Котле - форум без граници, без цензура - плурализам на мислења и идеи!
YUTA-ОПЕРА-РАМ - Printable Version

+- Котле - форум без граници, без цензура - плурализам на мислења и идеи! (https://forum.kotle.ca)
+-- Forum: Македонска политичка арена (https://forum.kotle.ca/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Forum: Политика (https://forum.kotle.ca/forumdisplay.php?fid=2)
+--- Thread: YUTA-ОПЕРА-РАМ (/showthread.php?tid=898)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9


RE: YUTA-ОПЕРА-РАМ - ЈорданПетровски - 19-04-2013

(19-04-2013, 12:47 PM)ЈорданПетровски Wrote:
Quote:Агент !!!

19-04-2013 12:52:50


Ете се случи и тоа. Господарот на информациите, оние заткулисните, валканите, човекот кој важеше за разузнувач број 1 во Македонија оваа власт од вчера го стави зад решетки. Операцијата за апсењето чинам ја нарече правилно АГЕНТ а не криминалец или перач на пари. Мотивот за апсењето е повеќе од бизарен, посредувал, лобирал, зел пари, па некој кипарски сметки и слични дребулии во стилот на партиската полиција на која навикнавме, а многумина и огуглаа.

И така размислувајќи околу Цобе кого го имав заборавено се сетив на нешто што тој во еден разговор со уште еден новинар онака ненаметливо ни кажа, а верувам дека на човек како него ниту му се испушти ниту го издрдоре во празно. Ни кажа дека во времето кога бил директор на УБК негде година или две по осамостојувањето во Македонија ќе се случел скандал без преседан – на Табановце со црвена потерница имало налог за апсење на тогашниот актуелен министер за внатрешни работи. Онака тивко развлечено промрморе дека лично тој требало да го сочека на границата а обвинението било за издавање државни тајни на странски тајни служби и субверзивни дејствија. За жал тогашниот министер беше ликвидиран според претпоставките на Цобе од службите кај кои бил оти разбрале за црвената потерница во Македонија. Оваа приказна јас и колешката новинарка ја слушнавме но никогаш ниту ја употребивме ниту ја кажувавме некому. Едноставно не од Цобе туку ви кажав имам гард од луѓето со таа професија од стравот да не бидам злоупотребен. Ете сега решив јавно да ја кажам, не да мрморам по кафеани и да фаќам сеир. Таа приказна за министерот што требало да биде апсен ја поврзав со неодамнешната изјава на Цобе кога актуелната власт му најави лустрирање. Тој изреагира во стилот, нека повелат имам и јас што да кажам. А дека има потврда е дека власта го повлече тој потег но ете ми се чини смислувала како да го улови да го стави зад решетки оти така би биле сигурни дека приказните на АГЕНТОТ нема да ги слушнеме.АЦО КАБРАНОВ

LIBERTAS
RE: YUTA-ОПЕРА-РАМ - ЈорданПетровски - 19-04-2013

(19-04-2013, 10:06 PM)ЈорданПетровски Wrote:
(19-04-2013, 12:47 PM)ЈорданПетровски Wrote:
Quote:Агент !!!

19-04-2013 12:52:50


Ете се случи и тоа. Господарот на информациите, оние заткулисните, валканите, човекот кој важеше за разузнувач број 1 во Македонија оваа власт од вчера го стави зад решетки. Операцијата за апсењето чинам ја нарече правилно АГЕНТ а не криминалец или перач на пари. Мотивот за апсењето е повеќе од бизарен, посредувал, лобирал, зел пари, па некој кипарски сметки и слични дребулии во стилот на партиската полиција на која навикнавме, а многумина и огуглаа.

