Котле - форум без граници, без цензура - плурализам на мислења и идеи!
Зошто токму сега Хаџиристески ќе одговара за криминал? - Printable Version

+- Котле - форум без граници, без цензура - плурализам на мислења и идеи! (https://forum.kotle.ca)
+-- Forum: Македонска политичка арена (https://forum.kotle.ca/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Forum: Политика (https://forum.kotle.ca/forumdisplay.php?fid=2)
+--- Thread: Зошто токму сега Хаџиристески ќе одговара за криминал? (/showthread.php?tid=368)Зошто токму сега Хаџиристески ќе одговара за криминал? - acko - 28-05-2010

Според мене Хаџиристески е најголемо зло што можеше да му се случи на македонскиот спорт. Од ФФМ направи пералница за пари, го уништи фудбалот, а овозможи да се богати една мала група. За местењето на натпреварите заслужува најстрога казна.

Како одеа работите. Најпрвин власта преку Орце Камчев (или Орце Камчев преку власта) сакаше да го сруши Харалампие. Се дигна голема џева и тој успеа да се спаси. После да кажеме дека се случи нешто како затишје, за на крај да дојде до хемија меѓу Грујо и него. Почна соработка, се смири војната, Ѕинго беше прогласен и за почесен претседател, и не заборавајте дека цело време во Управниот одбор во ФФМ има луѓе од ДПМНЕ.

Во последниве денови има една реклама од СДСМ во која се напаѓа Грујо, а темата е неговата соработка со Хари. Поточно, Хари си доби нов заштитник. Очигледно дека тоа беше главниот повод за да се покренат овие кривични пријави и да се покаже дека сето тоа нема врска и дека Грујо не затвора очи, па макар било тоа и неговото ново другарче Хари.

Проблем е што во Македонија немаме поставено нормален правен систем, туку се работи на инцидент. Грујо за да врати на една реклама на СДСМ, која му носи штета, решава да се справи со човекот кој што до денес ни мува не го лазеше!

Груевски праќа јасна порака, може да соработуваме во матните работи и да замижам на криминал, но кога тоа ќе биде премногу штетно за мене ќе настрадате само вие...


RE: Зошто токму сега Хаџиристески ќе одговара за криминал? - афион - 28-05-2010

http://www.sport.com.mk/WBStorage/Files/2805-02.pdf


RE: Зошто токму сега Хаџиристески ќе одговара за криминал? - афион - 28-05-2010

http://www.sport.com.mk/WBStorage/Files/2805-03.pdf


RE: Зошто токму сега Хаџиристески ќе одговара за криминал? - NACIONALIST - 28-05-2010

Hadziristeski trebase od porano da se zatvori sega da ne e malku kasno za toa.


RE: Зошто токму сега Хаџиристески ќе одговара за криминал? - hristo - 29-05-2010

(28-05-2010, 04:34 PM)acko Wrote: Според мене Хаџиристески е најголемо зло што можеше да му се случи на македонскиот спорт. Од ФФМ направи пералница за пари, го уништи фудбалот, а овозможи да се богати една мала група. За местењето на натпреварите заслужува најстрога казна.

Како одеа работите. Најпрвин власта преку Орце Камчев (или Орце Камчев преку власта) сакаше да го сруши Харалампие. Се дигна голема џева и тој успеа да се спаси. После да кажеме дека се случи нешто како затишје, за на крај да дојде до хемија меѓу Грујо и него. Почна соработка, се смири војната, Ѕинго беше прогласен и за почесен претседател, и не заборавајте дека цело време во Управниот одбор во ФФМ има луѓе од ДПМНЕ.

Во последниве денови има една реклама од СДСМ во која се напаѓа Грујо, а темата е неговата соработка со Хари. Поточно, Хари си доби нов заштитник. Очигледно дека тоа беше главниот повод за да се покренат овие кривични пријави и да се покаже дека сето тоа нема врска и дека Грујо не затвора очи, па макар било тоа и неговото ново другарче Хари.

Проблем е што во Македонија немаме поставено нормален правен систем, туку се работи на инцидент. Грујо за да врати на една реклама на СДСМ, која му носи штета, решава да се справи со човекот кој што до денес ни мува не го лазеше!

Груевски праќа јасна порака, може да соработуваме во матните работи и да замижам на криминал, но кога тоа ќе биде премногу штетно за мене ќе настрадате само вие...

Демократите од тип на Груевски така се однесуваатShok


RE: Зошто токму сега Хаџиристески ќе одговара за криминал? - афион - 29-05-2010

Обемната истрага на полицијата дека Харалампие Хаџиристески со уште неколку поранешни челници на ФФМ во изминатиов период правеле разни матни зделки, резултираше со две кривични пријави.

Првиот човек на фудбалската федерација, Хаџиристески кривично ќе треба да одговара за повеќе од половина милион евра. Толку според пресметките на МВР и финансовата полиција тежи криминалот со кој освен буџетот на државата е оштетена касата на федерацијата и на УЕФА.

МВР го сомничи Хаџиристески, дека заедно со Реџеп Беџети, поранешниот потпретседател на ФФМ и бившиот генерален секретар Лазар Митревски во 2004 година платиле столчиња, за фудбалски трибини кои веќе и биле подарени на ФФМ како донација од Нинберг Германија.

МВР овде регистрирала сомнителните трансакции на Хаџи-Ристески и на потпретседателот на ФФМ Реџеп Беџети. Фирмата на синот на Беџети „Артал-Д“, се јавува како набавувач на веќе подарените столчињата.
Иво Котевски


„Функционерите на ФФМ преку изготвување на фиктивна документација, со парите добиени од УЕФА практично ги исплатиле овие седишта кои им биле бесплатно донирани и парите ги префрлиле на фирма во која што како ко-сопственик се јавува близок роднина на еден од осомничените, односно од поранешните високи функционери на ФФМ“, изјави Иво Котевски, портпарол на МВР.

Но малверзациите на Хаџиристески и федерацијата според полицијата не завршуваат овде финансова полиција денеска утврди уште еден криминал на првиот човек на федерацијата. Според финансова Хаџиристески го оштетил буџетот на државата за 252 илјади евра, а на ФФМ за околу 197 илјади евра.

Парите кои УЕФА ги од периодот јануари 2005 до февруари годинава Хаџиристески заедно со Александар Забрчанец првиот човек на ФК Победа, пари од УЕФА префрлале на трета сметка на пионерска фудбалска школа од Прилеп, бидејќи сметката на Победа е блокирана од 1995 година во времето уште кога Хаџиристески бил претседател на клубот.

Хаџиристески и Забрчанец парите ги користеле за свои потреби, и за нив не плаќале обврски кон државата. Штетата според финансова која ја направиле тежи 449 илјади евра.