшан коњ или магаре прогласи го за светец викни уметник да го нацрта ете им икони на членовите = верници на твојата партија .Можат да лижат тоа иконите колку им душа сака ..може и да му го попушат на магарето или коњот ако им е толку мерак .
Објаснување за Бог како и православната партија ..два у еден , три у еден ..спортска прогноза . Стај им и коефициент на натпреварот да биде поинетересно .
Сведоци ? Е јака муда што било .Најди некое неркоманче плати му некоја доза и се ќе признае дека си слуша гласови во ноќта дека си комуницира соБог кој му рекол дека ја сака баш твојата партија .А наркоманчето како и секој православен духовник ќе изиграва многу сложено вечно неразбрано несватено душиче .
3)
Како трета опција за решавање на проблемот е создавање на една силна моќна вистинска политичка партија од типот на демократската партија во САД како доминантно атеистичка партија која го положи испитот на времето успешно парирајќи и на Републиканската партија како доминантно конзервативна партија .
Имаме две партии кој се верски дефинирани за разлика од Македонија на пример каде освен копиљските партии на Православната партија сите други се бљунтаици верски недефинирани а и идеолошки нефинирани па се сведуват на изброт ..“ние сме зло ама помало зло од нив“ Плус тоа се партии на маргинални групации како и самите си кажуваат повеќе да си ги решат својте проблеми од типот да им се почитуваат хомосексуалните права . Е сега само ради една ваква причина формирани куп беспотребни квази партии од типот на СДСМ , Либерали , Социјалисти итн цел куп безпотребно а никогаш ништо не решиле .
За разлика од ваквата ситна боранија една атистичка силна моќна партија како Демократската партија во САД прво и елементарно ги решава проблемите на повисоко ниво .Сите луѓе да бидат еднакви пред Законот е сега после 150 години дошло ред да се стави на дневен ред прашањето на хомосексулаците .Па ако треба и после 250 годинин а ма не може кај нас ништо нее решено немаш гарација ниту за почитување на основните човекови права и слободи е ај сега тупнал тапанот ќе ги решаваме проблемите на хомосексуалците од СДСМ Либерали Социјалисти и други кој се осеќаат “угрожени и загрожени“ .
Овие ниту самите себе неможат да се водат а камоли држава ќе водат .
Плус што се одесува до таканаречени Социјалисти , Социјалдемократи тие идеологии и општества ги прегази времето .Покажаа што покажаа се покажаа како практично неодржливи и неприменливи општествени ситеми . Само етикета да стават демек така ќе се шлепаат на веќе одамна мртви идеологии и општестевни сиситеми .Луѓето кој се бореле за тие идеологии веќе одамна се починати .
Е сеа се собрале некакви хомосексуалци во таканаречени партии и ај да ги гласа народ .
Па тоа се маргинални општетсвени групи кој немаат никаква шанса да се борат со Православната политичка партија и нејзините копиљаци .И кого таквите групи ќе обединат ?
Само една моќна силна атеистичка партија како Демократската од САД може успешно се бори и да ги обедини луѓето .
Затоа сите други квази партии треба дасе пререгистрират како здруженија на граѓани , на маргинални групи итн .
Заошто е неопхопдно ?
Затоа што во текот на историјата и денес ваквите квази партии се покажаа како целосно немоќни во борбата со православните монархофашсти .