И така размислувајќи околу Цобе кого го имав заборавено се сетив на нешто што тој во еден разговор со уште еден новинар онака ненаметливо ни кажа, а верувам дека на човек како него ниту му се испушти ниту го издрдоре во празно. Ни кажа дека во времето кога бил директор на УБК негде година или две по осамостојувањето во Македонија ќе се случел скандал без преседан – на Табановце со црвена потерница имало налог за апсење на тогашниот актуелен министер за внатрешни работи. Онака тивко развлечено промрморе дека лично тој требало да го сочека на границата а обвинението било за издавање државни тајни на странски тајни служби и субверзивни дејствија. За жал тогашниот министер беше ликвидиран според претпоставките на Цобе од службите кај кои бил оти разбрале за црвената потерница во Македонија. Оваа приказна јас и колешката новинарка ја слушнавме но никогаш ниту ја употребивме ниту ја кажувавме некому. Едноставно не од Цобе туку ви кажав имам гард од луѓето со таа професија од стравот да не бидам злоупотребен. Ете сега решив јавно да ја кажам, не да мрморам по кафеани и да фаќам сеир. Таа приказна за министерот што требало да биде апсен ја поврзав со неодамнешната изјава на Цобе кога актуелната власт му најави лустрирање. Тој изреагира во стилот, нека повелат имам и јас што да кажам. А дека има потврда е дека власта го повлече тој потег но ете ми се чини смислувала како да го улови да го стави зад решетки оти така би биле сигурни дека приказните на АГЕНТОТ нема да ги слушнеме.АЦО КАБРАНОВ

LIBERTAS
Кој ја издал наредбата за црвената потерница. Оговорот на оваа прашање ке ги даде сите одговори, односно ке укаже кој од државниот врв припаѓал на Милошевиќевата УДБа а кој на пројугословенската "ОПЕРА"


RE: YUTA-ОПЕРА-РАМ - hristo - 20-04-2013

(19-04-2013, 10:44 PM)ЈорданПетровски Wrote:
(19-04-2013, 10:06 PM)ЈорданПетровски Wrote:
(19-04-2013, 12:47 PM)ЈорданПетровски Wrote:
Quote:Агент !!!

19-04-2013 12:52:50


Ете се случи и тоа. Господарот на информациите, оние заткулисните, валканите, човекот кој важеше за разузнувач број 1 во Македонија оваа власт од вчера го стави зад решетки. Операцијата за апсењето чинам ја нарече правилно АГЕНТ а не криминалец или перач на пари. Мотивот за апсењето е повеќе од бизарен, посредувал, лобирал, зел пари, па некој кипарски сметки и слични дребулии во стилот на партиската полиција на која навикнавме, а многумина и огуглаа.

И така размислувајќи околу Цобе кого го имав заборавено се сетив на нешто што тој во еден разговор со уште еден новинар онака ненаметливо ни кажа, а верувам дека на човек како него ниту му се испушти ниту го издрдоре во празно. Ни кажа дека во времето кога бил директор на УБК негде година или две по осамостојувањето во Македонија ќе се случел скандал без преседан – на Табановце со црвена потерница имало налог за апсење на тогашниот актуелен министер за внатрешни работи. Онака тивко развлечено промрморе дека лично тој требало да го сочека на границата а обвинението било за издавање државни тајни на странски тајни служби и субверзивни дејствија. За жал тогашниот министер беше ликвидиран според претпоставките на Цобе од службите кај кои бил оти разбрале за црвената потерница во Македонија. Оваа приказна јас и колешката новинарка ја слушнавме но никогаш ниту ја употребивме ниту ја кажувавме некому. Едноставно не од Цобе туку ви кажав имам гард од луѓето со таа професија од стравот да не бидам злоупотребен. Ете сега решив јавно да ја кажам, не да мрморам по кафеани и да фаќам сеир. Таа приказна за министерот што требало да биде апсен ја поврзав со неодамнешната изјава на Цобе кога актуелната власт му најави лустрирање. Тој изреагира во стилот, нека повелат имам и јас што да кажам. А дека има потврда е дека власта го повлече тој потег но ете ми се чини смислувала како да го улови да го стави зад решетки оти така би биле сигурни дека приказните на АГЕНТОТ нема да ги слушнеме.АЦО КАБРАНОВ

