Добредојдовте
  • Users with e-mails at mail ·ru, aol ·com and gmx ·com to contact admins for registration.
  • Новорегистрираните членови повратниот одговор од форумот за активирање на сметката нека го побараат и во Junk на нивните пошти.
  • Сите регистрирани членови кои неучествуваат во дискусиите три месеци автоматски им се брише регистрацијата

 

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Општествениот Систем во Рајот според Библијата
Author Message
Flok Offline
Senior Member
****

Posts: 442
Joined: Jan 2012
Reputation: 3
#1

Општествениот Систем во Рајот според Библијата

Една од најголемите измами на АнтиХристијанството е дека незнаат што е Рајот но дека треба да се верува А потоа под тоа верување си ги шверцуваат својте приватни материјални интереси во согласност со својата политичка определба им ги подметнуваат римските робовладетелски закони .Па така православие под верување во Бог поима робовладетелски и масовно робовладетелски-феудален садистички општествен систем . Католицизмот од робовладетелски се преорјентирал кон протестантскиот општествен модел - капитализмот каде важат модофицирани Римски Закони .
Но Библијта и те како го дефинирала Рајскиот општевен систем не само преку законите кој важат во Рајот туку и со конкретни симулации на Рајскиот општествен систем во кој важат тие закони и тоа написмено така си е запишано и може да се провери и докаже .

Дефиниција :

Рајот е логичен , рационален општествен систем чиј жители се свети духовно совршени личности кој не направиле кривични дела –грев ( не се огрешиле ) според Христовиот Закон кој обезбедува состојба на мир-безконфликтни меѓучовечки односи .

Тоа е дефиницијата која лесно се докажува .

Дека е општество:

Исус Навин 22:17 Зар мал ви беше гревот Фогоров, од кого не сме се очистиле ни до ден денес и поради него дојде пораз врз ОПШТЕСТВОТО Господово

После смртта на Исус пред 2000 години стапил на сила Христовиот Закон кој апостолите и Христијаните почнале практично да го применуваат .
Вршеле симулации на животот во Рајскиот општествен систем во кој важи Христовиот Закон

Рајскиот општествен систем нее економски туку рационален општестен систем .


рацио
(лат. ratio) ум, памет, разум.
рационален
(лат. rationalis) 1. разумен, паметен, умен; 2. целесообразен, добро организиран, одмерен; 3. поткрепен со искуството, докажан, научно утврден;

рационализам
(лат. rationalismus) 1. примена на разумот во се што му е дадено на човекот во искуството; 2. фил. филозофски правец според кој постојат вистини независно од сетилните спознанија и искуството и разумот е единствениот извор на спознание; 3. правец во активистичката етика што ги смета разумот и науката за најголема сила на човекот;
рационализатор
(лат. ratio разум) работник кој во определено работно време, со определени производни средства овозможува поголем работен ефект било со технички подобрувања било со подобра организација на работата.
рационализација
(лат. ratio) 1. примена на најцелесообразни методи на работа; 2. усовршување, подобрување на производството.
рационализира
(лат. ratio, rationis сметање; ум, разум) 1. воведе/воведува рационализација; 2. ги штеди времето, силата и материјалот при некоја работа, економично ја уредува работата го упростува работењето, работи разумно, практично, целесообразно.
рационалист
(лат. ratio) 1. приврзаник на рационализмот; 2. човек што работи рационално, ОБМИСЛЕНО.
рационалистички
(лат. ratio) 1. што се однесува на рационализација; 2. заснован врз разумот.
рационалност
(лат. ratio) 1. особина на она што е рационално; 2. рационална постапка.

И така Апостолите и Христијаните го практикувале Рајскиот рационален општествен систем според Христовиот Закон .

Вака :

Дела 4:32 А народот кој поверува имаше едно срце и една душа, и никој не велеше дека нешто од неговиот имот е негово, ТУКУ СЕ ИМ БЕШЕ ЗАЕДНИЧКО .