А )
За атеистите институциите кој се скелет на едно демократско општетсво се света работа за која неможе да се дискутира .
Ама дошло време да се реши робовладетелството во САД и уставен Суд носи решение дека противуставно . Војна ! Е добро де војна му дошол редот да се реши прашањето и нема дискусии за решенијата на Уставниот Суд .Нема мој твој иако и од робовладетелите имало и членови и симпатизери на Демократиоте .Никој нее над Законот и никој нее над Уставот .
А гледаме дека во Макеоднија откако е Груевски законите не биле во склад со уставот .Нема проблем го сменија Уставниот Суд . Никој не м се спротивстави .
Монархофашистите ги рушат демократските институции претварајќи ги во про форма целосно небитни .Дивјаци ненеаучени на Закони кој би важеле и занив туку ги носат со цел малтретирање на другите луѓе . Им е гајле и за Устав и уставен Суд .Реално преку ваквото рушење на демократските институции монархофашистите вршат рушење на уставниот поредок иако тоа со силна пропаганда и вешто прикривање сакаат да го претстават како наводна политичка борба Но тоа може да си го дозолат во услови кога непостои ниту една вистинска партија туку само квази партии. Тоа кај една атеистичка партија од типот на Демократите во САД не поминуваат такви работи . И тука треба да се каже дека во САД конзервативизмот нее ист како во православните земји каде значи садизам и монархофашизам .Тоа од причина што САД се доминантно протестантска земја .А протестантизмот нее религија туку вера што значи свесни се дека кога веќе не го спроведуваат Божјиот закон тогаш немаат право да бидат религија .За разлика од православието кое е партиска организација што значи дека имаме партиска обоеност тоа нее случај со протестантизмот . Протестнтите се доволно културни и свесни дека немаат монопол над вистината туку мораат и на другите да им признаат право да веруваат во што сакаат .Протестнтизмот за разлика од православието не прави штети и нее радикална екстремистичка организација што е случај со православието .Кај протестнтите кој сака доброволно да верува нека верува Бидејќи не се штетна-и организации никој нема право да им забрани да се дружат .А православието сака да се престави исто како и протестанизмот “ејјј па оставете не да си веруваме во Бога “ Абе неможе да ве оставиме бидејќи вие сте политичка партија и вашите верувања се на наша штета .Вие сте штетна организација .Им правите штети на огромен број луѓе .Вие верувате дека треба да им правите зло на другите луѓе .Дека вие треба да живеете а другите насила ги терате во смрт и уништување . Вие сте злосторничко здружение .Вас ве обединува – поврзува злото и злобата кон другите луѓе .Вашето кобајаги верување во Бог е веруање во злото да уништување туѓи животи да се изживувате врз луѓето .Вашето верување е од чисто политичка природа а штом е од политичка природа тоа не значи дека барате да влијаете врз животите налуѓето кој ви се приклучиле доброволно туку како и секоја политичка партија насилно наметнување на својата волја врз сите други луѓе . А вашите политички верувања кој ги претставувате како наводно верувањев во некаков Бог се садистички и робовладетелски .Наместо да си побарате стручна медицинска помош за вашата болест која неможете самите да ја контролирате бидејќи е крволочно лудило вие како лек ги користите нормалните луѓе .
Православната политичка партија несака како што е редот дасе регистрира како политичка партија туку нејзините монархофашисти дејствуваат подмолно како стаорци и кртови роварат и ги уништуваат демократските институции На ваквото расипано подмолно делување на православната политичка партија неможат да и се спротистават некакви квази партии кој се повеќе здруженија за сексуални права од типот на Социјалдемократи , Социјалисти Либерали итн .Нит некогаш воисторијата успеале ниту било кога ќе успеат Православната политичка партија со своето подмолно делување како закоравен противник на човеките права и слободи е главна пречка во заживувањето на демократскитте процеси меѓу народите на кој оваа партија им е подметната .
Б)

Православната политичка партија одкако е формирана во континуитет си формира паравоени терористички формации со цел елиминирање на политичките противници како и верските организации како би можела да го тероризира цивилното население како единствена политичка партија кој својте политички садистички убедувања ги претставува како наводно религиозни .