LIBERTAS
Кој ја издал наредбата за црвената потерница. Оговорот на оваа прашање ке ги даде сите одговори, односно ке укаже кој од државниот врв припаѓал на Милошевиќевата УДБа а кој на пројугословенската "ОПЕРА"

А, кај се тие кои се за Самостојна и демократска Македонија???
RE: YUTA-ОПЕРА-РАМ - ЈорданПетровски - 20-04-2013

(20-04-2013, 06:17 PM)hristo Wrote:
(19-04-2013, 10:44 PM)ЈорданПетровски Wrote: Кој ја издал наредбата за црвената потерница. Оговорот на оваа прашање ке ги даде сите одговори, односно ке укаже кој од државниот врв припаѓал на Милошевиќевата УДБа а кој на пројугословенската "ОПЕРА"


А, кај се тие кои се за Самостојна и демократска Македонија???Тие се во групата Бугарофили и Бугараши.


RE: YUTA-ОПЕРА-РАМ - Larsson - 21-04-2013

Edna od taktikite na sluzbite e frlanje na "prasina vo oci",seuste I vo 2013 nemoze da se odgatne vistinskata uloga na "Opera"...

I nie treba da zboruvame za demokratizacija,abe ajde, da ne se zaebavame,uozbiletese...RE: YUTA-ОПЕРА-РАМ - fetak - 21-04-2013

(21-04-2013, 01:58 AM)Larsson Wrote: Edna od taktikite na sluzbite e frlanje na "prasina vo oci",seuste I vo 2013 nemoze da se odgatne vistinskata uloga na "Opera"...

I nie treba da zboruvame za demokratizacija,abe ajde, da ne se zaebavame,uozbiletese...

Slusnav so svoi usi i vodiv so svoi oci na B92 u Plovdiv ,presedatel na Srbija Toma Nikolic kaza deka postoi MPC a ne postoi Crnogorska crkva.
Vcera imalo vojna parada vo Srbija , toa e del od Yuta-Opera RAM?
Se postigna dogovor pomegu Srbija i Kosovo vo Brisel za Severno Kosovo.
Jordan imas visoko kvalitetni informacii od DB koga pritvaranje si go smestil vo ovaja tema.
Sepak ni se slucuva demokratizacija ,ili kako sto kazuva Larson pak e frlanje prav u oci?

p.s izgleda ima pismo do presedatel Ivanov za Veligden da se amnestira brat Ljube.(Gojko Jakovlevski)
Sega za prvpat ke go vidis Presednik Marsal vo Kanada, i vie nekoe baranje pismo podajte mu.
I Blic od BG prenesuva izjava za raboten angazman vo Multigrup, mozebi e samo proba za spogodba i sto poskoro izlevanje od pritvor.
Se tece se se menuva ,samo Yuta Opera-RAM si se odviva konstanto.


RE: YUTA-ОПЕРА-РАМ - ЈорданПетровски - 21-04-2013

Quote:EKSKLUZIVNO SRPSKI KNJIŽEVNIK I LIDER SPO-a TVRDI

Tajni dosijei kriju imena organizatora svih naših ratova!

Vuk Drašković, srpski književnik i lider nekada najjače opozicione stranke u Srbiji, Srpskog pokreta obnove, kaže da bi se tek sa otvaranjem dosijea od 1945. godine na ovamo shvatilo ono što se desilo tokom devedesetih godina prošlog veka i da bi se tek tada saznalo da su organizatori rata od Hrvatske, preko BiH do Srbije, bili tadašnji politički funkcioneri i da su svi oni bili iz službi bezbednosti!

[Image: vuk.jpg]

LUSTRACIJA BI BILA DRAGOCENA ZA CELU BiH... Vuk DraškovićU ekskluzivnom intervjuu za Press RS, Drašković uverava da bi se onda doznalo i ko je naredio da se sakrije genocid nad Srbima u BiH i u Hrvatskoj, odnosno u NDH!