34 И никој меѓу нив не беше во скудност, зашто сите кои имаа ниви и куќи ги продаваа, а добивката од продаденото ја донесуваа и ја ставаа пред нозете на апостолите.
35 И секому му се даваше колку што му беше ПОТРЕБНО .

Лука 15:31 Тој пак му рече: 'Чедо, ти си секогаш со мене, и сè што е мое - твое е.

Јован 17:10 И сè што е Мое - Твое е, и Твоето е Мое

Ја создале Самоуправната Општествена сопстевност . Да таа е општествена бидејќи не содавале држава па да биде државна сопственост .Единствена држава тогаш била Римската држава иако и Евреите имале крал – Ирод кој имал некаква воена гарда но и таа била во служба на Рим . Голема лага на Анти -Христијанството (православие , католицизам и протестантизам дека тоа го правеле апостолите и Христијаните ама дека тоа било само привремено а не дека станува збор за симулација на Рајскиот општествен сиситем . Таквата сопственост ( ни мое ни твое а и мое и твое ) позната како самоуправна општествена сопстевност која суетните луѓе ја сметаа во Самоуправувањето како нејасна и недефинирана сопственост е истата и во Рајот ..Иако Рајот територијално се протега на целиот мултиунивезум .

Кражба на Самоуправна општесвена сопстевност е непростлив Грев -кривично дело кој никогаш не се простува и за кој е предвидена најстрога казна според Христовиот Закон

Дела 5:

1 А еден човек по име Ананиј, со својата жена Сапфира, продаде еден имот
2 и задржа од парите со знаење на жената, а донесе еден дел и го стави пред нозете на апостолите.
3 Но, Петар му рече: "Ананиј, зошто сатаната го исполни твоето срце да Го ИЗМАМИШ Светиот Дух и да задржиш дел од парите од продадената нива?
4 Не беше ли твоја додека не беше продадена? И кога ја продаде, не беше ли во твоја власт? Зошто го науми тоа дело во своето срце? Ти не ги измами луѓето, туку Бог! "
5 Кога Ананиј ги чу зборовите, падна и издивна. И голем страв ги обзеде сите, кои чуја за тоа.
6 А помладите станаа, го обвија, го изнесоа и го погребаа.
7 А кога поминаа околу три часа, влезе и неговата жена, не знаејќи што станало.
8 И Петар ја праша: "Кажи ми дали за толку ја продадовте нивата?" И таа рече: "Да, за толку."
9 А Петар и рече: "Зошто се согласивте да Го искушувате Господовиот Дух? Еве! Bеќе пред врата се нозете на оние, кои го погребаа твојот маж, тие ќе те изнесат и тебе!"
10 И веднаш падна до неговите нозе и издивна. А кога момчињата влегоа, ја најдоа мртва; ја изнесоа и ја погребаа покрај нејзиниот маж.
11 И голем страв ја опфати целата црква и сите кои го чуја тоа.

Самиот пример покажува сторено кривично дело според Хрстовиот Закон за кое веднаш следува најстрога можна казна .

Дека кражба- приватизација н а Самоуправна општествена сопственост е непростлив грев-најтешко кривично дело кажал и самиот Исус :


Матеј 12:31 Затоа ви велам: секој грев и хула ќе им се простат на луѓето, но хулата против Духот нема да биде простена

Матеј 12:32 И ако некој рече збор против Синот Човеков, ќе му се прости; но ако некој рече против Светиот Дух, нема да му се прости ниту сега, ниту во иднина."


Секој жител на Рајот има свој приватен дом -приватна сопстевсност

Земјата и сите средства за производство се Самоуправна општествена сопственост .
Нее дозволена приватна сопственост над нив .Доколку има услови може да се има парче земја колку за себе најчесто околу домот -живеалиштето .

1 Коринќаните 10:26 зашто "Господова е земјата и сè што ја исполнува.