RANI SREDNjI VEK

Taj proces prelaza u lično podanstvo nije se vršio samo individualno: ponekad su čitava sela stupalakolektivno u zavisnost od krupnog magnata, mahom svoga najbližeg suseda. To je ono što je u to vremenazivano patrocinia vicorum, tj. pokroviteljstvo nad čitavim selima.U isto vreme vrši se proces razvitka organa privatne vlasti krupnih zemljoposednika. Krupnizemljoposednik zavodi na svojoj teritoriji vojne odrede — bukelarije ili isaurijance (ovaj poslednjinaziv dolazi od imena jednog maloaziskog plemena — Isaurijanaca, čiji su pripadnici osobito čestouzimani u vojno-policisku službu po krupnim posedima). Obrazuju se oružani odredi i iz redova robova krupnog zemljoposednika. Najzad, privatni zemljoposednici stvaraju sebi i sopstvene tamnice, kudašalju svoje kolone kada bi štogod skrivili. Raste broj privatnih sudova, u kojima se sudi stanovništvu teritorije krupnog zemljoposednika — senatora
http://www.scribd.com/doc/25888682/Rani-Srednji-Vek


КАЗАКИ - ЧЕТНИКИ - КОЗАЦИ - ЧЕТНИЦИ - COSSACKS - CHETNIKS

Устај роде Православни ! Вставайте Православные люди !

На другој страни комунисти су радили све да саботирају и униште равногорски покрет, који је носио главно бреме отпора окупатору. Ђенерал Михаиловић и његови четници су били огорчени због пропаганде Би-Би-Сија који је четничке акције приписивао комунистима и вршио бесомучну пропаганду у корист комуниста. Циљ ове пропаганде је било оправадавање Черчиловог плана да жртвује српски народ и ђенерала Михаиловића.
Мученичком смрћу вожда Трећег српског устанка трагично је затворено поглавље у српској историји које је започето Крађорђевим устанком. Доласком комунист на власт, српском народу су наметнути ланци РОБСТВА И БЕЗБОЖНИШТВА, угњетачка идеологија.
Равногорски покрет је наставио да живи у емиграцији где је опстао до данашњег дана. По доласку у Америку, војвода Момчило Ђујић, ратни командант Динарске четничке дивизије, и његови борци наставили су борбу против атеистичке идеологије која је поробила српски народ. Главни правац ове борбе је било изобличавање лажи које су комунисти фабриковали о ђенералу Михаиловићу и његовој борби.
Покрет српских четника Равне горе траје већ 50 година у слободном свету и достојанствено брани част не само Дражиних бораца већ и националну част васколиког српства. Равногорски покрет је ОБНОВЉЕН у нашој отаџбини 1990. године, али још не наилази на разумевање нових власти.
Бошко Торбица

http://www.ravnagorachetniks.org/istorij...kreta.html

Доласком Црвене армије у Србију МОНАРХИСТИЧКИ четнички покрет је остао без изгледа да добије грађански рат. Комунистичке власти су ухватиле генерала Миахиловића, осудиле га на смрт, погубиле и сахраниле на тајном месту.

http://www.srpskikod.org/sr/први-ниво/ју...ја/четници

Кога како некој слушнал квази партии од типот Созцијалдемократи , Социјалисти , Либерали итн да успеал да ја спречи правосланата политичка партија да создава паравоени терористички формации ?
Кога тие создале паравоени формации ако ништо друго барем да си го заштитат сопстевното членство-верници . Никогаш никакде . Нит било нит ќе биде .Не само што се педери туку педерчиња и у душа први ќе избегаат ако згусти ќе ги остават и својте и цел народ на милост и немислот на теророт на православта партија.Во Русија козаци , Србија четници , Грчката православна монархофашистичка партија исто така секогаш создавала терористички паравоени формации , Македонија ВМРО кој сега гледаме дека Груевски се прогласува за наследник на Бугарскота и Грчката монархофашистичка терористичка организација .итн сегде православната партија создавала и секогаш ќе создава паравоени терористички формации .А сите познати квази партии што ги знаеме никогаш немале одговор на ваквото однесување на православната партија .Само една моќна силна атеистичка партија от типот на Демократската од САД може да го заузда ваквото подмолно делување на правослваната парија .Или правослвната партија ќе ја регистриа како политичка партија а ќе ја избрише од регистеротн на верски здруженија или ќе и го сведе дејствувањето како верско здружение од типот на протестантските бидејќи не го исполнува условот да биде религија оти не го спроведува Божјиот закон кој ги гарантира основните човекови права и слободи .

