Добредојдовте
  • Users with e-mails at mail ·ru, aol ·com and gmx ·com to contact admins for registration.
  • Новорегистрираните членови повратниот одговор од форумот за активирање на сметката нека го побараат и во Junk на нивните пошти.
  • Сите регистрирани членови кои неучествуваат во дискусиите три месеци автоматски им се брише регистрацијата

 

Thread Rating:
  • 9 Vote(s) - 2.33 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Soveti za domacinkata
Author Message
mence Offline
Moderator
*****

Posts: 545
Joined: Dec 2009
Reputation: 2
#1

Совети од кујната


* Белките не треба да се матат во алуминиумски сад, зашто може да доСовети од кујната



* Во бело или во црвено вино се маринира месо од дивеч, телешко или говедско месо и риба. Доволно е месото да отстои неколку часа во виното.



* Варената риба ќе биде повкусна ако при варењето додадете една чаша бело вино.
(This post was last modified: 23-02-2010, 02:17 PM by mence.)
23-02-2010, 02:15 PM
Reply
mence Offline
Moderator
*****

Posts: 545
Joined: Dec 2009
Reputation: 2
#2

Совети од кујната




[Image: 46A8C17EC186B4479482A1CC17CF2671.jpg]




* Кромидот пред пржењето проварете го малку во врела вода. Така ќе биде повкусен.


* Печурките пржете ги во малку масло. Во многу масло го губат карактеристичниот мирис.

* Тортата додека се уште е врела треба да ја сечете со загреан нож. Изладената торта подобро сечете ја со тенок конец.

* Дали тортата е печена ќе видите ако забодете чепкалка во неа. Се додека тестото се лепи за чепкалката значи дека тортата не е печена.
23-09-2010, 12:54 PM
Reply