Псалми 24:1 Господова е земјата и она што ја исполнува вселената е се што живее во неа,

Псалми 89:11 Твои се небесата и твоја е земјата; вселената и она, што ја исполнува, Ти си ја основал

Матеј 6:19 "Не собирајте богатства на земјата, каде што молецот и 'рѓата ги уништуват, и каде што крадци разбиваат и отимаат;

Матеј 6:20 туку собирајте богатства на небото, каде што не ги уништува ни молец, ниту 'рѓа, и каде што крадци не разбиваат и не отимаат;


Дефиниција за Бог :

Бог е Општествен – колективен – Зеднички Човек (свест ) тимски играч кој може да го имаат духовните луѓе кој тежнеат да создадат безконфликтни општества каде луѓето не би се повредувале физички или душевно-емоционално .

Затоа кога Бог говори во Библија некогаш се изразува во еднина кога се споредува со друга- опстествена свест ( за себе вели Јас ) или глупости од типот на идоли кој луѓето ги нарекуваат “бог “ или себеси се претствува во множина (засебе вели НИЕ ) во бибилја на почеток и уште неколку пати а во Куран цело време во случаи кога како колективна општества свест ги искажува својте правила за сите кој сакаат таков Бог (општествен Човек – свест ) итн .

Луѓето не се само поединци туку и социјални – дружељубиви суштества . Но тие си имаат свој критериуми за дружба .

Со тоа што Бог е = Општесвен ( а не поединечен ) Човек тој дава – диктира свој правила . Сите луѓе = поединци кој ги прифатиле и ги почитуваат –спроведуваат тие зададени општествени норми имаат ЕДНА ИСТА ОПШТЕСТВЕНА СВЕСТ = ЕДЕН ИСТ БОГ .

Библијата како единствен севозможен вистински Бог (општествена свест ) го кажува дека е Богот на мирот – безконфликтните меѓучовечки односи.
Сите оние кој кој ги почитуваат –спроведуваат наредбите- заповедите и Законите се нарекуаваат Синови Божји . Синови на Богот на мирот . И тие се споменуваати во стариот завет .

Битие 6:2 тогаш синовите Божји, гледајки ги керките човечки дека се убави, ги земаа, кои што ги сакаа, за жени.

Што нее неразбирливо таков е случајот и кај сите народи па и кај Македонскиот кога ќе каже дека “ тој и тој е еден од најголемите Синови на Македонскиот народ “

Во Рајот иако рационално општество се произведуваат и производни вишоци како резерва но не и хиперпродукција

2 Коринќаните 8:
14 вашево сегашно изобилие да ја покрие нивната скудност, та и нивното изобилие да и послужи на вашата скудност, за да има рамноправност,
15 според она што е напишано: "Кој собра многу, немаше излишно, а кој собра малку, немаше скудност."
18-09-2012, 11:54 PM
Reply
Flok Offline
Senior Member
****

Posts: 442
Joined: Jan 2012
Reputation: 3
#2

Дека Рајот нее економско туку рационално општество објаснил и самиот Исус :

Матеј - 6:24 "Никој не може да им служи на двајца господари, зашто или едниот ќе го мрази, а другиот ќе го љуби; или ќе му биде приврзан на едниот, а другиот ќе го презира. Не можете да им служите и на Бог и на мамон."

Лука 16:13 Ниеден слуга не може да им служи на два господара, зашто, или едниот ќе го мрази, а другиот ќе го љуби; или ќе се приврзе кон едниот, а другиот ќе го презре. Не можете да Му служите на Бог и на Мамон!"

Мамон = богот на парите

Потврда за ова дал и самиот Павле .

1 Тимотеј 6:10 зашто љубовта спрема парите е коренот на сите зла; некои му се предадоа, скршнаа од верата и си нанесоа многу болки.

Сите оние кој ги прифатиле Општествените норми = Бог-от на мирот го ИМААТ БОГ во разумот . Разумот е Храмот во кој може да живее Бог – општествениот човек

Римјаните 1
28 – И бидејќи не се обидоа да Го задржат Бога ВО РАЗУМОТ СВОЈ ,

Дела 7:48 Но Севишниот не живее во ракотворни храмови, како што вели пророкот:

Марко 14:58 "Ние Го чувме како зборува: 'Ќе го урнам овој ракотворен Храм и за три дни ќе изградам друг - неракотворен.'"