- Neophodno je da se otvore svi tajni dosijei od 1945. godine na ovamo, jer samo tako može da se utvrdi ko su bili inicijatori i inspiratori svih počinjenih zločina - kaže Drašković.

Da li ste upoznati s tim da je Ministarstvo pravde BiH upravo predložilo zakon o lustraciji na osnovu kojeg bi bili otvarani tajni dosijei?

- Za BiH bi bilo dragoceno da se otvore svi tajni dosijei, ali za to je potrebna politička volja. Za tako nešto ima šanse samo ako postoji politička volja, a političke volje će biti ako među onima koji su politička volja nema ljudi koji se plaše otvaranja tajnih dosijea.

Ima li onda ta inicijativa šansu za uspeh u BiH?

- Ponavljam, to bi bilo dragoceno za celu BiH, jer ako bi se otvorili dosijei svih onih koji su 1944, '45, '46. i nadalje naređivali likvidacije nedužnih ljudi ili njihovo zlostavljanje, bolje bi se razumelo i ono što se dogodilo nekoliko decenija kasnije. Međutim, otvaranje dosijea ne bi smelo da ima dejstvo na način "ovaj je Bošnjak, ovaj je Hrvat, ovaj je Srbin, pa ćemo u skladu s tim otvarati dosijee"... To se nikako ne sme dozvoliti, jer je potrebno otvoriti sve dosijea, pa "popu pop, a bobu bob", bez obzira na to ko je zločine naređivao, organizovao ili prikrivao. Zločinac je zločinac i nema veru i naciju.

Zašto kažete da bi se otvaranjem svih dosijea od 1945. godine lakše razumelo ono što se desilo tokom devedesetih?!

- Zato što bi se doznalo ko je naredio da se genocid nad Srbima u BiH i Hrvatskoj, odnosno u NDH, sakrije i zatrpa i da se za taj pogrom ni protiv koga ne podigne nijedna optužnica. Pored toga, u Srbiji je od oktobra 1944. pa do kraja 1946. godine tajno ubijeno i u tajne grobnice zakopano blizu 100.000 civila, a da niko nije ni optužen, a kamoli osuđen za taj ideološki genocid. A sve to bi onda pomoglo da se istraži ko su zapravo inspiratori i organizatori krvavog rata iz devedesetih.

Ima li danas na političkoj sceni tih ljudi?

- Ne želim da licitiram nikakvim imenima, ali je činjenica da su organizatori rata od Hrvatske, preko BiH i Srbije, bili tadašnji politički funkcioneri, a svi oni su bili ljudi iz službi bezbednosti.

Na osnovu čega to tvrdite?

- Zato što naprosto nisu mogli u Titovom vremenu biti na bilo kakvim pozicijama ako je protiv njih bila služba, odnosno, ako nisu bili deo sistema. Otvaranjem dosijea i saopštavanjem konkretnih imena i prezimena ljudi koji su naređivali ratne zločine i etnička čišćenja lako bi se došlo do zaključka da su to sve ljudi komunističkog sistema.

I šta kada bismo zvanično i argumentovano došli do tog zaključka?

- Onda bi se, kada je u pitanju srpski narod, učinila besmislenom i očiglednom lažna optužnica da su zločine činili četnici. Ta laž je toliko poprimila razmere istine da se u međunarodnoj javnosti, pa čak i u sudnici Haškog tribunala govori da su četnici napadali Vukovar, da su počinili zločin u Srebrenici, da su granatirali Sarajevo... Ma, koji četnici?!!! Komandanti tih jedinica su bili sve komunistički generali i funkcioneri, a svuda su umešani i prsti komunističkih službi bezbednosti.

Da li bi se tada pokazalo da je najskuplja srpska reč Jugoslavija, a ne Kosovo?

- Hm... Mi se u Srbiji 12 godina borimo da se obelodane imena onih za koje se ustanovi da su '45, '46, ili '91, '92. ili bilo kada naređivali zločine, učestvovali u njima ili su kao doušnici tajnih službi zaslužni za smrt nevinih ljudi i njihove progone. I ne samo da se obelodane imena i oni lustriraju, već da se procesuiraju, ako se ustanovi da su učestvovali u zločinima.