В)
Кој кога како од сите квази партии што ги занеме барем и пререкол на правславната политичка партија дека шири бесрам , несовеснот и злосторничко однесување ?
Никогаш никој а нели па некоја од квази парттите што ги знаеме да превемала конкретни мерки .
А православната партија си врши ѕверства одкога е создадена и притоа нечуствува никаква одговорност за ништо .
Цели народи бутнала во очај и самоуништување
Вака :
Падот на империјата - Византиската лекција (5)

Во 13 Век правславната политичка партија набутала цели народи во безизлез очај и масовни самоубиства види од 5 : 38 до 6 : 23 минута

Падот на империјата - Византиската лекција (4)

до 04 : 46 до 05 : 28

Западот добронамерно и укажувал на православната партија дека толку ѕверска идеологија е невозможно да се одржи на подолг рок . Православната партија која за разлика од разрушеното Западно Римско царскто наследила цакум пакум средена цивилизација се уништила се упропастила и мани друго него забеганите се сметале за многу скапоцени аспри дека западот треба да ги брани . Некој мајки татковци на Запад имале вишак синови да гинат за православната ѕверска партија .Мрднати дегенерици изгубиле било каков осет и чуство за реалност .

Падот на империјата - Византиската лекција (3)

од 06 : 40 до 06 :55

И ден денес гледаме дека за православаната партија сакатење , измачување , ослепување и секакви ѕверства се најнормална работа .Нема ни извини ни пардон ниту знак на каење за сите ѕверства и штети што им ги нанеле на народите на кој им била подметната оваа дивјачка партија .

Падот на империјата - Византиската лекција (6)

од 00 : 00 do 00 : 46 минута

Православната политичка партија го обвинува народот дека виновен за се .Монархофашистите православци се во ред него народот нечинел не бил баш благоверен благочестив .Правослвнците кој ги истребиле античките Грци , Македонци и другите Балкански народи па нашите предци затекнале полупразна територија а потоа во 13 век и самите наши предци биле н а работ на истребување од православните дегенерици Они биле виновни . Еден ден кога ќе ги истребат Словенските народи православната партија ќе им се подметне н други народи и повторно ќе снима ваква пропаганда дека ние не сме чинеле .Ама истребиле цели народи уништиле беброј семејства и неброен број поединци .....грижа на совест ..Абе каква грижа на совест левото маде не ги причешува ..гајле им е . Народот бе народот нечини кој го сере народот . А народот дека е крив крив е нависина . Оти не се освестил како медитеранските народи навреме да им раскрши главурдите споулавнеи ѕвесрски на овие дегенерици и да ги исчисти од своја територија .


Последниве години гледаме дека папата јавно се извинува за некој злостортва направени во минатаото од католичката црква .Неоти нам нешто ни значи ниту на тие што тогаш настрадале ама сепак е израз на некаква грижа на совест – совесност .
Кога некој слушнал православната политичка партија да се извини за злосторствата што ги правела :
Нема таква работа . Станува збор за монструми кој од својот речник избришале секаква човечност , совесност , хуманост . Животни во човеколик облик .
И денес правславната политичка партија доведува до тоа да има двојни аршини за една иста работа .......за злосторствата .
Па така :
Во правславната црква – партија како “свети великомаченици – рамноапостоли “се сметаат – величаат - празникуваат еден Константин или Јустинијан тешки злосторници кој испоубиле милијони луѓе .
Константин I Велики (латински:Constantinus I, Magnus или Flavius Valerius Constantinus), (Ниш, 28 февруари 274 - 337), римски владетел од 306 до 337 година, кој заедно со Лицијан, владетел на Римското царство. Тој претставува последниот Римски император кој управувал со целата Империја.
Во 313 година го издава Миланскиот едикт со кој се забранува прогонството на христијаните и се прокламира верска толеранција. Тој е првиот римски цар кој во христијанската црква почна да бара ПОТПОРА за својата власт и за тогашниот РОБОВЛАДЕТЕЛСКИ ПОРЕДОК на империјата. Во 330 година ја преместува престолнината на царството на исток во Константинопол (денешен Истанбул).
http://mk.wikipedia.org/wiki/Константин_Велики