Точно кажано Бог-Општествениот Човек терба дасе има во Разумот
Разумот е неракотворниот Храм во кој може да се има (да живее ) Бог – општесвениот човек на мирот или да се нема .Самиот Исус кажал дека во камени градби како синагоги , светилишта , цркви , џамии нема никаков Бог . Единствен храм во кој може да живее е разумот под услов да се прифатат и практикуваат заповеди и Христов Закон (Самоуправни закони од 1950 – 1990 на простори на ексСФРЈ)Зашто во разумот :
Затоа што умот врз база на зададени параметри исфрла многу варијантни решенија за еден ист проблем но тој не води сметка за последиците кој ќе се предизвикаат од спроведување на било кое решение кое го предлага . Е затоа служи разумот кој води сметка за последиците кој би настанале во меѓучовечките односи во зависност кое варијантно решение го предлага умот .Не џабе старите рекле џабе ум без разум .

Затоа Бог во разумот оти општествениот – колективен – заеднички човек -Бог води сметка за последиците кој би настанале во меѓучовечките односи од реализација на некое решение што го предлага умот .

Сите оние што го ИМААТ Бог = општествениот Човек на мирот во разумот се нарекуваат Синови Божји .

Ги имало во и во стариот Завет ( многумина го знаеле оти прво Мојсе ј им го дал Христовиот Закон па откако одбиле потоа го преполовил ) и во новиот Завет .

Еве Стар Завет :
Битие 6:2 тогаш синовите Божји, гледајки ги керките човечки дека се убави, ги земаа, кои што ги сакаа, за жени.

Битие 6:4 А имаше во тоа време синови на земјата, особоно, пак, кога синовите Божји почнаа да влегуваа при керките човечки и тие почнаа да им ра аат; тоа се силните лу е, прочуени од старото време

Еве Нов Завет:
Матеј - Matej 5:9 Блажени се миротворците, бидејќи ќе бидат НАРЕЧЕНИ Божји синови!

Со самото тоа се гледа целата глупост на Анти-Христијанството (православие католицизам протестантизам ) кој проповедаат некакво тројство дека Бог = колективен општесвтен човек (свест ) и поединците (множина ) се едно те исто .(еден ист Бог )

Па имало случаи кога многу поединци и цели групи ( кој имале статус Синови Божји ) но се откажувале од Бог – општествениот човек на мирот . Нели најпознат е Сатана –Ѓавол и огромен број ангели кој му се придружиле и станале вечни противници – непријатели иако и тие имале статус на Синови Божји се додека не го отфрлиле Христовиот Закон и заповедите и почнале да си тераат по свое .

А луѓето ги збунуваат со некој извадени цитати како што е :

Јован 14
7 Ако Мене Ме познававте, ќе Го познававте и Мојот Татко. А отсега Го познавате и сте Го виделе!"
8 Филип Му рече: "Господи, покажи ни Го Таткото, и доволно ќе ни биде.
:9 Исус му рече: "Толку време Сум со вас и не Ме позна ли, Филипе? Кој Ме видел Мене, Го видел и Таткото; тогаш како велиш ти: 'Покажи ни Го Таткото!?'

Ова го сметаат како крунски доказ дека Бог-општествениот човек и Синот = поеднинецот се едно те исто . Што не е точно .
Во конкретниот пример станува збор за ПРАВО некој поедниец да зборува = да се ПОВИКА на името Божјо = општествениот колективен чоек – свест .Да има право да зборува во име на некој друг .

Дела 2:21 И секој кој ќе го повика Господовото име, ќе биде спасен

Во стар завет пророците говореле се повикувале во име – за сметка на Бог
Еве пример за пророк Илија
1 Цареви 18:24 тогаш повикајте го името на вашиот бог, јас, пак, ке го повикам името на Господа, мојот Бог. Оној Бог, Кој ке одговори преку оган, Он е Бог." И сиот народ одговори и рече: "Добро, нека биде така!"