I, niste se izborili?

- Posle deset godina natezanja, saopštili su nam da je ideja sjajna, ali kada su u pitanju imena, da ona moraju da budu zacrnjena i to do 2066. godine.

Zašto da se ne otkriju imena?

- Kada su u Bugarskoj otvorili tajne dosijee, ispostavilo se da su 12 od ukupno 15 vladika Bugarske pravoslavne crkve bili agenti komunističkih službi bezbednosti. Možda se zato kriju imena.

Šta želite da kažete?

- Želim da kažem da kod nas taj procenat sigurno ne bi bio manji, a vrlo lako je moguće da bi bio i veći!

Zašto je toliki procenat špijuna među Srbima?

- Zato što kod nas postoji opsednutost onim što se zove "biti špijun". To je najbolje oslikao Branislav Nušić kada je za onog nesrećnog Aleksu Žunića napisao kako štampa vizit karte na kojima piše: "Aleksa Žunić - sreski špijun".

Da li ste vi uspeli da izvršite uvid u svoj dosije i ono što je služba prikupila o vama?

- Nisam, ali mi je 2002. godine jedan visoki funkcioner SDB-a rekao da imam verovatno najobimniji dosije i da bi mi trebalo najmanje 15 dana samo da ga prelistam.

Kako ocenjujete tvrdnje da su u svim bivšim republikama SFRJ lideri brojnih stranaka bili saradnici SDB-a, odnosno da je služba formirala tzv. opozicione stranke?

- Ja garantujem da nije formirala SPO i upravo zbog tih tvrdnji da je služba formirala sve političke partije i insistiram da se otvore tajni dosijei. Tajkuni su se obogatili za vreme proteklog rata, a svi oni su bili ljudi službi bezbednosti. Ukratko, ne treba zaboraviti da je bivša Jugoslavija počivala na Titovoj harizmi, JNA i tajnim službama. To su bila tri stuba države.

Ako diktafon ne snimi ovaj naš telefonski razgovor, možemo li od službe tražiti snimak?!

- Veoma je moguće da ga ima, ali to sigurno neće priznati.

PRESS ONLINERE: YUTA-ОПЕРА-РАМ - hristo - 21-04-2013

(20-04-2013, 09:26 PM)ЈорданПетровски Wrote:
(20-04-2013, 06:17 PM)hristo Wrote:
(19-04-2013, 10:44 PM)ЈорданПетровски Wrote: Кој ја издал наредбата за црвената потерница. Оговорот на оваа прашање ке ги даде сите одговори, односно ке укаже кој од државниот врв припаѓал на Милошевиќевата УДБа а кој на пројугословенската "ОПЕРА"


А, кај се тие кои се за Самостојна и демократска Македонија???Тие се во групата Бугарофили и Бугараши.

BravoBravo Па, така бе Јордане, пушти срце Icon_razz. Колку пати реков дека без нас, Блгарите, ке немало и ке нема Македонија, како и тоа да без нас во власт ке нема демократија во Македонија.Yea
RE: YUTA-ОПЕРА-РАМ - ЈорданПетровски - 23-04-2013

(21-04-2013, 06:16 PM)hristo Wrote:
(20-04-2013, 09:26 PM)ЈорданПетровски Wrote:
(20-04-2013, 06:17 PM)hristo Wrote:
(19-04-2013, 10:44 PM)ЈорданПетровски Wrote: Кој ја издал наредбата за црвената потерница. Оговорот на оваа прашање ке ги даде сите одговори, односно ке укаже кој од државниот врв припаѓал на Милошевиќевата УДБа а кој на пројугословенската "ОПЕРА"


А, кај се тие кои се за Самостојна и демократска Македонија???Тие се во групата Бугарофили и Бугараши.