Константинопол бил престолнина на Римската империја (330-395), Византија (Источна римска империја) (395-1204 и 1261-1453), Латинска империја (1204-1261) и Османлиска империја (1453-1922). Официјално, од 1930 година, градот станал престолнина на новата Турска држава под името Истанбул.
Карта на Константинопол
Градот бил основан од страна на римскиот император Константин I Велики кој барал нова престолнина. Во неговата изградба учествувале НАД МИЛИЈОН РОБОВИ

http://mk.wikipedia.org/wiki/Константинопол


Ако е така не треба да се имаат двојни аршини
Тогаш и Адолф Хитлер е великомаченик рамноапостол ако бил православен денес ќе имаше негова икона во сите цркви и ќе се празнуваше еден ден за него
А тие што биле судени и обесени од Нирнберг како воени злосторници треба веднаш да се рехабилитираат оти ако биле членови на православната партија тогаш тие според “моралните вредности” на православието ќе беа “светите великомаченици –страдалници за Христа Бога “
А колку па тек право на таква работа имаат Германците имајќи предвид дека Хитлер практично најголемите злосторсттва ги вршел врз други народи (Цигани Евреи Словени) а не врз Германците . За разлика од правславието каде злосторниците се“ великомаченици – рамноапостоли на Христа Бога“ кој ѕвесрвата не ги врпеле врз други народи туку над народите на кој им било подметанато православието .Всушност испаѓа дека Хитлер секако треба да биде славен како великомаченик страдалник за ХристаБога во правславието оти му направил услуга на правславието му ја намалил работата во уништувањето на Словенските народи оти токму за таква намена и им било подметнато православието на Словенските народи .
Човекот и те како си залужува да си има своја икона во сите православни храмови .
Плус :
Дали Хитлер и другите великомаченици заХриста Бога од Нирнберг искажале совесност ?
Да се подрзбира дека имале совест .
Па не за џабе криеле дека имаат конц логори знаеле дека прават нешто што е за секоја осуда .
Дали во античкиот Рим владеела совесноста и имало морални норми за разлика од православието .
Се подрзбира дека имало . За забава биле градени посебни арени и колосеуми каде луѓето се забавувале додека другите се убивале .
За разлика од тоа Православието целото општество го пратвара во еден гигантски колосеум каде за забава се користи убивањето на луѓето на цела територија . целото православно општество е еден џиновски конц-логор каде луѓето масовно се уништуваат и измачуваат .
Дали православните дегенерици некогаш искажале некаква грижа на совест за тоа ?
Ма каква грижа на совест овие живостни се гордеат со тоа .Окце не им трепнува ќе испоубијат милијони луѓе и притоа ќе се прогласат за “великомаченици страдалници за Христа Бога ..рамноапостоли.“
За нив вршењето на масовни ѕверства е нешто сосема природно и нормано ..како “добро утро” ..нешто “так нормално” кое се подразбира
Друго прашање што се поставува е :
Православната злосторничка банда тврди дека нетреба да се спроведуваат Божјите Закони туку Римските робовладетелски Закони .
Да ама :