Исто и Илија можел да каже ...“ кој ме видел мене го видел и Бог “

Дали Исус имал право да се повика на името Божјо ?
Па штом го спровдувал Христовиот закон се подразбира дека имал .

Јован 12:28 Татко, прослави го Твоето име!" Тогаш дојде глас од небото: "Го прославив и пак ќе го прославам."

Јован 17:
4 Јас Те прославив на земјата, го довршив делото што Ми го даде да го извршам;

5 а сега, Татко, прослави Ме Ти, со Себе Самиот, со славата што ја имав кај Тебе, уште пред создавањето на светот

Евреите 5:5 Така и Христос не се прослави Сам Себеси за да стане Bрховен свештеник, туку Оној Кој Му рече: "Ти си Мојот Син; денес Те родив";

Славен = ДОКАЖАН

Тоа што го прават Праовославие католик Протестант е казниво кривично дело –грев .

Излез 20:7 Не изговарај го напразно името на Господа, твојот Бог, бидејки Господ нема да го остави неказнет оној, кој напразно ке го изговори името Негово.

Второзаконие 5:11 Не изговарај го напразно името на Господа, твојот Бог; зашто Господ, твојот Бог, нема да го очисти оној, што го употребува името Негово напразно

Инаку Исус не се родил како Исус туку како секој од нас како телесен биолошки човек со секс меѓу маж и жена .Никаква чудесија нема во тоа .

Се родил како Емануил .
Матеј 1:23 'Ете, девица ќе зачне и ќе роди Син, и ќе го наречат Емануел', кое преведено значи: Бог со нас!
Исаија 7:14 Затоа Самиот Господ ке ви даде доказ: ете, Девица ке зачне и ке роди Син, и ке Му дадат името Емануел.

Е кога детето пораснало а кај Евреите уште од мали ги учат децата на Законот со тек на време му проработел кликерот го разбрал вицот ја оформил бесмртната Личност и тогаш се нарекол Исус (самиот себе )

Лука 3:23 А Самиот Исус имаше триесетина години кога почна да проповеда и беше, како што мислеа, син на Јосиф од Или,

Другите луѓе го нарекле Христос

Матеј 1:16 на Јаков му се роди Јосиф, мажот и на Марија, која го роди Исус, наречен Христос.
Јован 4:25 Жената Му одговори: "Знам дека ќе дојде Месија (наречен Христос). Кога Тој ќе дојде, сè ќе ни објави."

Еве како се родила бесмртната Личност наречена Исус

Матеј 12:49 И ја протегна раката кон Своите ученици и рече: "Еве ја Мојата мајка и Моите браќа; зашто, оној што ја врши ВОЛЈАТА на Мојот Татко, Кој е на небесата, тој Ми е брат и сестра и мајка."

Римјаните 2:18 кој ја знаеш Неговата ВОЛЈА и, поучен од законот


Евреите 7:
1 Мелхиседек, салимскиот цар, свештеник на Севишниот Бог, кој му излезе во пресрет на Авраам кога се враќаше по колежот над царевите, и го благослови,
2 кому Авраам му оддели десеток од сè, чие име преведено првин значи "Цар на праведноста", потоа и "Цар на Салим" односно "Цар на мирот",
3 без татко, без мајка, БЕЗ РОДОСЛОВИЕ , кој нема ниту почеток на деновите, ниту крај на животот, СЛИЧЕН на Божјиот Син, вечно останува свештеник.

Бесмртната Личност Исус нема рословие како билошките луѓе оти таа е “родена“ од општествената заедница ( “мајчичка богородичка“ како што велат анти-христијаните хахах ) која постигнала висока општествена свест = Бог

Галатите 4:19 Чеда мои, кои повторно со мака ве раѓам додека Христос се обликува во вас,

Ете апостолот Павле ги “ раѓа “ новите Исуси Христоси новите Синови Божји

Ете и Павле кажува дека тројството е глупост и измислица оти има Еден Бог-општествена личност и еден типски стандардизиран тип на личност подобна за вечен живот наречена Исус Христос но неа можат да ја оформат сите оние на кој им е прифатлив вечниот живот во едно Самоуправно Рајско општествено уредување .
Бесмртнаат личност Исус може бесконечно да се клонира но не и единствениот Бог –општествен колективен тимски заеднички човек –свест .