BravoBravo Па, така бе Јордане, пушти срце Icon_razz. Колку пати реков дека без нас, Блгарите, ке немало и ке нема Македонија, како и тоа да без нас во власт ке нема демократија во Македонија.YeaХристо да ти објаснам незнам по кои пат кој се "бугарофилите и бугарашите" во Македонија:

УДБАШКОТО ДПМНЕ ЈА ПРОКОЦКА ШАНСАТА ШТО МУ ЈА ДАДЕ ВМРО ПРАВДА!!!

-"Пред да ја кажеме нашата порака, да подобјасниме кои сме. Ние сме прогонувани, судени и затворани како ванчомихајловисти-бугарофили или бугараши во времето на апсолутна власт на србокомунистите. Заминати сме скоро сите од Македонија, некои уште на почетокот на педесетите, некои на почеток на седумдесетите, некои на почеток на осумдесетите, некои на почеток на новиот век. Секој од нас ако навистина бил бугарофил како што ни стои во обвиненијата, со стапнување на тлото на Европа, Северна или Јужна Америка, ќе се изјаснил за Бугарин!!! Такви меѓу нас нема. Ние сите сме Македонци."


Се надевам дека разбра оти етикетирањето на МАКЕДОНЦИТЕ во бугарофили и бугарашаи е специјалитет на УДБа и србокомуњарите.
Би те замолил да не ја дефокусираме и оваа тема.
RE: YUTA-ОПЕРА-РАМ - ЈорданПетровски - 27-04-2013

Quote: Zavera sa planom RAM

ANTE MARKOVIĆ

Jeste li ikad od Delimustafića dobivali obavještajne podatke o sastancima Tuđmana i Miloševića?
- Ne. Delimustafić je jedno vrijeme bio veza između mene i Izetbegovića. U zadnjim tjednima mog mandata ja sam odlazio samo u Sarajevo i Skoplje, jer sam se tamo osjećao donekle dobrodošlim. Tamo sam s Kirom i Alijom razgovarao u četiri oka. Alija mi je jednom obećao da će mi poslati neke materijale. Možda te ne iznenadi, ali će te sigurno zanimati, rekao mi je. I poslao je Delimustafića koji mi je donio snimku razgovora Karadžića i Miloševića u kojem se govorilo o planu RAM, kojim je JNA trebala stati na stranu Radovana Karadžića i početi podjelu Bosne. Tražio sam od Delimustafića da mi dozvoli da tu traku pustim na sjednici Vlade, jer je ona uskoro trebala početi. Nije htio, već je preda mnom izbrisao cijeli zapis. No, ja sam dosta toga upamtio i na Vladi dobro interpretirao taj razgovor Karadžića i Miloševića. Kadijević nije bio na toj sjednici, admiral Stane Brovet je tvrdio da je ono što sam čuo lažno, a Božo Marendić je tražio da se odmah pokrene istraga nad Kadijevićem, no s njim više nismo mogli ni razgovarati. Ja sam tražio da se smijeni, ali Skupština, koja je za to nadležna, praktički više nije ni postojala, dok Kadijević više nije dolazio na sjednice.RE: YUTA-ОПЕРА-РАМ - ЈорданПетровски - 28-04-2013

Сведоштѕва за замешаноста на Глигоров во "ОПЕРА"[Image: radojcic1_zps6be3b2b6.jpg]


[Image: radojcic2_zps4fe25172.jpg]


[Image: radojcic3_zps1fe7c909.jpg]

RE: YUTA-ОПЕРА-РАМ - ЈорданПетровски - 28-04-2013

[Image: radojcic4_zps8b99fd2b.jpg]


[Image: radojcic5_zps2ed91870.jpg]


[Image: radojcic6_zps57f30e04.jpg]


RE: YUTA-ОПЕРА-РАМ - ЈорданПетровски - 28-04-2013

[Image: radojcic7_zps9e309c1b.jpg]


[Image: radojcic8_zps36d87cb7.jpg]


[Image: radojcic9_zps27ef720a.jpg]

RE: YUTA-ОПЕРА-РАМ - ЈорданПетровски - 28-04-2013

[Image: radojcic10_zpsda315f47.jpg]


