Котле - форум без граници, без цензура - плурализам на мислења и идеи!
Македонија го крие гробот на Александар Велики? - Printable Version

+- Котле - форум без граници, без цензура - плурализам на мислења и идеи! (https://forum.kotle.ca)
+-- Forum: Историjа (https://forum.kotle.ca/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Forum: Историjа (https://forum.kotle.ca/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Thread: Македонија го крие гробот на Александар Велики? (/showthread.php?tid=224)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8


RE: Македонија го крие гробот на Александар Велики? - МКД - 28-08-2010

Мх мх што убаво друштво сте собрале тука, све мој до мојега што би рекле вашите омилени комшии. Туку добри МСН муабети паѓаат тука, а Александар наш ни да го спомне некој. :(
Дај преименувајте ја темава за Хан Аспарух и да видиме колку словени и Македонци потепал па тој. :D


RE: Македонија го крие гробот на Александар Велики? - МКД - 28-08-2010

(26-03-2010, 09:32 PM)vargo Wrote: През ноември 1946 е осъден от съдебен състав заради декларирането му като етнически българин ....

Е сурат ти ебам татарски... етнически татар Ченто. Tapshanje Се крадете бе што племе ќе бевте.

Дури и оној под тебе Каснакоски знае дека Ченто бил Македонец, а знаеш како го знае тоа? Па нормално зашто има правено муабет со син на Ченто кој да знае дека го правиш татар смрден гркланот ќе ти го извади. СРАМ ДА ВИ Е! СТОКИ!


RE: Македонија го крие гробот на Александар Велики? - Kasnakovski - 28-08-2010

(28-08-2010, 05:38 AM)МКД Wrote: Дури и оној под тебе Каснакоски знае дека Ченто бил Македонец
Секој е Македонец до докажување на противното.

Ама Влахов е докажан Бугарин, трансформиран во Македонец.
Стојан Христов исто.
Михаил Сматракалев и тој.

За Ангел Динев да не зборуваме.....

Во 30те години на 20 век протекувал процес на трансформација од Бугари во Македонци.


Така што немој многу да се пениш МКД.


RE: Македонија го крие гробот на Александар Велики? - jingiby - 28-08-2010

[Image: MacedonEmpire.jpg]

Здравейте, аз съм нов!
Не е сигурно дали Ал. Македонски изобщо е стъпвал на територията на днешната Р. Македония. Гробът му е сигурно там където е настъпила смъртта му - във Вавилон, днешен Ирак. Дори да е бил пренесен в Македония, сигурно е погребан в родното си место - Пела, днешна Гърция. Територията на днешната Р. Македония е била васалното пеонско кнежество и нема логика да го погребват там.
[Image: 20090911224600!Map_of_ancient_Epirus_and_environs.png]