Бсмртната Личност Исус е “родена “ со “оплодување “ на Светиот Дух

Светост – непоколебливост , неотстапност , безкомпромисност, непопустлиост

1 Коринќаните - 15:58 Затоа, мои мили браќа, бидете цврсти, НЕПОКОЛЕБЛИВИ, секогаш пребогати во Господовото дело, знаејќи дека вашиот труд во Господ не е залуден

Јаков 3:17 А мудроста која доаѓа озгора, пред сè е чиста, потоа мирољубива, блага, разумна, полна со милост и добри плодови, непоколеблива и нелицемерна.

2 Петар 3:17 И така, вие, мили мои, кога го знаете ова однапред, пазете се да не ве повлече со себе заблудата на беззакониците и да не отпаднете од својата непоколебливост,

Пословици - 1:10 Синко, ако те мамат грешници, НЕ ПОПУШТАЈ ;

1 Петар 1:16 зашто е напишано: "Бидете свети, бидејќи Јас сум свет."

Јован 3:6 Роденото од тело, тело е, а роденото од Дух, дух е.

Јован 3:8 Bетрот дува каде што сака. Го слушаш неговиот шум, а не знаеш од каде доаѓа и каде оди. Така е со секој што е роден од Дух."

Лука 11:13 И така, ако вие кои сте зли, можете да им давате добри дарови на своите деца, колку повеќе небесниот Татко ќе им го даде Светиот Дух на оние кои Го молат?'

1 Коринќаните 15:48 Каков е земјениот, такви се и земјените; каков е небесниот, такви се и небесните.

Својство на светост – непоколебливост може да има исклучиво во меѓучовечките односи .Тоа што антиХристијанството такво својсво и припишува на мртвата природа е чиста глупост . Свет златен крст , свет –позлатен пехар , света слика –икона итн . И треба да објаснат како златниот крст ако е веќе “ свет “ ќе се одбрани од некој кој земал чекан да го сплеска . Како ќе се одбрани хартијата –цртежот – иконата ако некој земал да ја искине ? Глупости невидени

Дефиниција за Светиот Дух :

Светиот – бескомпромисен Дух –Идеал е дух –идеал на општесвениот човек = Бог кој ја одразува волјата и намерата на Богот на мирот – безконфликтните меѓучовечки односи да создаде (господ – создавач ) такво општество на мир-безконфликтност каде жители би станале сите оние кој станале подобни (исполниле критериуми ) за живот во едно такво општество кој со својте намери и постапки никако не би го загрозувале таквиот општествен поредок односно на другите жители (ближни ) на никој начин нема да им задаваат физички и душевни-емоционални болки и страдања .

Ете од овој Свет Дух била создадена бесмртната личност наречена Исус Христос .

Тоа е уште еден доказ дека непостои никакво тројство оти Духот –идеалот не е Личност .

Духот - идеалот е стремеж тежнение
Римјаните 14:19 И така, да се СТРЕМИМЕ кон она што е за мир и за заемно надградување

Е сега самиот Дух-идеал не е само тежнение – стремеж како “мува без глава“ туку е поткрепен со логика која дава свесно планирано обмислено тежнение –стремеж до посакуваната цел ..

Инаку како поткрепа за својте измислици анти-христијанството си вади цитати кој му одговараат . А тие начесто се дека Духот “зборува “ или дека “оди“ па ете тоа го правело да биде личност .
Што нее вистина и лесно се докажува

Матеј 4:1 Тогаш Духот Го ОДВЕДЕ Исуса во пустината, за да биде искушуван од ѓаволот.

Матеј 10:20 зашто не сте вие тие кои ЗБОРУВАТЕ , туку Духот на вашиот Татко, Кој зборува во вас.