[Image: radojcic11_zpsc9f66e79.jpg]


[Image: radojcic12_zps7adcca15.jpg]

RE: YUTA-ОПЕРА-РАМ - ЈорданПетровски - 28-04-2013

[Image: radojcic13_zpsa4242589.jpg]


[Image: radojcic14_zpsdbf20067.jpg]RE: YUTA-ОПЕРА-РАМ - Larsson - 29-04-2013

Site ovie dokumenti I mnogu drugi bea objaveni na eden hrvatski sajt,nekako "slucajno" vo vremeto koga so sigurnost se dozna deka Hrvatska vleguva vo Eu I sajtot prestana da funkcionira...hm..ovaa Balkanite se cudesii,cudni slucki cudno se slucuvaat...


RE: YUTA-ОПЕРА-РАМ - ЈорданПетровски - 30-04-2013

(29-04-2013, 09:07 PM)Larsson Wrote: Site ovie dokumenti I mnogu drugi bea objaveni na eden hrvatski sajt,nekako "slucajno" vo vremeto koga so sigurnost se dozna deka Hrvatska vleguva vo Eu I sajtot prestana da funkcionira...hm..ovaa Balkanite se cudesii,cudni slucki cudno se slucuvaat...Quote:Domagoj Margetić uskoro oživljava Necenzurirano.com
09.03.2012


Portal Necenzurirano.com čiji je rad zaustavljen prije godinu dana bit će pokrenut u travnju ove godine, a njegov pokretač Domagoj Margetić za rep.hr najavljuje ga kao istraživački, antikorupcijski novinarski portal.


[Image: v_1331250116_marga_karikatura_jpg]
Domagoj Margetić na karikaturi Stiva Cinika

Margetić, kojeg neki cijene zbog hrabrosti, a drugi optužuju zbog povezanosti sa špijunskim miljeom i sumnjaju u kvalitetu njegovih članaka, pojasnio je kako je pronašao sponzore - privatne fizičke osobe koje će sponzorirati njegov projekt koji će se prvenstveno baviti istraživačkim temama.

Među prvima, na portalu će se pojaviti priče o duhanskoj mafiji u Hrvatskoj, pozadini Đinđićevog ubojstva, informacija o mafijaškim klanovima na Kosovu, neotkrivenih informacija o poslovanju Hypo grupe i slično, a portal koji će biti redizajniran u svibnju objavljivat će i dnevne vijesti, te imati kolumniste iz gotovo cijele regije. "Poseban dio portala biti će namijenjen zviždačima i borcima protiv korupcije" rekao je Margetić koji podsjeća na svoje ranije članke o aferama Hypo, HAC, Carina, ratnim zločinima u Sisku, i brojnim drugima.

Necenzurirano.com u ovom trenutku još nije funkcionalan.

REP.HRСајтот требал да проработи 2012 ама од тоа ништо до денеска. Инаку јас го симнав и го имам целото сведочењење на Радојчиќ.
RE: YUTA-ОПЕРА-РАМ - Larsson - 30-04-2013

Tesko deka sajtot ce bide aktiviran povtorno,Hrvatska e u Eu,Sanader I Comp. na sudenje I u zatvor,Gotovina heroj,nema Srbi u Hrvatska,kontrola vrz Hercegovina,"tajkunite" se regionalno pozicionirani,kapitalot isperen I siguren,I volcite siti I ovcite na broj,misijata ispolneta I zavrsena...The End.


RE: YUTA-ОПЕРА-РАМ - Larsson - 06-07-2013

Deneska doznav deka glaven sovetnik I ucitel na site opozicionerski sili vo Mkd e eden " profesor" so prezime
" Beer ovski" ...

ZnAci nisto ne se menuva...mozes I 20 god. da si nadvor od Mkd porano ili pokasno pak istite faci ce gi vidis....
Zalna Makedonija...ili bese. ..
Macedonia timeless...


RE: YUTA-ОПЕРА-РАМ - ЈорданПетровски - 12-03-2014