Добредојдовте
  • Users with e-mails at mail ·ru, aol ·com and gmx ·com to contact admins for registration.
  • Новорегистрираните членови повратниот одговор од форумот за активирање на сметката нека го побараат и во Junk на нивните пошти.
  • Сите регистрирани членови кои неучествуваат во дискусиите три месеци автоматски им се брише регистрацијата

 

Thread Rating:
  • 10 Vote(s) - 3.9 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Совети од кујната
Author Message
mence Offline
Moderator
*****

Posts: 545
Joined: Dec 2009
Reputation: 2
#1

Со­ве­ти од куј­на­та

- Ко­га ва­ри­те цвек­ло, исе­че­те му ги лис­то­ви­те на око­лу 3 сан­ти­мет­ри над ко­ре­нот на дрш­ка­та, за да се спре­чи пре­го­ле­мо­то из­ла­чу­ва­ње на со­кот при ва­ре­ње­то.
- Пред тер­мич­ка­та об­ра­бот­ка на бро­ку­ла­та, не тре­ба прем­но­гу да ја се­че­те и да ја сит­ни­те, заш­то та­ка се гу­бат вред­ни­те сос­тој­ки. Ко­га ја об­ра­бо­ту­ва­те тер­мич­ки, тоа тре­ба да го пра­ви­те на па­реа, а се­пак, ако ја ва­ри­те, пра­ве­те го тоа во што по­ма­ло ко­ли­че­ство во­да. Ва­ре­ње­то тре­ба да трае што по­мал­ку.
- При при­гот­ву­ва­ње­то на раз­ни ја­де­ња, вни­ма­вај­те пи­пер­ки­те да не ги ва­ри­те прем­но­гу заш­то та­ка го гу­бат сво­јот ти­пи­чен вкус, а ќе ос­та­не са­мо вку­сот на бла­га гор­чли­вост.
(This post was last modified: 05-01-2010, 11:59 PM by Пеницилин.)
05-01-2010, 01:59 PM
Reply


Messages In This Thread
Совети од кујната - by mence - 05-01-2010, 01:59 PM
RE: Soveti od kujnata - by mence - 05-01-2010, 03:19 PM
RE: Совети од кујната - by mence - 13-01-2010, 02:30 PM