Пред 2000 години кога дошол Исус во Израел бил крвен наследник на тронот по линија на Давид .Кога тој бил во Израел одеднаш владееле двата закони . И Божјиот Закон и Римските Закони оти нели Израел бил под окупација на Рим .
Ирод кралот на Израел бил гаранцијата дека покрај Божјиот Закон ќе бидат спроведувани и Римските Закони кој Евреите не ги признавале .
Наградно прашање :
Ако е така како што лажат православните злосторници дека бил укинат Божјиот Закон а биле оставени само Римските Закони тогаш зошто Исус бил убиен според Римските Закони ? Нема логика . Самиот Нов Завет кажува дека Исус бил омилен и почитуван меѓу Римјаните оти ги помагал .Само уста да отворел да изразел желба да биде ликвидиран Ирод и тој да стане крал на Израел ( што му припаѓало оти бил од лозата на царот Давид ) Римјаните ќе му ја исполнеле таа желба со “песна ора и чочеци“ .
Само да кажел Јас Сум царот на Израел , Јас сум Син Божји , јас го укинувам Божјиот Закон кој забранува робовладетелство а отсега ќе важат само Римските робовалдетелски Закони ..............оххоооооо абе Римјаните во раце ќе носеле . Самиот Римски император ќе му се заблагодарел и ќе го наградел со огромни богатства . Какви распнувања какви убивања ...самите Римјани ќе му доделеле огромна војска да го чува да не случајно некој нешто му направи .
Ама :
Е ама непишува така како што лажат православните гомнари .
Бил убиен според Римските Закони . Никогош не ги признал Римските Закони .
Па главното обвинение против Исус е дека тврдел дека е Цар Јудејски .
И кога прашал Понтиј Пилат Исус само требало да каже :
“Да бе Јас Сум царот Јудејски ама размисли убаво Јас сум популарен меѓу народот а Ирод е омразен .Јас не го признавам Божјиот закон туку само Римските Закони а Ирод освен Римските Закони го спроведува и Божјиот закон
Ако Мене ме ставите да бидам Цар вие ќе немате проблем со владеењето во Израел .Размислете кој повеќе ви одговара Ирод или Јас-Исус “
И зарем немало Пилат веднаш да му ја отсече главата на Ирод а Исус да го постави за цар на Израел ?Ехеее и те како .само да искажел таква желба .
Амааааа не било така како што лажат православите дегенерици .За Римјаните не било спорно дали да го стават Исус да биде цар на Јудејците оти имал такво потекло .
Туку каменот на сопнување бил Законот .
Исус и апостолите стриктно барале да се спроведува Божјиот Закон а Римските Закони да се отфрлат .
И нее грешка :
1 Коринќаните 15:56 Осилото на смртта е гревот, а силата на гревот е законот.
Римјаните 8:2 Зашто законот на Духот на животот во Христос Исус ве ослободи од законот на гревот и на смртта,

Токму така морало да се отфрли Римскиот Закон кој е закон нагревот и смртта оти е директно спротивен на Божјиот Закон .
БожјиотЗакон е антиробовладетелски а Римскиот Закон е робовладетелски .
Двата закони во исто време важеле кога бил Исус и апостолите затоа Римскиот закон морало да се отфрли .

Второзаконие 24:7 Ако биде фатен некој дека украл некого од браката свои, од синовите Израилеви, и го заробил и го продал, таквиот ЗЛОЧИНЕЦ да биде предаден на смрт: така истребувајте го злото од самите себе.

Така е !
Римскиот закон е злосторнички закон и е дирекнто спротивен на Божјиот Закон .
А бидејќи основа на православната политичка партија се токму Римските робовладетеласки закони нема никаков сомнеж дека станува збор за злосторничка организација .

Самиот Исус и апостолите правослевието го дефинираат како гломазна ѕверска –ЗЛОСТОРНИЧКА сатанистичка организација :

Јован 8:44 Bие потекнувате од вашиот татко - ѓаволот, и сакате да ги исполнувате желбите на вашиот татко. Тој беше човекоубиец од почетокот и не остана при вистината, зашто во него нема вистина. Кога зборува лага, зборува од своето, зашто е лажливец и татко на лагата.
1 Петар 4:15 Никој од вас да не страда како убиец, или крадец, или злосторник или како оној што се меша во туѓи работи;

Членување во злосторничка организација од типот на православието е строго забрането од причина што самото членување значи согласност со сите ѕверства и лаги што врши вакавата злосторничка организација . Новиот завет членувањето во вакови злосторнички организации не го третира само како согласност туку следи обвинителелн акт за СОУЧЕСНИШТВО во сите злосторства без разлика дали лично си бил пристутен или не бидејќи си ги оправдал значи како да си бил пристутен и си направил .