Да ама :

Па сите духови - идеали “зборуваат “ нема некој што не зборува
Пример :
Ако сакаш да си поминеш поевтино да не купуваш маса и столови ако имаш соодветни алатки е тогаш Духот ќе ти “КАЖЕ “ вакво нешто .“.еј ти треба материјал , ти требаат панелки , греди , фурнир , лак итн“ . Потоа духот ќе те “ ОДВЕДЕ “ прошета по неколку складишта за да си одбереш материјал по твој вкус и во зависност колку пари имаш и така после тоа самиот ќе може да си напраиш маси столови по твоја замисла .

Тоа е тоа .....духовите –идеалите не се личности .

Римјаните 11:8 како што е напишано: "Бог им даде дух на мртвило, очи да не гледаат и уши да не слушаат, сè до ден денешен."

Псалми 51:11 Не отфрлај ме од лицето Свое и Светиот Дух Твој не одземај Го од мене.
Марко 1:8 Јас ве крстив со вода, а Тој ќе ве крштава со Светиот Дух."

Марко 3:29 но кој ќе похули на Светиот Дух, за него нема прошка довека,

Марко 3:29 но кој ќе похули на Светиот Дух, за него нема прошка довека,

Марко 12:36 Самиот Давид рече преку Светиот Дух: 'Му рече Господ на мојот Господ: - Седни од Мојата десна страна, додека не ги соборам Твоите непријатели под нозете Твои.

Јован 14:26 а Утешителот, Светиот Дух, Кого Таткото ќе Го испрати во Мое име, ќе ве научи на сè и ќе ве потсети на сè што ви реков.

Дела 4:25 Ти, преку Светиот Дух, со устата на Својот слуга Давид рече: 'Зошто се бунтуваат народите, и зошто племињата размислуваат за празни нешта?

Нема влез ниту опстанок во рајското општество без Светиот Дух според дефиницијата .Ако се нема светиот дух тогаш нее можно спроведување на Христовиот духовен закон . Суетен антидуховен човек кој го нема Светиот Дух како ќе спроведува духовен –идеалистички закон од типот на Христовиот Закон ( Самоуправните закони ) .
Самата историја покажа дека тоа нее возможно .
Самоуправните комунисти (Плеханисти како се нарекуваа ) очигледно дека го ИМАЛЕ СВЕТИОТ ДУХ кога 1950 година на простори на екс СФРЈ ги составувале Самоуправните духовни Закони кој имаат огромен преклоп со Христовиот Закон .
Самоупраното општество како општество на мир е истото тоа кое апостолите и Христијаните ги вршеле симулациите за животот во Рајскиот општесвтен систем кога вршеле практична операционализација на Христовиот Закон .
На сите граѓани на ексСФРЈ од 1950 до 1990 им беше понуден Светиот Дух .
Кој го имал го имал , кој немал немал , кој отпанал отпаднал засекогаш .

За сите оние кој го злоупотребиле Самоуправувањето а потоа ги уценувале другите важи :
Пословици 17:13 Кој врака зло за добро, злото нема да ја напушти куката негова.

Оние што отпаднале отпаднале засекогаш :

1 Летописи 28:9 И ти, сине Соломоне, да го познаваш Бога, твојот Татко, и да Му служиш од се срце и со сета душа своја, зашто Господ ги испитува сите срца и ги знае сите движења на мислите. Ако Го бараш, ке Го најдеш; ако Го оставиш, Он ке те ОСТАВИ ЗАСЕКОГАШ .

Така што голема глупост е дека после 1990 година некој урлаат дека Самоиправниот сиситем пропаднал и дека ете сега они си веруват во Бог

Хахах којаглупост .
Па Самоуправниот систем е Рајскиот систем ако пропаднал значи пропаднал и Рајот па така верувањето нее потребно . А за да веруваш во Бог значи веруваш во Самоуправниот општествен систем кој важи и во Рајот .

18-09-2012, 11:55 PM
Reply