Еве :
Матеј 23:30 и велите: 'Ако живеевме во деновите на нашите татковци, не ќе бевме нивни соучесници во крвта на пророците.'
Лука 11:50 за да се побара од ова поколение крвта на сите пророци пролеана од создавањето на светот:
Лука 11:51 од крвта на Авел, па сè до крвта на Захарија кој загина меѓу жртвеникот и светилиштето. Да, ви велам, ќе се бара од ова поколение.
Дела 7:52 Кого од пророците не го гонеа вашите татковци? И ги убија оние, кои однапред го навестуваа доаѓањето на Праведникот, чии ПРЕДАВНИЦИ И УБИЈЦИ сега станавте вие,
Еве дека двата закони важеле :
Јован 18:39 А кај вас е обичај да ви пуштам по еден затвореник на Пасха. Па, сакате ли да ви Го пуштам Царот на Евреите?

Еве дека Исус изричито барал дасе спроведе Божјиот Закон а не Римските закони .

Матеј 5:17 "Немојте да мислите дека дојдов да ги укинам Законот и пророците! Не дојдов да ги укинам, туку да ги исполнам.

А еве дека Исус бил почитуван и сакан од Римјаните
Матеј 8:
7 Исус му рече: "Ќе дојдам и ќе го исцелам."
8 А стотникот како одговор му рече: "Господи, не сум достоен да влезеш под мојот покрив, туку, кажи само збор и мојот слуга ќе биде исцелен.
9 Зашто и јас сум човек потчинет, а имам и војници под себе. И кога му велам на едниот: 'Оди!' тој оди; и на другиот: 'Дојди!' - и тој доаѓа; а на својот слуга: 'Направи го тоа!' - и тој го прави тоа.
10 А кога Исус го чу тоа, се восхити и им рече на оние што Го следеа: "Bистина ви велам, ни во Израел не најдов толкава вера.

Алал да име на Арапските и другите Медитерански народи кој им раскршиле главурдите на споулавените злобни травестити од правсолавната партија .На дело покажале дека навистина си мислат добро на себе и на својте идни поколенија . Секоја чест мажишта , арслани , јунаци си го очистиле ѓубрето од својот двор

И остај друго туку православците се жалат дека Западот ги потценува дека Словен асоцирало на слове славе – слејв што значи роб .Па демек тоа како изговор гледаме дека во Македонија се оградуваат од своето Словенско потекло и ќе се правеле антички-изумрен народ .
Абе шутраци ни едни .
Како Словените пред да им биде подметнато православието никој не ги потценувал и омаловажувал ? Биле сила која прво се почитувала самата себе .
Ама кога веќе доброволно сте членови на православието кое е робовладетелство вие сте робови подолни од животните .
И не може јас да бидам виновен ако ти речам дека си подолен од животно оти ти доброволно сам себе си се понижил си станал член на православието кое е робовладеталство . Што сум јас виновен кога ти си малоумен .

Православната политичка партија е премногу крволочна и подмолна и многу вешто се прикрива .Таа е специјализирана организација за истребување на народите на кој им е подметната .И неа никогаш не може да и се спротистават некакви хомосекуални здруженија квази партии како Социјалдемократи ,Социјалисти Либерали итн
Може да и се спротистави само една моќна силна атеистичка партија од типот на Демократската партија од САД . Само една таква партија може да ги ослободи Словенските народи од вековното ропство на православната робовладетелска партија која лажно се претставува како наводна религија .Тоа за една атеистичка партија е можно од причина што атеизмот секогаш се раководи од законите кој се втемелени на дефинирани работи на логиката , здравиот разум и науката .А кога се раководи од дефинирани работи тогаш можноста за правење грешки секогаш се сведува на минимум.